Ritsscreens screens zipscreens zonnescreens schoonmaken.jpg

Weerbestendige screens, een duurzame investering

23-12-2020

Praktisch gezien functioneren screens of zonnescreens onder vrijwel alle soorten weer. Het deugdelijk materiaal van het doek en de aluminium geleiders bij ritsscreens zorgen er bijgevolg voor dat dit type zonwering bij menig woningbezitter gewaardeerd wordt. Zelfs bij harde wind of stormachtig weer blijven screens veilig en betrouwbaar. Verder bespaar je met windvaste screens en ritsscreens ook energie. Veel mensen beschouwen de zon- en warmtewerende screens daarom ook als een duurzame investering.

Vraag hier jouw brochure! arrow-right
Schoonmaken ritsscreens zip screens zonnescreens

Screens van een bijzondere kwaliteit

De windvaste screens van Verano® zijn van een bijzondere kwaliteit. Onze ritsscreens zijn allereerst getest op de hoeveelheid windkracht die ze aankunnen. Ook besparen Verano® ritsscreens energie. Enerzijds neemt de warmteweerstand van je ramen toe, wat bijgevolg al gauw tussen de vier en veertien procent minder verbruik van energie oplevert.

In de zomer bespaar je zelfs 61% tot 72% aan energie voor het koelen van je ruimte vergeleken met woningen waarbij geen zonwerende maatregelen zijn getroffen. Met de gegarandeerde kwaliteit van vijf jaar op onze screens stellen we onze klanten ook nooit teleur. Door het chroomkleurige merklogo en de sticker met zijn unieke productcode benadrukken we nog eens extra de klasse van onze ritsscreens.

Screens ritsscreens AS RS TS

Eigenschappen van het doek van (rits)screens

Belangrijk om te vermelden is dat de doeken van onze (rits)screens ook een vlam vertragende werking hebben. Daarnaast beschikken de doeken van onze ritsscreens over vier andere eigenschappen, namelijk:

  • Transmissie van het licht bij zonnescreens, aangeduid met de afkorting TV
  • Transmissie van energie bij zonnescreens, aangeduid met de afkorting TS
  • Reflectie van energie bij zonnescreens, aangeduid met de afkorting RS
  • Absorptie van energie bij zonnescreens, aangeduid met de afkorting AS

Transmissie van licht bij een ritsscreen:

Hiermee bedoelen we de mate van licht die het zonwerende doek doorlaat. Ligt dit percentage laag, des te beter doorgaans de mensen het zichtcomfort ervaren.

Transmissie van energie bij een ritsscreen:

Hierbij wordt gekeken naar de zonne-energie die door het zonwerende doek doorgelaten wordt. Hoe hoger dit percentage, des te meer energie door het doek van jouw screen doorgelaten wordt.

Reflectie van energie bij een ritsscreen:

Het percentage zonne-energie dat via het zonwerende doek van jouw windvaste screens weerkaatst wordt. Bij een hoog percentage wordt meer zonne-energie weerkaatst door het doek van ritsscreens.

Absorptie van energie bij een ritsscreen:

Bij deze eigenschap wordt geconstateerd hoeveel zonne-energie het zonwerende doek absorbeert. Ligt dit percentage hoog, dan absorbeert het doek van de zonwerende screens veel energie. Bij donkere doeken wordt meer energie geabsorbeerd dan bij de lichte doeken, waardoor ook weer meer warmte doorgegeven wordt.

Alle doekeigenschappen van een ritsscreen bij elkaar zorgen dus voor een waarde van 100%.

Screens zipscreens sfeerbeeld ritsscreens klein

Doek- en framekleuren van screens

Bij het aanschaffen van screens dien je ook even stil te staan bij het kiezen van de juiste kleur van zowel het doek als het frame. Kies je bij ritsscreens voor een donker doek, dan wordt er minder licht en zon doorgelaten. Hierdoor heb je beter zicht naar buiten en ben je ook beter beschermd tegen schadelijke Uv-straling dan wanneer je voor een lichter kleur zou kiezen bij ritsscreens.

Wij beschikken verder ook over verschillende collecties doeken die volledig op de trends van nu zijn afgestemd. Ook de kleur van het frame bepaalt de uitstraling van je ritsscreens, Onze meest verkochte framekleuren bij ritsscreens zijn bijvoorbeeld wit, ivoor, technisch zilver, antraciet, antraciet structuur en zwart structuur. Doeken voor windvaste screens zijn meestal direct leverbaar.

Wil je meer weten over onze ritsscreens? Vraag dan onze brochure aan. Of bezoek een van onze vestigingen voor wat betreft de mogelijkheden en een advies op maat voor onze screens.

Vraag hier jouw brochure! arrow-right