Screen ritsscreen zip screen

Wat is het verschil tussen een screen en een ritsscreen of zip screen?

26-05-2020

Screens en ritsscreens; ook wel zipscreens, zonwering met rits , zonnescreen of binnenscreens genoemd; hebben beiden als doel het invallende licht van de zon in jouw woning of onder jouw terrasoverkapping te weren. Op deze manier houd je jouw huis koel en heb je niet langer last van vervelende schitteringen van het licht. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een binnenscreen en een ritsscreen? In onze blog over screens nemen we de belangrijkste verschillen graag even met je door.

Gratis brochure aanvragen! arrow-right

Zo worden screens en ritsscreens opgebouwd

In de basis bestaan screens en ritsscreens uit dezelfde onderdelen. Een screen is opgebouwd uit een doekrol met omkasting, twee zijgeleiders en een onderlijst. De onderlijst wordt bij het openen en sluiten van de screen soepel geleid door de zijgeleiding totdat deze volledig in- of uitgerold is.

Verschil zijgeleiding zonnescreens

Een belangrijk verschil tussen screens en ritsscreens of zip screens is de geïntegreerde doekgeleiding van ritsscreens. Waar het doek van een normaal screen enkel strak wordt getrokken door de onderlat aan de onderzijde wordt het doek van ritsscreens ook strak gehouden aan beiden zijden van de ritsscreen of zip screen.

Het doek wordt namelijk geklemd door de geïntegreerde doekgeleiding. Een doek dat aan alle zijden strak wordt gehouden heeft niet alleen een beter hanggedrag, ook de bestendigheid tegen de wind neemt enorm toe. Daarnaast werkt de doekgeleiding van ritsscreens ook insecten werend. Zo kun je zonder problemen je ramen open zetten wanneer je ritsscreens naar beneden zijn.

Verschil binnenscreens screens en ritsscreen zip screen zijgeleiding
Verschil binnenscreens screens en ritsscreens zip screens doekgeleiding

Omkasting ritsscreens

Geïntegreerde doekgeleiding ritsscreens

Verschil bediening screens en ritsscreens

Een belangrijk verschil tussen screens en ritsscreens of zip screens zijn de mogelijkheden in bediening. Screens kunnen we zowel met handbediening als elektrische bediening uitvoeren. Dit betekent dat je kunt kiezen voor een handmatige bediening door middel van een band- of koordopwinder of een oogwindwerk met draaistang.

Ritsscreens kunnen we enkel uitvoeren met elektrische bediening. De mogelijkheden met screens zijn op dit gebied eindeloos. Zo kan je kiezen voor bediening door middel van een wandschakelaar, aan de hand van een afstandsbediening of eveneens door middel van een applicatie op je smartphone.

Prijsverschil binnenscreens en ritsscreens

Screens zijn doorgaans goedkoper dan ritsscreens. Het verschil in prijs tussen screens en ritsscreens ontstaat onder andere door de geïntegreerde geleiding van het doek. Daarnaast zijn ritsscreens de afgelopen jaren ook veel verder ontwikkeld dan normale screens. Dit zorgt ervoor dat ritsscreens doorgaans beschikken over een stijlvoller design en bijgevolg ook een uitstraling met meer luxe.

Zip screens of Ritsscreens grijs teak terras

Doek- en profielkleuren screens

Er zijn geen verschillen in de collecties van de doeken en de kleuren van de profielen voor een screen of ritsscreen. De doekcollecties van Verano® bieden meer dan 100 doekkleuren. De profielen van screens kunnen we naast de standaardkleuren ook in een kleur naar keuze coaten. Vind je het lastig om een keuze te maken? In onze blog bespreken we de 3 meest populaire combinaties van kleuren voor zowel screens als ritsscreens.

Voordelen van een ritsscreen of zip screen

Nu we de belangrijkste verschillen tussen screens en ritsscreens of zip screens hebben besproken, sommen we graag ook nog even de voordelen van ritsscreens voor je op. Houd er rekening mee dat jij voor ritsscreens een iets groter budget reserveert maar dan geniet je wel van onderstaande voordelen.

  • Strak doek door onderlijst en zijgeleiding
  • Windvast doek door geïntegreerde doekgeleiding
  • Insecten werend door doekgeleiding en borstel in onderlat
  • 'State of the art' zonwering

Meer informatie binnenscreens

Wil je graag meer informatie over de ritsscreens van Verano®? Vraag dan onze gratis screens brochure aan en maak bijgevolg kennis met alle verschillende type screens uit de Verano® collectie.

Gratis brochure aanvragen! arrow-right