22 Zonnescherm Hangmat Heeswijk

Zoektocht naar een zonnescherm

29-03-2019

Met een gemiddelde temperatuur van 19,8°C was de zomer van 2018 volgens het KMI de warmste sinds 1833. Op warme dagen is het belangrijk dat je regelmatig even de schaduw opzoekt. Dit betekent echter niet dat je direct naar binnen hoeft te gaan, met een zonnescherm maak je van jouw terras de ideale plek om van de schaduw te genieten.

Zonneschermen zijn er in vele soorten en maten, maar hoe zorg je nu dat je kiest voor het zonnescherm dat het beste bij jouw woning of terras past? Graag laten wij je zien waar je op moet letten bij de aanschaf van een zonnescherm

Afmeting
Vanzelfsprekend is de gewenste afmeting van het zonnescherm van invloed op de keuze die je maakt. Heb je een groot terras, dan wil je hier natuurlijk ook optimaal gebruik van kunnen maken. De maximale breedte van zonneschermen varieert van maximaal 600cm breed tot wel 1200cm breed. Ook de uitval van de zonneschermen varieert per type, zo is het mogelijk een zonnescherm met een uitval tot wel 400cm te kiezen.

Omkasting
De meeste zonneschermen zijn een cassettescherm, wat betekent dat het doek beschermd is tegen (weers)invloeden van buitenaf, zoals vuil, stof en regen. Dit komt de levensduur en uitstraling van het doek enorm ten goede. Aangezien de cassette van het zonnescherm aan de gevel van je woning hangt wil je graag dat deze in stijl mooi aansluit. Er zijn zonneschermen met een ronde, afgeronde of rechthoekige cassette.

05 Zonnescherm Lezen Heeswijk Spiegelen

Bediening
De bedieningsmogelijkheden van zonneschermen zijn enorm uitgebreid. Zo bepaal je zelf het gebruiksgemak. Onderstaand vind je een opsomming van de belangrijkste bindingsmogelijkheden van zonneschermen. Laat je voor de bedieningskeuze informeren door een specialist.

  • Handbediend met draaistang
  • Elektrisch met wandschakelaar
  • Elektrisch met afstandsbediening
  • Elektrisch met smartphone of tablet
  • Elektrisch met zon-/windsensor

Verlichting
Naast de functionele eigenschappen heeft een zonnescherm ook een sfeerverhogende rol op je terras. Zo maak je een gezellige plek en geeft het scherm een gevoel van beschutting en privacy. Extra leuk als jouw zonnescherm op een lange zomeravond ook voor sfeerverlichting kan zorgen op je terras. Sommige typen zonnescherm kunnen uitgevoerd worden met ledverlichting.

Geïntegreerde zonneschermen
Geïntegreerde zonneschermen zijn verwerkt in de gevel van een woning. In dat geval heb je geen zichtbaar cassette gemonteerd aan de gevel. Dit zorgt voor een strakke en moderne uitstraling van je woning. Ben je bezig met het ontwerp van een nieuwbouwhuis? Vraag een specialist naar de mogelijkheden. Nu heb je de kans!

017 V280 Ipanema2 Uc70 2527

Kleuren
Bij de keuze van het zonneschermen kun je zowel de kleur van de profielen als de kleur van het doek bepalen. Zo heb je de vrijheid om het zonnescherm geheel aan te passen aan de stijl van jouw woning. Beschik je over de kleurcode van je ramen? Een zonnescherm met profielen in een bijpassende kleur geeft een enorm mooi effect.

Ook de kleur (en patroon) van het doek is vanzelfsprekend een belangrijke keuze. Echter is deze keuze niet alleen belangrijk om de uitstraling van je zonnescherm te bepalen. Het type doek bepaalt ook de mate waarin jouw zonnescherm de stralen van de zon weert. Laat je daarom ook hiervoor uitgebreid informeren door een specialist.

Vraag je brochure aan
  • Share on LinkedIn