close
Banner Terrasoverkapping Kerkhof2

5 Tips bij het kopen van een terrasoverkapping

28-02-2019

Een terrasoverkapping of lamellendak is als zonwering echt een verrijking van zowel je woning als je tuin. Elk seizoen lekker toeven in je tuin. Zie jij jezelf ook al elke avond onder jouw terrasoverkapping zitten? Voordat je een terrasoverkapping aanschaft is het echter wel belangrijk dat je goed rekening houdt met een aantal aspecten. Een terrasoverkapping is namelijk geen product dat je vaker aanschaft. Daarom lichten we je grondig toe waar jij op moet letten bij de aanschaf van een terrasoverkapping en welke keuzes jij allemaal hebt.

Een terrasoverkapping met CE-Markering

Terrasoverkapping zijn aan te schaffen in onwijs veel verschillende afmetingen. We kunnen ze voor jou op maat maken. Vaak willen mensen dan ook enorme breedtes en overspanning met zo min mogelijk palen. Vaak kunnen we voldoen aan de wens van de consument. Zo zijn er namelijk daken voorzien van sterke profielen. Maar omdat deze daken niet altijd worden toegepast op de grote afmetingen is de CE-markering in het leven geroepen op alle onderdelen van een dragende staalconstructie. Want veiligheid staat altijd voorop!

Vanaf 1 juli 2014 is het verplicht dat alle onderdelen van een dragende constructie in staal zijn voorzien van een CE-markering volgens NEN-EN 1090. Een bouwproduct mag je niet meer in de handel brengen zonder dat deze de CE-markering draagt. Een zeer belangrijke maatstaf.

Vraag om de CE-Marketing

Het is cruciaal dat je in jouw zoektocht naar een terrasoverkapping altijd vraagt of de overkapping is voorzien van een CE-markering. Het komt namelijk nog te vaak voor dat aanbieders willen stunten met enorme breedtes van overspanningen tegen een erg lage prijs. Dit klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, maar een grotere overspanning kunnen we alleen maar realiseren in combinatie met een sterker dak. Een dak met sterke profielen en goedkoop is eigenlijk een onmogelijke combinatie.

Mensen verwachten vaak dat een CE-markering op een terrasoverkapping een vanzelfsprekende zaak is. Helaas is dit helemaal niet het geval. Daarom adviseren we je altijd bij de leverancier of de terrasoverkapping voorzien is van een CE-marketing. Je kan het natuurlijk ook altijd even jouw Verano partner vragen!

Welke keuzes moet ik maken bij de aankoop van een terrasoverkapping?

Vulling overkapping

Bij de aanschaf van een tuinoverkapping heb je de keuze uit twee type dak vulling, namelijk glas of polycarbonaat. Polycarbonaat een goedkopere variant, maar kwalitatief zeker niet onder de maat. Een vulling van polycarbonaat is 16 millimeter dik. Je kunt kiezen of je gaat voor een polycarbonaat vulling opaal, helder of 2-kamer helder. Een terrasoverkapping met een vulling van veiligheidsglas is een luxere en duurdere mogelijkheid. Je krijgt de keuze tussen helder of opaal veiligheidsglas in jouw terrasoverkapping.

Goot en staanders van de overkapping

Naast het kiezen van de vulling van je terrasoverkapping kun jij ook het soort goot en staanders kiezen. Het lijkt wellicht dat het niet veel uit maakt welk soort goot of staanders je kiest, maar deze bepalen deels de uitstraling van jouw terrasoverkapping. Zo kun je in de meeste gevallen kiezen tussen een recht, ronden of klassieke goot. Heb jij een woning en tuin in een landelijke stijl? Een klassieke goot en staanders sluiten daar heel mooi op aan. Een moderne look creëer je door het kiezen voor een rond of recht goot.

Kleur overkapping

Natuurlijk moet je ook even goed nadenken over de kleur van jouw terrasoverkapping. Deze is namelijk niet alleen bepalend voor de uitstraling van jouw terrasoverkapping, maar ook voor de algehele uitstraling van jouw woning. Per terrasoverkapping zijn er een aantal standaardkleuren, maar jij kunt voor deze zonnewering natuurlijk ook een hele andere kleur kiezen. Als jij op de hoogte bent van de RAL-kleur van jouw kozijnen of ander elementen in je tuin, kun je de terrasoverkapping in dezelfde of bijpassende kleur laten produceren.

Stabiliteit overkapping

Een goede fundatie aan de hand van poeren in beton komt de stabiliteit van jouw terrasoverkapping enorm ten goede. Sta daarom vooraf even goed stil wat de mogelijkheden in jouw tuin.

Alternatieven voor een terrasoverkapping

Uiteraard is het ook van belang dat je eens goed nadenkt of een overkapping wel het product is dat jij wilt. Het kan voorkomen dat een terrasoverkapping het eerste product is dat in je gedachtes naar voren komt, maar er zijn natuurlijk genoeg alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een lamellendak als alternatief voor een terrasoverkapping. Een lamellendak staat bekend om de mooie moderne uitstraling. Daarnaast is het grote voordeel van een lamellendak dat je zelf de mate van schaduw bepaald door de elektrisch bedienbare lamellen.

Meer weten over onze overkappingen of andere zonwering?

Graag een zonwering kopen, maar je bent er toch nog niet helemaal uit welke zonwering voor buiten je wil nemen? Geen probleem! Neem alvast contact met ons op om een brochure aan te vragen of voor een vrijblijvende offerte via één van onze verdelers. Zij denken graag met je mee en geven je ook graag advies en service op maat! Je vindt jouw dichtste partner hier.

Vraag hier jouw gratis brochure met verdeler! arrow-right