Richtlijn volgens BEN en EPC/PEB

In BEN en EPC/PEB worden de regelgeving en aandachtspunten voor (bijna) energie-neutrale woningbouw beschreven. Woningen waarvoor vanaf 1 januari 2021 een omgevingsvergunning wordt aangevraagd, moeten voldoen aan de eisen voor BEN (bijna energieneutraal bouwen). Voor het Vlaams Gewest en het Brussels Gewest gaat dit samen met een EPC-certificaat of ook wel Energie Prestatie Certificaat. Voor Het Waals Gewest is dit het PEB (Performance Energétique des Batiments). Het nieuwe stelsel om de energieprestatie van gebouwen uit te drukken geldt voor alle gebouwen, woningbouw en utiliteitsbouw, bestaand en nieuw.

De richtlijn inzake energie-efficiënte speelt een belangrijke rol in het verbeteren van de energie-efficiëntie en het beheer van het daglicht van bestaande gebouwen en het optimaliseren van het energie-efficiënte ontwerp van nieuwe gebouwen, waaronder ook woningen. De ideale leef- en werktemperatuur is vastgesteld op 21 graden Celsius, maar door de toepassing van glas kunnen binnentemperaturen aanzienlijk oplopen.

Effectieve zonwering is op dat moment cruciaal om een leef- en werkbaar binnenklimaat te kunnen behouden. Actieve koeling gaat altijd ten koste van de energieprestatie van een woning of kantoor, het toepassen van binnen- of buitenzonwering niet. Hoe creëert u een gezonde leef- en werkomgeving in woningen, appartementen, scholen en bijvoorbeeld instellingen voor de zorg? Als innovatieve projectpartner in zonwering denken wij graag met u mee. Indien u vrijblijvend kennis wilt maken, neem dan contact met ons op via +32 (0)2 2704202 of [email protected].

V550 Ritzscreen antraciet

Ritsscreens

Ritsscreens®: dynamische doekzonwering die windvaste zonwering, akoestiek en wering van insecten met elkaar combineert. Oververhitting wordt tegengegaan zonder verlies in zicht naar buiten. Bij uitstek dé oplossing voor een gezonde leef- en werkomgeving. Op de volgende pagina vindt u onder andere (collectie)brochures, certificeringen, BIM, technische documenten en DWG's van onze ritsscreens.

BIM, technische tekeningen en meer arrow-right
Midtilting skinwrap Camera Camera 23

Lamellendaken

Lamellendaken: het gevoel van buiten met het comfort van binnen. De hoeveelheid zonlicht en ventilatie is met de lamellen te bepalen. Lamellendaken kunnen tegen de gevel, op een constructie of vrijstaand worden geplaatst. Op de volgende pagina vindt u onder andere (collectie)brochures, certificeringen, BIM, technische documenten en DWG's van onze lamellendaken.

BIM, technische tekeningen en meer arrow-right

Contact opnemen

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Wij helpen u graag!