02 V860 Halsteren Spiegelen

Zo maak je jouw perfecte tuin!

28-02-2019

Je tuin, net zo belangrijk als je woning

Een trend die zich al een aantal jaren afspeelt is het steeds belangrijker worden van de tuin. We zien de tuin steeds meer als een onderdeel van onze woning. Om deze reden besteden we dan ook meer aandacht en geld aan onze tuin. Volgens Tuinbranche Nederland hebben we vorig jaar met z'n alle in totaal voor ruim 3,8 miljard euro aan tuinartikelen aangeschaft. Dit is een stijging van zes procent vergeleken met het voorgaande jaar.

Waarom wordt de tuin steeds belangrijker?
Waar komt dit enthousiasme voor de tuin nu ineens vandaan? Er kan gesteld worden dat de verbeterende economie hier zeker een rol in speelt. Bestedingen aan de tuin hebben stilgelegen tijdens de crisisperiode, maar nu mensen meer te besteden hebben is de tuin weer aan de beurt! Daarnaast is er nog een andere belangrijke trend gaande, die zorgt voor de stijging van het tuinenthousiasme. Dit is namelijk de trend: do-it-yourself. Floramedia.com geeft aan dat de wil om zelf te klussen onder de mensen stijgt. Het veranderen van de tuin staat bij veel van ons bovenaan het wensenlijstje. Volgens de organisatie gaf in 2016 een derde van de Nederlanders aan, de tuin of andere buitenruimte te willen verbeteren. Ook is er onderzocht of er wellicht een verschil aanwezig is tussen man en vrouw in de wil de tuin aan te passen. Hieruit is gebleken dat 35 procent van de Nederlandse vrouwen tegenover 31 procent van de Nederlandse mannen graag aanpassingen willen doen aan de tuin.

Maar welke aspecten van de tuin krijgen nu steeds meer aandacht?
Ten eerste, vinden we het belangrijk dat we altijd op elke moment van de dag van onze tuin kunnen genieten. Daarnaast willen we op de lange termijn minder onderhoud aan de tuin. Door nu wat extra werk te verzetten en extra investeringen te doen zorgen we dat we in de toekomst kunnen genieten van een plek die geheel op onze wensen is afgestemd en zo een plek van ontspanning wordt gecreëerd.

Meer luxe in de tuin komt dus vanuit het idee dat we steeds meer een plek willen creëren om te ontspannen en zo van alle gemakken worden voorzien. De tuin is de perfecte plek waar je even helemaal tot rust kunt komen na een drukke dag. Daarom kiezen we steeds vaker voor een jacuzzi, buitenhaard, buitenkeuken et cetera. Tot het voorzien zijn van alle gemakken hoort ook de juiste zonwering. Met goede zonwering vergroot jij je comfort en kun je vaker genieten van de plek die je hebt gecreëerd in je tuin. Er zijn onwijs veel mogelijkheden die jou kunnen helpen bij het maken van een prettige plek waar jij meer controle hebt over de weersomstandigheden. Daarom gaan we hieronder verder in op hoe jij het best op zoek kunt gaan naar de juiste zonwering passend bij jouw situatie en tuin.

Mensen besteden steeds meer aan hun tuin, omdat ze meer van hun tuin genieten. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat jouw tuin aansluit op jouw specifieke wensen? Hoe ga jij nou op zoek naar producten die echt toegevoegde waarde hebben voor jouw tuin? Een mogelijkheid is om te gaan zoeken via behoeften. Veel mensen starten meteen naar het zoeken naar een specifiek product, terwijl ze niet goed op de hoogte zijn van de verschillende mogelijkheden die er zijn. De aanschaf van een product start altijd bij een bepaalde behoefte die je hebt. Wij adviseren je om vanuit deze behoefte naar het juiste product te gaan zoeken. Per behoefte zijn er namelijk tal van mogelijkheden waar je eerste instantie nog niet aan had gedacht. We lichten dit toe aan de hand van een aantal voorbeelden.

‘Denk vanuit behoefte niet vanuit product’


  • Share on LinkedIn