Glaswand-schuifwand-V860-Halsteren_glaswanden

Met een glazen schuifwand of glaswand nog langer genieten van jouw tuin

26-10-2020

Met een glaswand of schuifwand van Verano geniet je ook onder slechte weersomstandigheden van jouw terrasoverkapping! Met glazen schuifwanden kan jouw overkapping compleet afgesloten worden. Met jouw glazen schuifwand behoud je het zicht op jouw tuin.

De glazen panelen van de schuifwand kunnen individueel verschoven worden, waardoor je jouw ruimte geheel naar eigen wens kunt inrichten. Bij mooi, zonnig weer kunnen de schuifwanden geopend worden en wordt het koel. Wordt het te fris? Dan kun je de glazen panelen van jouw glaswand gedeeltelijk of geheel sluiten.

Vraag hier onze glaswand | schuifwand brochure
V860 lamellendak met screens-schuifwand-V755-Nova-Smolders

Beleef het optimale comfort met glazen schuifwanden

Met een al of niet afgesloten terrasoverkapping door middel van glazen schuifwanden beleef je een optimaal comfort. Je krijgt er als het ware een extra woonruimte bij die je voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Voor het gevoel wordt het verschil tussen binnen en buiten minder, waarbij je meer contact krijgt met jouw tuin.

Dankzij de glazen schuifwand kun je barbecueën en er ook in de lente, herfst en winter gebruik van maken. Bovendien speelt de hoeveelheid licht een belangrijke rol in ons welbevinden. Met deze schuifwanden of glaswanden profiteer je optimaal van het zonlicht in de wat minder aangename seizoenen.

Montage van glaswanden en schuifwanden

Aangezien de aanschaf van glaswanden en schuifwanden een kostbare investering is, dient de montage op deugdelijke wijze te verlopen. Zo dienen glazen schuifwanden door hun gewicht altijd gefundeerd te worden. Ook van essentieel belang is dat de onderrail van jouw railsysteem absoluut stabiel en waterpas gemonteerd dient te worden.

Verder dienen glaswanden en schuifwanden perfect op maat besteld te worden. Ben je niet zeker van jouw zaak? Laat de montage van jouw glaswand of schuifwand en het inmeten dan over aan een ervaren vakman die daar verstand van heeft. Dat je daar standaard bovenop nog eens vijf jaar garantie op jouw schuifwand of glaswand krijgt, is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Een schuifwand of glaswand zorgt voor een lagere energierekening

Misschien is het niet iets waar je in eerste instantie bij stil heeft gestaan, maar schuifwanden zorgen wel degelijk voor een lagere energierekening. Jouw terrasoverkapping vormt in de meeste gevallen een overgangsruimte tussen binnen en buiten. Deze extra gecreëerde ruimte werkt isolerend omdat de warmte nu eenmaal langer binnen blijft hangen dan gewoonlijk. Jouw woning zelf hoeft daardoor minder hard verwarmd te worden. De lagere stookkosten leveren jou op jaarbasis een flinke besparing op. De aanschaf van glaswanden of schuifwanden zijn dus goed voor het milieu en uiteraard ook voor jouw portemonnee.

Glazen schuifwanden op meerdere manieren te plaatsen

Wist je dat glazen schuifwanden op meerdere manieren te plaatsen zijn? Ook voor onder een houten overkapping, tuinhuis, pergola of prieel is het plaatsen van een glazen schuifwand een reële optie.

Zelfs binnenshuis zijn toepassingen van glazen schuifwanden denkbaar, bijvoorbeeld om grote ruimtes intiemer te maken door middel van een glazen scheidingswand of wanneer je grotere ruimtes wil opsplitsen om warmteverlies te beperken, waarbij het ruimtelijk effect van een grote leefruimte toch behouden blijft.

Serena glaswand terrasoverkapping paroi vitrée blog

Informeer over de mogelijkheden van een glaswand en een schuifwand

Het is belangrijk dat je zich van te voren goed laat informeren over de mogelijkheden van glaswanden en schuifwanden. Glaswanden en schuifwanden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waarbij het zaak is om goed uit te zoeken welke glaswand of schuifwand aansluit bij jouw wensen.

Vraag hier onze glaswand | schuifwand brochure
  • Share on LinkedIn