close
Gartenzimmer fuer die winter

Aluminium overkapping, de meest duurzame terrasoverkapping die er is!

30-05-2023

Het plaatsen van overkappingen en zonwering is voor ons een dagelijkse praktijk. Een veelvoorkomende wens die onze klanten duidelijk maken is dat ze het liefst een terrasoverkapping nemen met een lange levensduur. Een terechte wens natuurlijk, daar je van jouw investering zo lang mogelijk wilt genieten. Kies je voor een aluminium overkapping, dan kies je voor de meest duurzame terrasoverkapping die er is.

Download hier gratis de brochure en vind jouw dichtstbijzijnde verdeler arrow-right

Waarom is een aluminium overkapping de meest duurzame terrasoverkapping?

Een overkapping van aluminium is licht van gewicht, sterk en zeer solide, ongevoelig voor corrosie en vergt ook nog eens weinig onderhoud. Dit maakt onze aluminium overkapping tot de meest duurzame terrasoverkapping die verkrijgbaar is.

Het hele frame, bestaande uit staanders, geleiders en zijgeleiders, is vervaardigd uit een voor 90% gerecycled hoogwaardig soort aluminium en draagt het zogenoemde AluEco-certificaat, die de duurzaamheid en degelijkheid van dit product garandeert. Of je nu voor een traditionele terrasoverkapping, een lamellen overkapping als zonwering of een pergola kiest, in alle gevallen is een aluminium overkapping de beste optie.

Een aluminium overkapping hoef je nooit meer te schilderen

Naast dat wij voor onze terrasoverkappingen hoogwaardige en duurzame aluminium gebruiken, besteden we ook de nodige zorg aan de kwaliteit van de coating waarmee het aluminium frame wordt voorzien. Deze dikke en stevige laag zorgt voor een nog langere levensduur van de terrasoverkapping. Zo hoef je jouw aluminium overkapping nooit meer te schilderen.

De coating kan je in iedere gewenste kleur laten maken. Naast onze trendy kleuren kun je ook voor een kleur kiezen die goed combineert met andere gekleurde elementen uit je interieur.

Goed onderhoud maakt aluminium overkapping nog duurzamer

Wil je ervoor zorgen dat jouw aluminium overkapping ook de meest duurzame terrasoverkapping blijft, dan is het raadzaam om ook aan het onderhoud de nodige aandacht te besteden. Aluminium vergt echter van alle materialen het minste onderhoud. In principe volstaat één keer per jaar. Het enige dat je nodig hebt is een poetsdoek en wat lauw warm water. Door een sopje te maken met een PH-neutraal schoonmaakmiddel kun je het hele aluminium frame met het grootste gemak reinigen.

Gebruik echter nooit agressieve schoonmaakmiddelen of een hogedrukreiniger, want daarmee zou je de laklaag wel mee kunnen aantasten. Eventuele resten zeep kun je het beste verwijderen met een tuinslang of nalopen met een doekje met schoon water. Regelmatig controleren op vogelpoep is wel belangrijk, want die moet je wel zo snel mogelijk verwijderen. Laat je het er namelijk opzitten, dan kan de coating ook aangetast worden.

Aluminium overkapping als compleet op maat gemaakte terrasoverkapping

Kies je voor een aluminium overkapping, dan leveren wij deze standaard compleet op maat. Een op maat gemaakte terrasoverkapping is een lust voor het oog en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Kortom, een duurzame investering waarvan je heel veel jaren kunt genieten. Aluminium is verreweg het meest geschikt als materiaal voor overkappingen. Een sterk, lichtgewicht en duurzaam materiaal die we overigens ook voor al onze zonwering gebruiken.

Ben je ook toe aan een nieuwe terrasoverkapping en wil je meer weten over een aluminium overkapping? Bestel dan onze brochure over terrasoverkappingen, lamellendaken of pergolazonwering. Of bezoek de dichtstbijzijnde partner bij jou in de buurt voor wat betreft de mogelijkheden!

Download hier gratis de brochure en vind jouw dichtstbijzijnde verdeler arrow-right