close

Rolluiken op zonne-energie voor een duurzame woning

Met rolluiken op zonne-energie ga je voor een duurzame woning. De solar rolluiken verhogen de isolatiewaarde van je ramen en maken het zo gemakkelijker om het binnenklimaat te beheersen. Solar rolluiken verbruiken bovendien geen elektriciteit.

Solar rolluiken zonne energie
Solar rolluiken zonne energie binnen

Rolluiken op zonne-energie zijn multifunctioneel

Rolluiken op zonne-energie zijn een dynamische en multifunctionele oplossing voor je woning. Door de verduisterende en geluidswerende functie geniet je van een goede nachtrust. Het isolerende pantser van rolluiken op zonne-energie zorgt er daarnaast voor dat je beter in staat bent om de warmte buiten de deur te houden (zomer) en de temperatuur op peil te houden in de winter.

Duurzaam Aluminium

Duurzaam aluminium

Aluminium heeft het grote voordeel dat het sterk en solide is, maar daarnaast is het ook licht in gewicht.

Lees meer arrow-right
Gegarandeerde Kwaliteit

5 jaar garantie op solar rolluiken

Wij staan volledig achter de kwaliteit van onze solar rolluiken, daarom ontvang je maar liefst vijf jaar garantie op jouw rolluik op zonne-energie.

Registreer jouw solar rolluik arrow-right

Ontdek nu onze solar rolluiken | Vraag de brochure met verdeler!

Solar Rolluiken
Product berekenen Tekengebied 1 kopie 7 1

Rolluiken rekentool

Bereken hoeveel energie jij kunt besparen met rolluiken!

V020 - Elegant rolluiken

Het rolluik V020 - Elegant heeft een goede verduisterende werking maar doet haar naam vooral eer aan door de elegante uitstraling. Doordat je de extra kleine rolluikkast zelfs bij grote hoogtes kan gebruiken, wordt het gevelbeeld van je woning met deze rolluiken maar minimaal aangepast. Met een maximale hoogte van 4 meter kan dit rolluik enorme oppervlakten overspannen. Onze rolluiken zijn tot slot uitvoerbaar in 16 standaard kleuren, zo zorg je voor een mooie kleurenmatch met je raam of gevel.

Rolluik Groot rolluiken groot

Specificaties

Max. breedte 3 m
Max. hoogte 3,8 m
Bediening rolluiken Handbediend of elektrisch
Solarmotor Optioneel

Populairste kleuren

V19
Grijs RV 40 V19

V030 - Steady rolluiken

Ons rolluik V030 – Steady beschikt over een robuust pantser dat zorgt voor stabiliteit en stevigheid. Dit rolluik is met de maximale breedte van wel 3,7 m in staat om enorm ramen te overspannen. Een rolluik zorgt voor een extra isolerende laag tegen warmte, koude èn geluid. Met 16 standaard kleuren laat je de rolluiken perfect aansluiten bij jouw woning.

Rolluik Klein rolluiken klein

Specificaties

Max. breedte 3,7 m
Max. hoogte 3 m
Bediening rolluiken Handbediend of elektrisch
Solarmotor Optioneel

Populairste kleuren

V19
Grijs RV 40 V19

RV 45 rolluik

De RV 45 is een geliefd rolluik. Door de vorm van de lamellen rolt dit rolluik iets kleiner op. Daardoor zijn de kasten van deze rolluiken helemaal niet zo groot. De lamellen van het rolluik zorgen voor een uitstekende isolerende werking en bieden uiteraard ook de gewenste veiligheid. Het arrêteren van de lamellen zorgt ervoor dat de lamellen van het rolluik niet kunnen vastlopen en ook niet gaan verschuiven.

Rolluik Klein rolluiken klein

Specificaties

Max. breedte 3,1 m
Max. hoogte 3 m
Bediening rolluiken Handbediend of elektrisch

Populairste kleuren

V08
Groen RV 40 V08
V19
Grijs RV 40 V19
Inmeten montage rolluiken 1

Rolluiken met zonnepaneel op maat

De producten van Verano® zijn altijd op maat gemaakt. Dit betekent dat we jouw solar rolluiken tot op de millimeter nauwkeurig maken. Door maatwerk maak je namelijk optimaal gebruik van de functionele eigenschappen. Het past perfect en zijn naast functioneel ook een streling voor het oog!

Rolluik test

Rolluiken op zonne-energie

Rolluikmotoren op zonne-energie zorgen ervoor dat je jouw rolluiken aanstuurt met behulp van zonne-energie. Door middel van het zonnepaneel op de omkasting van het rolluik wordt de krachtige batterij stelselmatig gevoed met nieuwe energie. Een rolluik op zonne-energie heeft dus geen stroom nodig. Eveneens weinig boor- en breekwerk voor de plaatsing zorgen ervoor dat deze rolluiken zeer in trek zijn!

FAQ rolluiken op zonne-energie

 • Wat zijn rolluiken op zonne-energie?

  chevron-down

  Rolluiken op zonne-energie zijn rolluiksystemen die worden aangedreven door energie die wordt opgewekt door geïntegreerde zonnepanelen. Deze panelen zetten zonne-energie om in elektriciteit om de motor van het rolluik aan te drijven.

 • Wat zijn de voordelen van een solar rolluik?

  chevron-down

  Solar rolluiken zijn multifunctionele producten en hebben daarom ook verschillende voordelen. Naast verbeterde isolatie van je woning zorgen rolluiken met zonnepaneel ook voor een volledige verduistering van jouw ruimte. Elektrische rolluiken dempen tevens het geluid van buitenaf. Tot slot fungeren rolluiken ook als een extra hang- en sluitwerk voor je woning.

 • Hoe werkt een rolluik op zonne-energie?

  chevron-down

  Rolluiken op zonne-energie zijn uitgerust met een ingebouwde accu en een zonnepaneel. Omdat je de batterij van de solar rolluik laat opladen door de zon is er geen verbinding nodig met een stroompunt. Hak- en breekwerk in muren zijn bijgevolg niet langer nodig omdat er geen bedrading meer nodig is. Met een volle accu kun je gemakkelijk een tiental keer de rolluiken naar boven en naar beneden laten gaan.

 • Wat zijn de maximale afmetingen van een solar rolluik?

  chevron-down

  De maximale afmetingen van een Verano rolluik met zonnepaneel uit één deel bedragen:

  Een maximale breedte van 300 cm en een maximale breedte van 400 cm.

 • Hoe kun je een rolluik op zonne-energie bedienen?

  chevron-down

  Zonne-energie rolluiken sturen we aan via Brel of Somfy motoren en kun je bedienen door middel van een schakelaar, afstandsbediening of smartphone met slechts één druk op de knop. Daarnaast is het mogelijk om het rolluik op zonne-energie te laten openen en sluiten op tijdstippen die je vooraf programmeert.

 • Hoe lang gaat de batterij van een rolluik op zonne-energie mee?

  chevron-down

  De levensduur van de batterij van een rolluik op zonne-energie kan variëren afhankelijk van het gebruik, de blootstelling aan direct zonlicht en de kwaliteit van de batterij. Over het algemeen genieten de batterijen met Somfy motor, die wij gebruiken, een lange levensduur voordat je deze dient te vervangen.

 • Zijn er specifieke eisen voor de installatie van rolluiken op zonne-energie?

  chevron-down

  Het belangrijkste is ervoor te zorgen dat de locatie waar de rolluiken worden geïnstalleerd voldoende zonlicht ontvangt om de zonnepanelen op te laden. Dit optimaliseert de prestaties van de rolluiken met zonnepaneel.

 • Kunnen rolluiken op zonne-energie in alle weersomstandigheden worden gebruikt?

  chevron-down

  Ja, rolluiken op zonne-energie zijn ontworpen om in verschillende weersomstandigheden te functioneren. Ze zijn weerbestendig en kunnen bestand zijn tegen regen, wind en andere weersinvloeden. Het is in alle opzichten een duurzame keuze.

 • Waarom kiezen voor een Verano rolluik?

  chevron-down
  • Uitgebreid netwerk van erkende dealers met handige showroomlocator. Ga gerust een langs voor persoonlijk advies.
  • Compleet assortiment aan zonwering voor binnen en buiten, met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
  • Garantie tot wel 5 jaar op hoogwaardige rolluiken op zonne-energie en onze andere buitenzonwering.
  • Bekroond met diverse prijzen, waaronder de prestigieuze Red Dot Award voor uitmuntend design.
  • Rolluiken op zonne-energie op maat gemaakt en geleverd, afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften.
  • Gegarandeerde kwaliteit voor een rolluik op zonne-energie en vakmanschap als Belgisch-Nederlandse fabrikant.
  • Meer dan 30 jaar ervaring en expertise in de zonweringsbranche. Gespecialiseerd in elektrische rolluiken en screens met rits.
  • Betrouwbare zonweringspecialist.

Ontdek onze producten

Rolluiken Rolluik Rv42 Kwartsgrijs
Rolluik | Kwartsgrijs
Rolluik Rolluiken Sfeer
Rolluik | Wit
Rolluiken Rolluik Rv40 Kwartsgrijs
Rolluik | Kwartsgrijs