close

Meer privacy met zonwerende screens

Heb jij vanmiddag even een momentje voor jezelf? Heb je bovendien zin om in alle rust je yoga uit te voeren in de woonkamer? Wel zo prettig als bijvoorbeeld de buur of de postbode hiervan niet mee kan genieten! Met een zip screen, ritsscreen of zonnescreen cre├źer je meer privacy in jouw woning. Hierdoor kun jij dankzij onze verticale screens bijgevolg op elk moment van de dag doen waar jij zin in hebt.

Inmeten montage buitenscreens ritsscreens zonnescreens ramen
zonnescreen Binnenscreen Ritsscreen Zip Screens Sfeer V540

Bewaar de controle met screens

Het zonwerende doek van ritsscreens houdt de warmte en ook het licht van de zon tegen. Zo kun jij bijvoorbeeld ongestoord televisie kijken, zonder invallend licht van de zon op jouw televisiescherm. Waarom een ritsscreen of binnenscreen zo effectief is in het voorzien van extra privacy? Omdat zip screens er namelijk voor zorgen dat mensen van buiten uit niet meer jouw woning in kunnen kijken. Terwijl jij wel naar buiten kunt blijven kijken. Daarnaast zorgt een ritsscreen ook voor een prettiger woonklimaat in jouw woning.

Bekijk ook eens de Metro kleuren doekcollectie voor de zip screens.

Duurzaam Aluminium

Duurzaam aluminium

Aluminium heeft het grote voordeel dat het sterk en solide is, maar daarnaast is het ook licht in gewicht.

Lees meer arrow-right
Gegarandeerde Kwaliteit

5 jaar garantie op jouw screens met rits

Wij zijn volledig overtuigd van de kwaliteiten van onze zip screens. Daarom komen onze ritsscreens met vijf jaar garantie.

Registreer jouw ritsscreen arrow-right
1

Ritsscreens rekentool

Bereken hoe jij jouw woning koel kunt houden met ritsscreens!

Ontdek onze zip screens
Vraag de brochure met verdeler!

2401 V860 windvaste screens zip screens ritsscreens zonnescreens

V550 zip screen

Het type V550 ritsscreen is ├ę├ęn van de 3 types screens uit het Verano gamma. Het populaire systeem van de ritsscreen V550 is er voor zowel kleine als grote ramen. Het verticaal ritsscreen kunnen we uitvoeren in een XS, S, M en ook een L variant.

De profielen van de screens zijn standaard beschikbaar in zowel de kleuren zilver, ivoor, wit, antraciet als ook zwart. Voor de keuze van de doeken voor je zonnescreen kun je zowel terecht bij onze uitgebreide collectie van de Vitro kleuren als ook onze Metro kleurencollectie.

Ritsscreen V550

Specificaties

Max. breedte ritsscreen 5 m
Max. hoogte ritsscreen 4 m
Bediening ritsscreens Elektrisch
Doekcollectie screens Vitro colors & Metro colors
Profielkleur ritsscreens Zilver, ivoor, wit, antraciet of zwart

Populairste kleuren

710105
Blauw 71.0105
711111
Zwart 71.1111
711204
Grijs 71.1204
710104
Bruin 71.0104

V550 zip screens

Het V550 zip screen is ├ę├ęn van 2 screens uit het Verano gamma. Het zonwering ritsscreen V550 is er voor zowel kleine als grote ramen. Het verticaal ritsscreen kan namelijk worden uitgevoerd in een XS, S, M en L variant.

De verticale screens zijn beschikbaar in de kleuren zilver, ivoor, wit, antraciet of zwart. En voor de verticale screens kun je zowel de vitro kleuren als ook de metro kleuren kiezen. Aan de hand van de daarvoor bestemde afstandssteunen kun je optioneel ook extra ruimte cre├źren tussen de gevel en jouw zip screen.

Ritsscreen V550

Specificaties

Max. breedte ritsscreen 4 m
Max. hoogte ritsscreen 3,5 m
Bediening ritsscreens Elektrische zonnescreens
Doekcollectie screens Vitro & Metro kleuren
Profielkleur zip screens Zilver, ivoor, wit, antraciet of zwart

Populairste kleuren

710105
Blauw 71.0105
711111
Zwart 71.1111
711204
Grijs 71.1204
710104
Bruin 71.0104

V599 zip screen

Het V599 zip screen is ├ę├ęn van 3 screens uit het Verano gamma. Heeft je woning toch nogal grote ramen? Dan zijn deze zip screens wellicht iets voor jouw huis!

Bij het zonwerend ritsscreen V599 ondervind je ook geen problemen meer met de spanning van het doek van het zonnescreen. Ook niet op grotere afmetingen. De smalle geleiders van deze windvaste screens zorgen daarnaast ook voor een fraai aangezicht.

zip screens ritsscreens binnenscreens zonnescreens raamdecoratie

Specificaties

Max. breedte ritsscreen 6 m
Max. hoogte ritsscreen 6 m
Bediening ritsscreens Elektrisch
Doekcollectie screens Vitro colors & Metro colors
Profielkleur zip screens Zilver, ivoor, wit of antraciet

Populairste kleuren

711204
Grijs 71.1204
711202
Grijs 71.1202
710104
Bruin 71.0104
710105
Blauw 71.0105

V546 Monobloc screen

Het zonnescreen V546 van Verano is speciaal ontwikkeld als opbouw screen en staat dus bovenop je raam. Dit is uitsluitend voor nieuwbouw woningen of bij grondige renovaties, omdat we deze samen met je ramen integreren in je huis of appartement. Ze zijn geschikt voor alle types ramen als ook een zeer goede investering om de zon als ook de warmte op de meest esthetische manier uit je woning te gaan weren.

Wist je trouwens dat een ritsscreen ook uitstekend werkt om insecten buiten te houden? Ga je bouwen of toch liever verbouwen? Vast en zeker een win-win situatie!

Windvaste screens Verticale Screens zonwering ritsscreens zonnescreens V540

Specificaties

Max. breedte 4 m
Max. hoogte 3,5 m
Bediening Uitsluitend elektrisch
Doekcollectie Vitro & Metro kleuren
Profielkleuren Alle standaard RAL kleuren

Populairste kleuren

711202
Grijs 71.1202
710104
Bruin 71.0104
710105
Blauw 71.0105
Screens Ritsscreen V550 Solar

Screens op maat

Verano screens worden altijd nauwkeurig op maat gemaakt. Dit wil dus zeggen dat we zonnescreens heel nauwkeurig kunnen maken. Met werk op maat kun je bijgevolg optimaal gebruik gaan maken van alle eigenschappen van ritsscreens. Zo kom je dankzij zonnescreens tot oplossingen die naast functioneel er ook nog eens heel goed uitzien!

zonwering voor ramen Ritsscreens screens V550 Solar

Screens op zonne-energie

Solar motoren stellen je in staat om screens te bedienen met behulp van zonne-energie. Het zonnepaneel op de omkasting voorziet de batterij
continu van nieuwe energie. Zonne-energie screens vereisen geen aansluiting op het elektriciteitsnet, waardoor ze zorgen voor aanzienlijke besparingen op je energiekosten.

FAQ verticale screens

 • Wat is het verschil tussen een screen en een ritsscreen?

  chevron-down

  Een belangrijk verschil tussen screens en ritsscreens is namelijk de geïntegreerde geleiding van het doek van ritsscreens. Waar het doek van een normaal screen enkel strak wordt getrokken door de lat aan de onderkant, klem je nu ook het doek van ritsscreens in de profielen aan beide zijden van het scherm.

 • Wat is de maximale afmeting van een ritsscreen?

  chevron-down

  De maximale afmeting van een Verano ritsscreen uit ├ę├ęn deel bedraagt de onderstaande afmetingen. Gekoppelde screens kunnen uiteraard ook een groter oppervlak overspannen.

  Er is een maximale breedte van 6 meter en een maximale uitval ook van 6 meter.

 • Hoe kun je zonnescreens met rits bedienen?

  chevron-down

  Ritsscreens werken via een een motor en kun je daarom bedienen door middel van een schakelaar, afstandsbediening of smartphone. Daarnaast is het eveneens mogelijk om ritsscreens te laten openen en sluiten op voorgeprogrammeerde tijdstippen.

 • Hoe werken screens op zonne-energie?

  chevron-down

  Screens op zonne-energie zijn uitgerust met een batterij als ook een zonnepaneel. Omdat je de batterij van de ritsscreen laat opladen via de zon is er bijgevolg geen verbinding nodig met een stroompunt. Hak- en breekwerk in muren is met dit type zonwering ook niet langer nodig.

 • Wat zijn de voordelen van een verticaal screen?

  chevron-down
  • Straalt luxe uit en geeft eveneens extra uitstraling voor uw ramen.
  • Ga voor een frissere ruimte in de zomer en hou de warmte binnen in de winter.
  • Verhoog de privacy met behoud van het zicht naar buiten.
  • Haal de screens naar beneden met maar ├ę├ęn simpele druk op de knop.
  • Bespaar actief op de kosten op uw factuur voor energie.
  • Screens zullen zorgen voor een meerwaarde van jouw woning, ook op dat vlak kun je het dus zien als een fantastische investering.
  • Lange levensduur.
 • Waarom opteren voor Verano?

  chevron-down
  • Een uitgebreid netwerk van verdeelpunten, zoek uw dichtste winkel met showroom met behulp van onze nieuw showroom locator?
  • Gamma zonwering van A tot Z voor zowel binnen als voor buiten.
  • Wij streven naar de beste kwaliteit aan de beste prijs.
  • Garantie tot wel 5 jaar op onze buitenzonwering.
  • Verano kreeg reeds 2 keer een Red Dot award voor een uitzonderlijk ontwerp van een zonnewering.
  • Zonnewering die tevens op de maat komt die jij wil.
  • Wij ontzorgen jou voor de plaatsing van uw project.
  • Belgisch Nederlandse fabrikant, dus kwaliteit is een zekerheid.
  • Meer dan een kwart eeuw ervaring in de branche van zonwering.
 • Neem ik beter screens of rolluiken?

  chevron-down

  Screens neem je beter als je nog naar buiten wilt kunnen blijven kijken en als je slechts een zonwering nodig hebt om enkel de zon te weren. Rolluiken kies je dan weer best voor ruimtes die je echt duister wil maken zoals bijvoorbeeld een slaapkamer. Rolluiken helpen ook beter om bijvoorbeeld dieven af te schrikken en ze weren ook beter warmte en koude in vergelijking met screens.

  Samengevat kunnen we dus zeggen dat rolluiken een traditionele manier van zonwering vormen die tot op vandaag heel goed verkopen en ook fantastisch werken om de zon te weren als ook de warmte buiten te houden. Maar qua esthetiek in moderne huizen kiezen onze klanten de laatste tijd ook vaak voor screens omdat die dezelfde eigenschappen hebben als rolluiken en je daarenboven ook naar buiten kunt blijven kijken.

 • Kunnen ritsscreens tegen de regen?

  chevron-down

  Een screen bestaat uit een doek in glasvezel. Dat type doek is zeer sterk en eveneens bestand tegen regen en wind. We raden wel aan om screens naar boven te laten bij storm en ook zoveel mogelijk de screens te laten drogen vooraleer deze terug naar boven te halen. Dit zal de levensduur namelijk aanzienlijk kunnen verlengen.

 • Hoe doe ik best het onderhoud van dit type zonwering?

  chevron-down

  Screens zijn zeer gemakkelijk in onderhoud. We raden dit aan een tweetal keer per jaar te doen. Gebruik geen agressieve producten en ook geen heet water! Toch graag wat meer informatie? Lees dan zeker even deze blog.

 • Waar kan ik een screen kopen van jullie?

  chevron-down
  Verano werkt nauw samen met een netwerk van geselecteerde partners die zich uitstrekken over Vlaanderen en Walloni├ź. De meerderheid van onze partners beschikt over showrooms waar ze gedetailleerde uitleg, deskundig advies en een op maat gemaakte, vrijblijvende offerte kunnen bieden, afgestemd op jouw behoeften.

  Daarnaast verzorgen zij volledig de opmeting en montage van de door jou gekozen zonwering. Onze partners staan klaar om je niet alleen te helpen, maar ook om je bij te staan in de realisatie van jouw project. Benieuwd waar de dichtstbijzijnde distributeur voor een screen met rits zich bevindt? Voer simpelweg jouw postcode in op onze showroomlocator en ontdek het direct!


Ontdek onze producten

Screens Ritsscreen Van Heeswijk
Verticale screens | V540 | Ivoor
Ritscreen V550 Antraciet
V599 | Verticale screens | Wit
07 Ritsscreens_Screens_Screen® Sfeer
Verticale screens | V550 | Ivoor