Ritsscreens op zonne energie

3 voordelen van ritsscreens op zonne-energie

23-06-2021

De zon is een onuitputbare bron en wordt daarom de laatste jaren steeds intensiever benut voor het opwekken van energie. De vele zonnepanelen samen met bijvoorbeeld windenergie zijn de belangrijkste vormen om ons land te helpen aan duurzame energie. Zonne-energie kan je ook inzetten voor bijvoorbeeld de aansturing van ritsscreens. Screens op zonne-energie als zonwering hebben diverse voordelen en graag nemen we de 3 belangrijkste met je door.

1. Zonwering met eenvoudige montage zonder kabels

Bij de montage van elektrisch aangestuurde ritsscreens dien je de kabels aan te sluiten op het net. Deze verbinding vindt veelal binnen in het huis plaats en daarom dien je vaak gaten te boren in muren of kozijnen. Omdat de batterij van ritsscreens op zonne-energie automatisch wordt opgeladen door de straling van de zon is het bijgevolg niet nodig gaten te boren in bijvoorbeeld de kozijnen of de muren.

2. Ritsscreens zonder elektriciteit

Ritsscreens op zonne-energie halen energie uit de zon en hoef je daarom niet aan te sluiten op het net. Dit betekent dus dat het niet nodig is om bij de plaatsing van screens rekening te houden met stopcontacten. Daarnaast is het ook niet nodig om te beschikken over technische kennis met betrekking tot de aansluiting van kabels op het net.

3. Milieuvriendelijke & energiebesparende ritsscreens

Eerder gaven we al aan dat de zon een onuitputbare bron van energie is. Aansturing door middel van zonne-energie is daarom een enorm milieuvriendelijke methode voor je ritsscreens. Een lager verbruik in elektriciteit zorgt daarnaast voor een lagere rekening als het aankomt op energie.

Bij plaatsing van ritsscreens op zonne-energie is het wel belangrijk dat je rekening houdt met bijvoorbeeld de locatie van de zonnecellen. In de meeste gevallen kun je ritsscreens laten plaatsen op plekken waar de zon zeer regelmatig aanwezig is. Toch kunnen bijvoorbeeld overstekken of dakgoten ervoor zorgen dat de zonnecellen in de omkasting moeilijk bereikbaar zijn voor stralen van de zon.

Meer informatie zonnescreens

Wil jij graag toch wat meer informatie ontvangen over ritsscreens op zonne-energie? Vraag dan gratis de brochure aan of bezoek zeker ook eens een Verano partner bij jou in de buurt!

Gratis brochure aanvragen met verdeler? Klik hier! arrow-right