close
Overkapping terrasoverkapping glas

Overkapping kopen? 5 soorten dakvulling

20-08-2020

Verschillende types vullingen voor jouw terrasoverkapping

In de zoektocht naar een terrasoverkapping, overkapping of lamellendak als zonwering ga je nadenken over het type dat het meest geschikt is voor jouw tuin of terras. Zo kies je bij een klein terras wellicht bewust voor een overkapping met slanke profielen. Daarnaast denk je na over de kleur en neem je eventuele verlichting in de profielen van de overkapping in overweging. Maar weet je ook al welke dak vulling je gaat kiezen voor je overkapping? In deze blog bespreken we graag alle voor- en nadelen van de verschillende type vullingen voor een overkapping met je.

Polycarbonaat voor terrasoverkapping

Polycarbonaat is een kunststof dat in tegenstelling tot andere kunststoffen goed bestand is tegen hoge temperaturen. Daarnaast is polycarbonaat hard en nagenoeg onbreekbaar. Dit zorgt ervoor dat het één van de meest populaire dak vullingen voor een terrasoverkapping is. De verschillende typen zorgen er daarnaast voor dat je de keuze minutieus af kunt stemmen op je wensen. Een tuinoverkapping in opaal of ook wel melkwit, is nagenoeg ondoorzichtig.

Helder polycarbonaat voor overkapping

Helder polycarbonaat zorgt er ondanks de profilering voor dat je zicht door het dak van de terrasoverkapping slechts voor een deel belemmerd wordt. Zo profiteer je onder je overkapping van natuurlijk licht. Op warme dagen kan de temperatuur onder je terrasoverkapping echter hoog oplopen als gevolg van de instraling van de zon.

Opaal polycarbonaat voor overkapping

Een overkapping in opaal, ook wel melkwit, is nagenoeg ondoorzichtig en zorgt er daardoor voor dat een groot deel van het invallend zonlicht van je terrasoverkapping wordt geweerd. Dit betekent dat je minder snel last krijgt van hoge temperaturen onder je overkapping, maar echter profiteer je ook minder van het invallende licht tijdens de dag.

Twee-kamer helder polycarbonaat voor overkapping

Twee-kamer helder polycarbonaat heeft een andere structuur dan standaard helder polycarbonaat en is daarom nog transparanter. Met dit type heb je een nog hogere transmissie van het zonlicht voor je terras overkapping.

Zonwerend polycarbonaat voor overkapping

Een folie zorgt er bij dit type terrasoverkapping voor dat het zonlicht effectief geweerd wordt. Heb je een hoekje met weinig ventilatie? Dan voorkom je dat de temperatuur onder je overkapping enorm oploopt.

Terrasoverkapping overkapping polycarbonaat

Overkapping met glas

Daken in glas geven een terrasoverkapping luxe uitstraling. Platen van gelaagd glas geven de zonnewering bovendien extra stevigheid en zorgen ervoor dat men de overkapping bij een eventuele schoonmaak kan betreden. Veiligheid eerst!

Mogelijke types glas bij een terrasoverkapping

Het typenummer van het glas voor een terrasoverkapping geeft een afspiegeling van de lagen waaruit de glasplaat is opgebouwd. Zo bestaat gelaagd glas 44.2 uit 2 lagen glas van 4 mm en één laag folie van 2 micrometer dikte.

Ook gelaagd glas van de overkapping is beschikbaar in 2 'kleuren', we onderscheiden bij glas voor terrasoverkappingen helder en melkwit. Glasplaten in melkwit zorgen er net als polycarbonaat in opaal voor dat je minder last hebt van de instraling van de zon op je overkapping. Dit gaat echter wel ten koste van het licht en het ruimtelijke gevoel onder je terrasoverkapping.

Terrasoverkapping glas met verandazonwering

Het beste van beiden

Niemand doet graag concessies aan zijn of haar wensen. Het is dan ook helemaal niet raar dat jij graag het beste van beiden wil. Een terrasoverkapping met een luxe uitstraling, profiteren van voldoende licht en de temperatuur onder je overkapping controleren? Het kan allemaal met de terrasoverkappingen van Verano! Verandazonwering is een type zonnescherm dat je op of onder je overkapping plaats. Met de elektrische bediening kun je de zonneluifel ook heel gemakkelijk openen en sluiten en ben jij het invallende licht van de zon altijd de baas.

Meer weten over onze producten?

Graag een zonwering kopen, maar je bent er toch nog niet helemaal uit? Geen probleem! Neem alvast contact met ons op om een brochure aan te vragen of voor een vrijblijvende offerte via één van onze verdelers. Zij denken graag met je mee en geven je ook graag advies op maat! Je vindt jouw dichtste partner hier.

Gratis brochure met verdeler aanvragen! arrow-right