close

Rolluiken geven een donkere slaapkamer

Waarom zijn handmatige of elektrische rolluiken zo nuttig? Een wekelijks voorbeeld. Vind jij het ook heerlijk om in het weekend een uurtje langer in je bed te blijven liggen? Even wat energie bijtanken? Zonder dat je vroeg gewekt wordt door de buurman die alweer druk met de grasmaaier in de weer is. Bovendien slapen de kinderen ook wat langer door, omdat van het binnenvallende zonlicht niet zal kunnen binnendringen. Een heerlijk begin van de dag dus! Allemaal dankzij rolluiken aan jouw ramen!

Rolluiken Rolluik RV40 V66 Kwartsgrijs resize
Rolluik Rolluiken Sfeer

Een multifunctioneel rolluik

Een handmatig of elektrisch rolluik is een multifunctioneel product. Met een rolluik voor je ramen kun jij bijvoorbeeld op zondag lekker uitslapen. Maar het zorgt er ook voor dat jouw woning beter geïsoleerd is. Dit houdt in dat de warme lucht in de zomer minder de kans krijgt jouw woning binnen te dringen.

Zo blijft je woning koel dankzij rolluiken. Dit geldt ook voor de koude lucht in de winter. Daarmee bespaar je met rolluiken ook aanzienlijk op je rekening voor energie. Daarnaast weert een rolluik voor het raam ook beter het geluid en heeft het tevens een inbraak vertragende eigenschap (inbraakbeveiliging). Zo kun jij altijd ontspannen en eveneens met een gerust hart op vakantie vertrekken.

Duurzaam Aluminium

Duurzaam aluminium

Aluminium heeft het grote voordeel dat het sterk en solide is, maar daarnaast is het ook licht in gewicht.

Lees meer arrow-right
Gegarandeerde Kwaliteit

5 jaar garantie op rolluiken

Wij zijn 100% overtuigd van de kwalitatieve eigenschappen en voordelen van onze elektrische rolluiken, daarom voorzien wij maar liefst vijf jaar garantie op onze rolluiken.

Registreer hier jouw product arrow-right
Energie Besparen

Bespaar ook energie met een rolluik

Met automatische zonwering zoals een rolluik voor je raam kan je gedurende de zonnige dagen voor woningen gemiddeld 3 tot 12% energie besparen! Je kunt daarom de installatie van rolluiken absoluut zien als een prima en zeer betrouwbare investering.

Lees hier meer over energie arrow-right
Filmpje rolluiken
play-button
plus

Ontdek nu onze rolluiken | Vraag de brochure met verdeler!

Solar Rolluiken
Product berekenen Tekengebied 1 kopie 7 1

Rolluiken rekentool

Bereken hoeveel energie jij kunt besparen met rolluiken!

V020 - Elegant rolluiken

Het rolluik V020 - Elegant heeft een goede verduisterende werking maar doet haar naam vooral eer aan door de elegante uitstraling. Doordat je de extra kleine rolluikkast zelfs bij grote hoogtes kan gebruiken, wordt het gevelbeeld van je woning met deze rolluiken maar minimaal aangepast.

Met een maximale hoogte van 4 meter kan dit rolluik enorme oppervlakten overspannen. Onze rolluiken zijn tot slot uitvoerbaar in 16 standaard kleuren, zo zorg je voor een mooie kleurenmatch met je raam of gevel.

Rolluik Groot rolluiken groot

Specificaties

Max. breedte rolluik 3 m
Max. hoogte rolluik 3,8 m
Bediening rolluiken Handbediend of elektrisch
Solarmotor Optioneel

Populairste kleuren

V19
Grijs RV 40 V19

V030 - Steady rolluiken

Ons rolluik V030 – Steady beschikt over een robuust pantser dat zorgt voor stabiliteit en stevigheid. Dit rolluik is met de maximale breedte van wel 3,7 m in staat om enorm ramen te overspannen.

Een rolluik zorgt voor een extra isolerende laag tegen warmte, koude èn geluid. Met 16 standaard kleuren laat je de rolluiken perfect aansluiten bij jouw woning.

Rolluik Klein rolluiken klein

Specificaties

Max. breedte rolluik 3,7 m
Max. hoogte rolluik 3 m
Bediening rolluiken Handbediend of elektrisch
Solarmotor Optioneel

Populairste kleuren

V19
Grijs RV 40 V19

RV 45 rolluik

De RV 45 is een geliefd rolluik. Door de vorm van de lamellen rolt dit rolluik iets kleiner op. Daardoor zijn de kasten van deze rolluiken helemaal niet zo groot.

De lamellen van het rolluik zorgen voor een uitstekende isolerende werking en bieden uiteraard ook de gewenste veiligheid. Het arrêteren van de lamellen zorgt ervoor dat de lamellen van het rolluik niet kunnen vastlopen en ook niet gaan verschuiven.

Rolluik Klein rolluiken klein

Specificaties

Max. breedte rolluik 3,1 m
Max. hoogte rolluik 3 m
Bediening rolluiken Handbediend of elektrisch

Populairste kleuren

V08
Groen RV 40 V08
V19
Grijs RV 40 V19

Opbouwrolluiken

De Verano opbouwrolluiken zijn speciaal gemaakt om bovenop je raam te laten plaatsen. Dit is uitsluitend voor nieuwbouw woningen of voor grondige renovaties omdat dit samen met je ramen wordt geïntegreerd in je huis.

Dit type rolluik is geschikt voor alle raamtypes. Een zeer goede investering om je ruimtes volledig te kunnen verduisteren, je huis extra te beschermen tegen de verschillende weersinvloeden en een extra veiligheid te geven tegen ongewenste bezoekers. Ga je bouwen of verbouwen en zoek je goede producten? Dan vormt dit type rolluik vast en zeker een win-win situatie!Opbouwrolluik

Specificaties

Max. breedte 3,1 m
Max. hoogte 2,8 m
Bediening Handbediend of elektrisch
Kleuren 16 standaard kleuren

Populairste kleuren

V19
Grijs RV 40 V19

Rolpoort RV55

Rolpoorten beschikken over precies dezelfde techniek als onze rolluiken. Het pantser van aluminium rolluiken is echter veel zwaarder, hierdoor dienen ze uitstekend als alternatief voor bijvoorbeeld garagedeuren. Daarnaast gebruiken onze klanten rolpoorten ook veel voor grote ramen en vitrines van winkels. Met rolpoorten kies je dus voor extra veiligheid, als ook voor een vermindering van geluid. Rolpoorten vormen trouwens net als rolluiken een uitstekende manier om te isoleren.

Rolpoort Klein

Specificaties

Max. breedte rolpoort 4,2 m
Max. hoogte rolpoort 3 m
Bediening Elektrische rolpoort
Breedte lamel 55 mm

Populairste kleuren

Rolpoort RV77

De RV 77 rolpoorten zijn dé krachtpatsers in het gamma van Verano. Het pantser van dit type aluminium rolluiken is krachtig door de brede en ook wel zware lamellen. Bij het geforceerd optillen van de rolpoort blokkeert de ophangveer. Zo dient de poort als goed hang- en sluitwerk voor bijvoorbeeld een woning, garage of winkel.

De rolpoort is bovendien volledig elektrisch wat ook zorgt voor extra comfort in bediening. De sterke motor zal voor jou het werk doen. Zelfs vanop afstand openen, vormt geen probleem. Het systeem geeft bijgevolg vrijheid en veel gemak in gebruik.

Rolpoort Groot

Specificaties

Max. breedte rolpoort 4,4 m
Max. hoogte rolpoort 4 m
Bediening rolluiken Elektrische rolpoort
Breedte lamel 77 mm

Populairste kleuren

Inmeten montage rolluiken 1

Rolluiken op maat gemaakt

Verano rolluiken® als ook andere zonwering komen altijd volledig op maat gemaakt. Dit betekent dus dat we de rolluiken tot op de millimeter nauwkeurig maken. Met werk op maat maak je namelijk optimaal gebruik van de functionele eigenschappen van zonwering. Op die manier kom je tot producten & een ideale oplossing die naast functioneel ook een lust voor het oog zijn!

Rolluik test

Rolluiken op zonne-energie

Met een solar rolluikmotor kun je je elektrische rolluiken eenvoudig bedienen dankzij de kracht van zonne-energie. Het zonnepaneel op de omkasting zorgt ervoor
dat de batterij steeds wordt voorzien van nieuwe energie. Rolluiken op zonne-energie hebben geen stroomaansluiting nodig, wat leidt tot
aanzienlijke besparingen op jouw kosten voor energie.

Vaak gestelde vragen over rolluiken

 • Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een goede rolluik?

  chevron-down

  Rolluiken zijn multifunctionele producten en hebben daarom ook verschillende voordelen. Naast verbeterde isolatie van je woning zorgen rolluiken ook voor een totale verduistering van jouw ruimte. Dit type zonwering voor je gevel dempt tevens het geluid van buitenaf. Daardoor zal je een veel betere nachtrust genieten en zal je met extra energie de volgende dag kunnen aanvangen. Tot slot fungeren rolluiken als een extra hang- en sluitwerk voor je woning dankzij de degelijke lamellen en de moderne omkasting.

 • Wat zijn de maximale afmetingen van een rolluik?

  chevron-down

  Bij een Verano rolluik® zijn de maximale afmetingen de volgende: een maximale breedte van 300 cm en een maximale uitval van 400 cm. Dit zijn de maten voor rolluiken bestaande uit 1 deel.

 • Hoe kun je een rolluik bedienen?

  chevron-down

  Onze rolluiken kun je laten aansturen door middel van een rolluikmotor, waardoor je ze eenvoudig kunt bedienen via een schakelaar, afstandsbediening of zelfs met je smartphone. Bovendien heb je de optie om de rolluiken automatisch te laten openen en sluiten op vooraf ingestelde tijdstippen

 • Hoe werken rolluiken op zonne-energie?

  chevron-down

  Rolluiken op zonne-energie of solar rolluiken bestaan uit een kast met een batterij en een zonnepaneeltje. Omdat de batterijen van de motoren opladen door middel van de zon is er bijgevolg geen verbinding meer nodig met een stroompunt. Je hoeft dus bijgevolg niet langer te hakken en te breken in de muren. Rolluiken op zonne-energie kun je net als gewone rolluiken bedienen met afstandsbediening en zelf met je gsm.

 • Waarom kiezen voor een Verano rolluik®?

  chevron-down

  Ontdek ons uitgebreide netwerk van erkende verdelers, allemaal specialisten in hun vak, met behulp van onze handige showroom locator. Wij bieden een volledig assortiment zonwering voor zowel binnen als buiten, met de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt. Profiteer van een garantie tot wel 5 jaar op onze hoogwaardige buitenzonwering vanuit de fabriek.

  Met meerdere bekroningen, waaronder de prestigieuze Red Dot Award voor uitmuntend design, benadrukken we onze toewijding aan kwaliteit en esthetiek. Onze zonwering leveren we volledig op maat gemaakt, zodat het perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften.

  Maak je geen zorgen meer over de productie en de plaatsing van je zonwering. Als een Belgisch-Nederlandse fabrikant garanderen we de hoogste kwaliteit aan een scherpe prijs, persoonlijk advies en vakmanschap. Met meer dan 30 jaar ervaring en expertise in de branche, ben je bij ons in vertrouwde handen. Naast een eigen productie-omgeving hebben we ook onze eigen R&D afdeling.

 • Wat zijn alle voordelen van een rolluik?

  chevron-down
  • Elektrische rolluiken geven meer luxe en uitstraling aan jouw huis.
  • Een rolluik isoleert jouw woning heel goed.
  • Elektrische rolluiken kun je gemakkelijk bedienen via een afstandsbediening of mobiele applicaties op je smartphone.
  • Geniet dankzij rolluiken van een frissere ruimte in de zomer en hou de warmte beter binnen in de winter.
  • Langer uitslapen wordt kinderspel, met een druk op de knop gaan de rolluiken naar beneden en is het helemaal donker. Ga voor een goede nachtrust!
  • Hou de inbrekers weg dankzij de plaatsing van een rolluik. Inbrekers zullen moeilijker binnen in je woning kunnen dringen want deze werken inbraakvertragend. Rolluiken bieden dus veel bescherming door inbraakbeveiliging.
  • Bescherming tegen geluiden buitenaf: rolluiken kunnen ook geluid dempen, waardoor het geluid van buitenaf wordt verminderd.
  • Bespaar dankzij deze geweldige zonwering actief op de kosten voor jouw energiefactuur.
  • Rolluiken zorgen voor een mooi extra waarde van jouw kantoor, huis, woning of appartement.
  • Dit type zonwering voor je gevel gaat lang mee.
  • Voor de motoren werken we samen met Somfy.

  Kortom zien we een enorm veel voordelen, rolluiken vormen dan ook de meest klassieke vorm van zonwering en zijn doorheen de tijd maar weinig veranderd.

 • Welke kleur neem ik het best?

  chevron-down

  Lichtere kleuren reflecteren beter het zonlicht en absorberen minder. Hoe donkerder de kleur, hoe meer absorptie van het zonlicht en hoe minder de reflectie. Lichtere kleuren zoals wit en grijs zijn dus veel beter dan bijvoorbeeld zwart.

  De kleuren die beschikbaar zijn voor onze rolluiken zijn:

  • Wit
  • Grijs
  • Beige
  • Bruin
  • Crème
  • Ivoor
  • Bosgroen
  • Rood
  • Zwart
  • Naturel
  • Staalblauw
  • Antraciet
  • Verkeerswit
  • Antraciet structuurlak
 • Wat is nu eigenlijk het beste, screens of rolluiken?

  chevron-down

  Screens krijgen de voorkeur als je wil kunnen blijven genieten van het zicht naar buiten en als je enkel een zonwering nodig hebt om de zon wat te gaan weren. Onze rolluiken daarentegen kies je dan weer beter wanneer je ruimtes echt wil gaan verduisteren zoals bijvoorbeeld een slaapkamer. Rolluiken zijn ook om bijvoorbeeld Dieven te ontmoedigen om in te breken en ze weren ook veel beter de warmte als ook de koude als je dit zou vergelijken met zonnescreens.

 • Zijn rolluiken goed bestendig tegen het weer.

  chevron-down

  Voor regen is er geen probleem. Als het eens wat waait kunnen onze rolluiken ook wel wat verdragen. Het wordt wel gevaarlijker als het stormt. Dan raden wij aan om de rolluiken naar boven te laten. Als het zwaar vriest, dan kunnen de lamellen van dit type zonwering door de vorst vast komen te zitten. Wacht dus met je rolluiken omhoog te halen tot het terug wat warmer is.

 • Zijn rolluiken van Verano® inbraakwerend?

  chevron-down

  Jazeker, onze rolluiken hebben niet alleen een isolerende, zonwerende en geluidswerende functie. Ze garanderen eveneens meer privacy en een pak meer veiligheid. We maken bij dit type zonwering gebruik van speciale lamellen die blokkeren als je ze probeert op te tillen, vandaar de naam inbraakwerend dankzij optilbeveiliging.

 • Welke types rolluiken heeft Verano® beschikbaar?

  chevron-down

  Wij verkopen zowel voorzetrolluiken, opbouwrolluiken als inbouwrolluiken. Deze rolluiken zijn zowel handmatig als elektrisch bedienbaar.

  • Voorzetrolluiken:
   • RV45, RV40 en RV37.
  • Opbouwrolluiken:
   • RV37 en RV45.
  • Inbouwrolluiken:
   • RV60 PVC, RV55, RV45, RV40 en RV37.

  Mogelijkheden genoeg dus voor onze rolluiken.

 • Waar kan ik jullie een rolluik kopen?

  chevron-down

  Verano® werkt nauw samen met verkooppartners voor haar zonwering die een uitgebreid distributienetwerk hebben, zowel in Vlaanderen als in Wallonië zorgen zij voor de plaatsing van onze producten. De meeste van deze partners beschikken over een showroom waar ze gedetailleerde uitleg kunnen geven, goed advies kunnen verstrekken en vrijblijvende offertes op maat van je behoeften kunnen aanbieden.

  Ze zijn tevens verantwoordelijk voor de professionele inmeting en montage van je gekozen zonwering. Onze partners zijn toegewijd om je te ondersteunen bij de realisatie van jouw project. Wil je weten waar de dichtstbijzijnde dealer zich bevindt voor handmatige of elektrische rolluiken? Voer dan je postcode in op onze showroomlocator en je krijgt direct antwoord!

 • Hoe kan ik mijn rolluiken schoonmaken en onderhouden?

  chevron-down

  Het regelmatig reinigen van het oppervlak en smeren van bewegende delen zoals scharnieren en geleiders is belangrijk. Ook moet u de bediening en beveiligingssystemen van deze zonwering af en toe controleren. Lees meer over het onderhoud in deze blog.

 • Heeft een Verano rolluik® ook obstakeldetectie?

  chevron-down

  Sommige Verano rolluiken® zijn uitgerust met een obstakeldetectiesysteem. Dit hangt af van het type motor. Obstakeldetectie zorgt ervoor dat het rolluik automatisch stopt en omkeert als het een obstakel detecteert tijdens het sluiten. Dit is een belangrijke veiligheidsfunctie die beschermt tegen mogelijke schade aan het rolluik en, nog belangrijker, aan personen of voorwerpen die zich in de weg bevinden.

  De obstakeldetectiefunctie werkt door middel van sensoren die continu de beweging van het rolluik monitoren. Zodra een obstructie wordt gedetecteerd, wordt de beweging onmiddellijk gestopt en draait het rolluik vanzelf terug om schade te voorkomen.

  Dit maakt Verano rolluiken® met obstakeldetectie bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen, huisdieren en voor diegenen die extra aandacht besteden aan de veiligheid van hun woning.

Ontdek onze producten

Rolluiken Rolluik Rv42 Kwartsgrijs
Rolluik | Kwartsgrijs
Rolluiken Rolluik Rv40 Kwartsgrijs
Rolluik | Kwartsgrijs
Rolluik Rolluiken Sfeer
Rolluik | Wit