close
Louvredak V870 Arezzo overkapping lamellendak

Ritsscreens voor overkappingen

26-08-2020

Ritsscreens of zonnescreens hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen en zijn inmiddels één van de favoriete producten om de ramen aan de buitenkant van je woning te voorzien van extra bescherming tegen invallend licht. Maar wist je dat ritsscreens ook voor overkappingen een enorme toegevoegde waarde kunnen hebben?

Ritsscreen tegen invallend zonlicht

Een terrasoverkapping of lamellendak zorgt voor een beschutte plek op je terras. Omdat overkappingen doorgaans een hoogte hebben tussen de twee en drie meter kan de zon onder bepaalde hoeken toch zorgen voor overlast.

Een ritsscreen voor je tuinoverkapping kan er in dat geval voor zorgen dat je ook deze hinderlijke zon kunt weren. Afhankelijk van de invalshoek van de zon hoef je de ritsscreen maar enkele tientallen centimeters te laten zakken.

Gratis brochure met verdeler aanvragen arrow-right

Zip screens tegen wind en regen

Vroeg in het voorjaar of juist wat later in het najaar ligt de temperatuur doorgaans wat lager en kan een frisse wind er al snel voor zorgen dat je er eerder voor kiest om weer naar binnen te gaan. Dat is toch enorm zonde! met een ritsscreen voor je terras overkapping breek je de wind en voorkom je daarnaast de kans op nat worden door de spetters van een bui. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw buitenseizoen veel langer duurt!

Extra sfeer met ritsscreens voor je overkapping

Een belangrijke eigenschap van ritsscreens die mensen vaak onderschatten is de sfeer verhogende factor die het product onder een terrasoverkapping of lamellendak heeft. Door de screens deels of in zijn geheel te laten zakken, creëer je een gezellige plek met eveneens extra privacy zodat je bijgevolg samen met familie of vrienden kunt genieten van een lange avond in de zomer. Bang dat je niet meer van je tuin kunt genieten? Zoals je op de afbeeldingen kunt zien bieden de PVC doeken van ritsscreen voldoende doorzicht.

overkapping Terrasoverkapping op maat wit
Terrasoverkapping op maat antraciet structuur
Terrasoverkapping op maat ivoor

Standaard kleuren voor terrasoverkapping: wit, antraciet en ivoor.

Integratie van ritsscreens in een overkapping

Wanneer je kiest voor een ritsscreen onder je overkapping wil je vanzelfsprekend graag dat deze naadloos aansluit. Indien je kiest voor een terrasoverkapping in één van de standaard kleuren heb je de garantie dat de profielen en omkasting van het windvast screen aansluiten op je overkapping. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om de zonnewering te coaten in een kleur naar keuze.

Wanneer je bij de aanschaf van een lamellendak direct kiest voor ritsscreens, dan kun je deze ook volledig laten integreren tijdens de productie. In deze uitvoering is de omkasting verwerkt in de voorlijst en verwerken we de zijgeleiding van het zonnescreen in de staanders van het lamellendak.

Ritsscreen voor overkappingen integratie

Meer informatie over onze zonnescreens of overkappingen?

Wil je toch graag wat meer informatie ontvangen over ritsscreens of overkappingen? Of ben je benieuwd hoe je bijvoorbeeld een windvast screen kunt toepassen in jouw overkapping? Vraag dan alvast gratis een van onze brochures aan en ontdek alles over onze zonwering.

Gratis brochure met verdeler aanvragen arrow-right