Rolluiken geven een donkere slaapkamer

Waarom zijn rolluiken zo nuttig? Een wekelijks voorbeeld. Vind jij het ook heerlijk om in het weekend een uurtje langer in je bed te blijven liggen? Even wat energie bijtanken? Zonder dat je vroeg gewekt wordt door de buurman die alweer druk met de elektrische heggenschaar in de weer is. Bovendien slapen de kinderen ook wat langer door, omdat van het binnenvallende licht van de zon niet zal kunnen binnendringen. Een heerlijk begin van de dag dus! Allemaal dankzij rolluiken!

03 Rolluik RV40 V66 Kwartsgrijs
Rolluik Rolluiken Sfeer

Een multifunctionele rolluik

Een rolluik is een multifunctioneel product. Met een rolluik voor je ramen kun jij bijvoorbeeld op zondag lekker uitslapen. Maar het zorgt er ook voor dat jouw woning beter geïsoleerd is. Dit houdt in dat de warme lucht in de zomer minder de kans krijgt jouw woning binnen te dringen.

Zo blijft je woning koel dankzij rolluiken. Dit geldt ook voor de koude lucht in de winter. Zo bespaar je met rolluiken ook aanzienlijk op je rekening voor energie. Daarnaast heeft een rolluik een geluidswerende en inbraak vertragende eigenschap. Zo kun jij altijd ontspannen en eveneens met een gerust hart op vakantie.

Duurzaam Aluminium

Duurzaam aluminium

Aluminium heeft het grote voordeel dat het sterk en solide is, maar daarnaast is het ook licht in gewicht.

Lees meer arrow-right
Gegarandeerde Kwaliteit

5 jaar garantie op rolluiken

Wij staan volledig achter de kwaliteit van onze rolluiken, daarom ontvang je maar liefst vijf jaar garantie op jouw rolluiken.

Registreer jouw rolluiken arrow-right
Energie Besparen

Bespaar ook energie met een rolluik

Met automatische buitenzonwering zoals een rolluik kan je gedurende de zomer voor woningen gemiddeld 3 tot 12% energie besparen! Je kunt daarom de plaatsing van rolluiken zeker zien als een goede en betrouwbare investering.

Lees meer over energie en rolluiken arrow-right

Ontdek nu onze rolluiken | Vraag de brochure met verdeler!

Rolluiken

RV 40 rolluik

De RV 40 is een populair standaard rolluik. De dikke lamel van deze rolluik zorgt voor een uitstekende isolerende werking. Daarnaast biedt het stevig pantser van deze rolluik ook de gewenste veiligheid. Het arreteren van de lamellen zorgt ervoor dat de lamellen niet kunnen vastlopen en ook niet kunnen verschuiven.

Rolluik Groot rolluiken groot

Specificaties

Max. breedte rolluik 3,3 m
Max. hoogte rolluik 3 m
Bediening rolluiken Handbediende of elektrische rolluiken
Afmeting lamel Lamelbreedte 40 mm, lameldikte 8,7 mm

Populairste kleuren

V19
Grijs V19

RV 45 rolluik

Het RV 45 rolluik is een zeer geliefd en een goedkope rolluik. Door de vorm van de lamellen rolt dit rolluik iets kleiner op. Daardoor zijn de kasten van deze rolluiken helemaal niet zo groot. De lamel van het rolluik zorgt voor een uitstekende isolerende werking en biedt uiteraard ook de gewenste veiligheid. Het arreteren van de lamellen zorgt ervoor dat de lamellen niet kunnen vastlopen en ook niet gaan verschuiven.

Rolluik Klein rolluiken klein

Specificaties

Max. breedte rolluik 2,9 m
Max. hoogte rolluik 3 m
Bediening rolluiken Handbediende of elektrische rolluiken
Afmeting lamel Lamelbreedte 45 mm, lameldikte 9 mm

Populairste kleuren

V08
Groen V08
V19
Grijs V19

Rolpoort RV55

Rolpoorten beschikken over precies dezelfde techniek als onze rolluiken. Het pantser van rolpoorten is echter veel zwaarder, hierdoor dienen ze uitstekend als alternatief voor bijvoorbeeld garagedeuren. Daarnaast worden rolpoorten ook veel gebruikt voor grote ramen en vitrines van winkels. Met rolpoorten kies je dus voor extra veiligheid, als ook voor een vermindering van geluid. Rolpoorten vormen trouwens net als rolluiken een uitstekende manier om te isoleren.

Rolpoort Klein

Specificaties

Max. breedte rolpoort 4,2 m
Max. hoogte rolpoort 3 m
Bediening rolluiken Elektrische rolpoort
Afmeting lamel Lamelbreedte 55 mm, lameldikte 12,3 mm

Populairste kleuren

Rolpoort RV77

De RV 77 rolpoorten zijn dé krachtpatsers in het gamma van Verano. Het pantser van dit type rolluiken is krachtig door de brede en ook wel zware lamellen. Bij het geforceerd optillen van de rolpoort blokkeert de ophangveer. Zo dient de poort als goed hang- en sluitwerk voor bijvoorbeeld een woning, garage of winkel.

De rolpoort is bovendien volledig elektrisch wat ook zorgt voor extra comfort in bediening. De sterke motor zal voor jou het werk doen. Zelfs vanop afstand openen, vormt geen probleem. Het systeem geeft bijgevolg vrijheid en veel gemak in gebruik.

Rolpoort Groot

Specificaties

Max. breedte rolpoort 4,4 m
Max. hoogte rolpoort 4 m
Bediening rolluiken Elektrische rolpoort
Afmeting lamel Lamelbreedte 77 mm, Lameldikte 19 mm

Populairste kleuren

Inmeten montage rolluiken 1

Rolluiken op maat

Rolluiken van Verano komen altijd volledig op maat. Dit betekent dus dat we de rolluiken tot op de millimeter nauwkeurig maken. Met werk op maat maak je namelijk optimaal gebruik van de functionele eigenschappen van zonwering. Zo kom je tot oplossingen die naast functioneel ook een lust voor het oog zijn!

Rolluik test

Rolluiken op zonne-energie

Solarmotoren zorgen ervoor dat je rolluiken kunt aansturen met behulp van zonne-energie. Door middel van een zonnepaneel op de omkasting van het rolluik wordt de batterij telkens weer gevoed met nieuwe energie. Rolluiken op zonne-energie hoeven niet in verbinding te staan met een stroompunt en zorgen dus voor een besparing op de kosten voor energie.

FAQ rolluiken

 • Wat zijn de voordelen van een rolluik?

  chevron-down

  Rolluiken zijn mulitfunctionele producten en hebben daarom ook verschillende voordelen. Naast verbeterde isolatie van je woning zorgen rolluiken ook voor een volledige verduistering van jouw ruimte. Ze dempen tevens het geluid van buitenaf. Tot slot fungeren rolluiken als een extra hang- en sluitwerk voor je woning.

 • Wat zijn de maximale afmetingen van een rolluik?

  chevron-down

  De maximale afmetingen van een Verano rolluik uit één deel bedragen:

  Een maximale breedte van 300 cm en een maximale uitval van 400 cm.

 • Hoe kun je een rolluik bedienen?

  chevron-down

  Rolluiken sturen we aan via een motor en kun je daarom bedienen door middel van een schakelaar, bediening vanop afstand of smartphone. Daarnaast is het mogelijk om rolluiken te laten openen en sluiten op tijdstippen die je vooraf programmeert.

 • Hoe werkt een rolluik op zonne-energie?

  chevron-down

  Rolluiken op zonne-energie zijn uitgerust met een batterij en een zonnepaneel. Omdat je de batterij van het rolluik laat opladen door de zon is er geen verbinding nodig met een stroompunt. Hak- en breekwerk in muren zijn bijgevolg niet langer nodig.

Ontdek onze producten

Rolluiken Rolluik Rv42 Kwartsgrijs
RV 40 | Rolluik | Kwartsgrijs
Rolluiken Rolluik Rv40 Kwartsgrijs
Rolluik | RV40 | Kwartsgrijs
Rolluik Rolluiken Sfeer
RV 40 | Rolluik | Wit