Zonnescherm_zonneluifel_zonnetent_knikarmscherm

Zoektocht naar een zonnescherm

29-03-2019

Met een gemiddelde temperatuur van 19,8°C was de zomer van 2018 volgens het KMI de warmste sinds 1833. Op warme dagen is het belangrijk dat je regelmatig even de schaduw opzoekt. Dit betekent echter niet dat je direct naar binnen hoeft te gaan, met een zonnescherm, zonneluifel of zonnetent maak je van jouw terras de ideale plek om van de schaduw te genieten.

Zonneschermen zijn er in vele soorten en maten, maar hoe zorg je nu dat je kiest voor het zonnescherm dat het beste bij jouw woning of terras past? Graag laten wij je zien waar je op moet letten bij de aanschaf van een zonnescherm.

Afmeting van de zonneschermen

Vanzelfsprekend is de gewenste afmeting van het zonnescherm van invloed op de keuze die je maakt. Heb je een groot terras, dan wil je hier natuurlijk ook optimaal gebruik van kunnen maken. De maximale breedte van zonneluifels varieert van maximaal 600 cm breed tot wel 1200 cm breed. Ook de uitval van de zonnetenten varieert per type, zo is het mogelijk een zonnescherm met een uitval tot wel 400 cm te kiezen.

Omkasting zonneluifel

De meeste zonneschermen zijn een cassettescherm, wat betekent dat het doek beschermd is tegen (weers)invloeden van buitenaf, zoals vuil, stof en regen. Dit komt de levensduur en uitstraling van het doek van het zonnescherm enorm ten goede. Aangezien de cassette van het zonnescherm aan de gevel van je woning hangt, wil je graag dat deze in stijl mooi aansluit. Er zijn zonneschermen met een ronde, afgeronde of rechthoekige cassette.

Vraag hier je zonnescherm | zonnetent | zonneluifel brochure aan
05 Zonnescherm zonnetent zonneluifel Lezen Heeswijk Spiegelen

Bediening van je zonnescherm

De bedieningsmogelijkheden van zonneschermen zijn enorm uitgebreid. Zo bepaal je zelf het gebruiksgemak. Onderstaand vind je een opsomming van de belangrijkste bindingsmogelijkheden van zonneschermen. Laat je voor de bedieningskeuze informeren door een specialist in zonwering.

  • Handbediend zonnescherm met draaistang
  • Elektrisch zonnescherm met wandschakelaar
  • Elektrisch zonnescherm met afstandsbediening
  • Zonneluifel bestuurt via smartphone of tablet
  • Elektrisch zonnescherm met zon-/windsensor

Verlichting zonnetent

Naast de functionele eigenschappen heeft een zonnescherm ook een sfeerverhogende rol op je terras. Zo maak je een gezellige plek en geeft het scherm een gevoel van beschutting en privacy. Extra leuk als jouw zonnescherm op een lange zomeravond ook voor sfeerverlichting kan zorgen op je terras. Sommige typen zonnescherm kunnen uitgevoerd worden met ledverlichting.

Geïntegreerde zonneschermen

Geïntegreerde zonneschermen zijn verwerkt in de gevel van een woning. In dat geval heb je geen zichtbaar cassette gemonteerd aan de gevel. Dit zorgt voor een strakke en moderne uitstraling van je woning. Ben je bezig met het ontwerp van een nieuwbouwhuis? Vraag een specialist in zonwering naar de mogelijkheden. Nu heb je de kans!

Zonwering_Zonneluifel_ Zonnetent_Zonnescherm V280 Ipanema

Kleuren voor zonneluifels

Bij de keuze van het zonneschermen kun je zowel de kleur van de profielen als de kleur van het doek bepalen. Zo heb je de vrijheid om het zonnescherm geheel aan te passen aan de stijl van jouw woning. Beschik je over de kleurcode van je ramen? Een zonnescherm met profielen in een bijpassende kleur geeft een enorm mooi effect.

Ook de kleur (en patroon) van het doek van het zonnescherm is vanzelfsprekend een belangrijke keuze. Echter is deze keuze niet alleen belangrijk om de uitstraling van je zonnescherm te bepalen. Het type doek van deze zonwering bepaalt ook de mate waarin jouw zonnescherm de stralen van de zon weert. Laat je daarom ook hiervoor uitgebreid informeren door een specialist in zonwering.

Vraag je zonnescherm | zonneluifel | zonnetent brochure aan
  • Share on LinkedIn