close
Rolluiken schoonmaken

Schone rolluiken in maar 4 stappen

16-10-2019

Uitslapen gemakkelijker dankzij rolluiken

Slaap je in het weekend ook graag uit? Dan zal jij ontzettend blij zijn met jouw rolluiken! Omdat jij zo lang mogelijk wilt blijven kunnen genieten van jouw uitslaap ritueel in het weekend is het belangrijk dat je jouw rolluiken eens per jaar schoonmaakt. Dit draagt namelijk bij aan een langere levensduur. In een paar simpele stappen heb jij weer blinkende rolluiken. We adviseren je zowel de binnenkant als de buitenkant van het rolluik schoon te maken.

Waarschuwing bij schoonmaak van een rolluik

Stel bij het schoonmaken van de rolluiken je eigen veiligheid voorop. Maak het jezelf gemakkelijk door het gebruik van de juiste gereedschappen en voorkom bijgevolg acrobatiek op hoogte.

Stap 1

Zorg dat je de volgende attributen bij je hebt als je start met de schoonmaak van jouw opbouwrolluiken, voorzetrolluiken of inbouwrolluiken:

  • Een zachte spons.
  • Een zachte droge doek.
  • Schoonmaakproduct met een PH-waarde kleiner dan 7.5.
  • Schroevendraaier.

Stap 2

Rol het luik helemaal naar beneden, zodat de horizontale lamellen tegen elkaar aan zitten*. Nu kun je het vuil door middel van een spons en een sopje verwijderen van de lamellen. Heb je alles schoon kunnen poetsen? Wrijf de lamellen dan nog even na met de droge doek.

*Let op: Heb jij een rolluik dat je elektrisch kunt bedienen? Zorg er dan voor dat er geen stroom meer op het rolluik staat als je deze gaat schoonmaken! Elektriciteit en water gaan namelijk niet erg goed samen.

Stap 3

Nu de buitenkant van het rolluik schoon is kun je dus ook starten met de binnenkant. Dit doe je door de kap van het rolluik voorzichtig te verwijderen. Zo kun je er het beste bij. Je kunt de kap van het rolluik verwijderen door alle schroeven aan de buitenzijde van de kap eruit te halen. Haal daarna de kap naar je toe om hem te verwijderen.

Stap 4

Je bent nu bijna klaar. Het enige wat je nog te doen staat is het reinigen van de geleiders. Maak de rubbers goed schoon en smeer deze eveneens in met droogsmeermiddel.

De schoonmaakbeurt van jouw zonwering zit erop!

Meer weten over onze zonwering?

Graag een zonwering kopen, maar je bent er toch nog niet helemaal uit? Geen probleem! Neem alvast contact met ons op om een brochure aan te vragen of voor een vrijblijvende offerte via één van onze verdelers. Zij denken graag met je mee en geven je ook graag advies en service op maat! Je vindt jouw dichtste partner hier.

Vraag hier jouw brochure met verdeler aan! arrow-right