Slimme woning inpiratie header

Slimme rolgordijnen

17-12-2018

Slimme verlichting, een slimme televisie, een slim koffiezetapparaat, slimme raamdecoratie… Steeds meer huishoudelijke apparaten zijn ‘slim’. Wat houdt slimme apparatuur eigenlijk in?

Slimme huishoudelijke apparaten

Slimme apparatuur houdt in dat het product in staat is een internetverbinding te maken. Op deze manier kun je via een smartphone of tablet opdrachten versturen naar het apparaat. Zo kun jij bijvoorbeeld met je telefoon de intensiteit en de kleur van de verlichting bepalen. Naast het versturen van opdrachten is het ook mogelijk de status van een product te bekijken. Zo kun je op je smartphone zien of jouw koffiezetapparaat toe is aan een onderhoudsbeurt. Al deze slimme apparaten dragen bij aan een Smart Home.

Slimme raamdecoratie

Uiteraard draagt slimme raamdecoratie ook bij aan een Smart Home. Met slimme rolgordijnen kun je lekker in bed blijven liggen en gemakkelijk door middel van een app op je smartphone of tablet jouw verduisterende rolgordijnen openen. Ook kun je slimme raamdecoratie laten ‘praten’ met andere apparatuur in jouw woning. Hoe fijn zou het zijn als jouw rolgordijnen automatisch openen bij het afgaan van jouw wekker? Dat is pas lekker wakker worden! De motoren kunnen verbonden worden met verschillende Smart Home apparaten, zoals de Homey en Google Home.

‘Hey Google..’

Nog een stapje verder? Slimme spraakassistentie (zoals Alexa van Google) wordt dé trend voor het komende jaar. Met je stem de jaloezieën laten kantelen, zodat jij niks hoeft te missen van de spannende film.

Slimme raamdecoratie op maat

Raamdecoratie is enorm bepalend voor het interieur. Met raamdecoratie op maat zorg je ervoor dat de producten perfect passen voor jouw ramen. Vraag een specialist daarom naar advies of zorg er met een inmeetafspraak bij jouw thuis voor dat je op een later moment niet voor verrassingen komt te staan.

  • Share on LinkedIn