close

Richtlijn volgens BEN en EPC/PEB

In BEN en EPC/PEB worden de regelgeving en aandachtspunten voor (bijna) energie-neutrale woningbouw beschreven. Woningen waarvoor een omgevingsvergunning wordt aangevraagd, moeten voldoen aan de eisen voor BEN (bijna energieneutraal bouwen). Voor het Vlaams Gewest en het Brussels Gewest gaat dit samen met een EPC-certificaat of ook wel Energie Prestatie Certificaat. Voor Het Waals Gewest is dit het PEB (Performance Energétique des Batiments). Het nieuwe stelsel om de energieprestatie van gebouwen uit te drukken geldt voor alle gebouwen, woningbouw en utiliteitsbouw, bestaand en nieuw.

De richtlijn inzake energie-efficiëntie speelt een belangrijke rol in het verbeteren van de energie-efficiëntie en het beheer van het daglicht van bestaande gebouwen en het optimaliseren van het energie-efficiënte ontwerp van nieuwe gebouwen, waaronder ook woningen. De ideale leef- en werktemperatuur is vastgesteld op 21 graden Celsius, maar door de toepassing van glas kunnen binnentemperaturen aanzienlijk oplopen.

Effectieve zonwering is op dat moment cruciaal om een leef- en werkbaar binnenklimaat te kunnen behouden. Actieve koeling gaat altijd ten koste van de energieprestatie van een woning of kantoor, het toepassen van binnen- of buitenzonwering niet. Hoe creëert u een gezonde leef- en werkomgeving in woningen, appartementen, scholen en bijvoorbeeld instellingen voor de zorg? Als innovatieve projectpartner in zonwering denken wij graag met u mee. Indien u vrijblijvend kennis wilt maken, neem dan contact met ons op via +32 (0)2 2704202 of via [email protected].

Zonweringsdoeken Verano 2024 - EPB overzicht arrow-right

Prestatieverklaringen (DoP) Verano®

Een prestatieverklaring (ook Declaration of Performance genoemd) is een wettelijk document dat door de producenten verstrekt wordt in het kader van de CE normering. De DoP bevat informatie over de karakteristieken van een specifiek product. Dit garandeert dat het product een bepaalde prestatie levert bij een bepaalde toepassing.

Als fabrikant van kwalitatief hoogstaande zonweringsproducten en aanverwanten zijn onze producten uiteraard voorzien van de nodige certificaten.

Elk product dat onze fabriek verlaat wordt voorzien van een identificatiecode. Met deze code kan de afnemer via de producent de juiste prestatieverklaring vinden die bij het product hoort. Hiermee volgen wij de huidige richtlijnen opgelegd door het ministerie van Economie.

Contact opnemen

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Wij helpen u graag!