close
Terrasoverkapping overkapping schoonmaken

Het onderhoud van je terrasoverkapping

29-04-2019

Heb jij bomen in of ook rondom je tuin? Dan heb je waarschijnlijk last van bijvoorbeeld takjes, bloesems of hars die op het dak van je terrasoverkapping blijven liggen. Ook het Sahara zand dat met de regen van vorige week bij ons terecht is gekomen, is op de platen blijven liggen waardoor alles er namelijk erg vies kan uitzien.

Het regelmatig onderhouden van je terrasoverkapping of lamellendak zorgt bijgevolg voor een langere levensduur. Bovendien geniet je extra van je tuin of terras als de terrasoverkapping er blinkend bij staat. In een paar simpele stappen kan je jouw overkapping klaar maken voor een zomer vol met zon.

Waarschuwing bij overkappingen

Zorg in alle geval voor je eigen veiligheid. Doe geen rare bewegingen boven op een trapje of zorg eventueel ook dat er iemand in de buurt is om te helpen. Als je het te lastig vindt of je ziet het niet goed zitten, neem dan zeker geen risico en vraag hulp bij een glazenwasser.

Dit heb je nodig als je jouw aluminium terrasoverkapping wil schoonmaken:

  • Zachte doek
  • Zeem & raamtrekker
  • Schoonmaakproduct met een PH-waarde kleiner dan 7.5
  • Zachte bezem
  • Warm sopje
  • Trapje
  • Tuinslang & telescopische autoborstel

Schoonmaken aluminium terrasoverkapping in polycarbonaat

Eerste stap. Verwijder als eerste los vuil van het dak van jouw terrasoverkapping. Gebruik hiervoor een zachte bezem.
Tweede stap
. Reinig daarna de platen in polycarbonaat van jouw terrasoverkapping met lauw water en zeepsop. Gebruik eventueel een oplossing van niet-alkalische zeep. Gebruik de telescopische autoborstel om je bereik te vergroten.
Derde stap
. Spoel vervolgens de platen van jouw terrasoverkapping met veel water en neem de platen af met een zachte doek.
Laatste stap
. Jouw terrasoverkapping is weer pico-bello in orde!

Schoonmaken aluminium overkapping met glasplaten

Stap 1. Verwijder ten eerste los vuil van de glasplaten van je overkapping. Gebruik hiervoor je best een zachte bezem.
Stap 2.
Spoel vervolgens de glasplaten van je overkapping voor met veel water en was deze vervolgens met een sopje. Gebruik de telescopische autoborstel om je bereik te vergroten.
Stap 3.
Laat daarna de glasplaten van je tuinoverkapping glimmen met een zeem en raamtrekker.
Stap 4. Je kan terug genieten van je zonwering!

Schoonmaken terrasoverkapping of lamellendak in aluminium

De aluminium profielen van je terrasoverkapping maak je gemakkelijk schoon met lauw water en een schoonmaakproduct met een PH-waarde lager dan 7.5. Vermijd het gebruik van bijvoorbeeld schuursponsjes en hogedruktoestellen. Hierdoor kan de laklaag van de zonwering namelijk beschadigd raken.

Meer weten over onze zonwering?

Graag een zonwering kopen, maar je bent er toch nog niet helemaal uit? Geen probleem! Neem alvast contact met ons op om een brochure aan te vragen of voor een vrijblijvende offerte via één van onze verdelers. Zij denken graag met je mee en geven je ook graag advies en service op maat! Je vindt jouw dichtste partner hier.

Download hier jouw brochure met verdeler arrow-right