screens zip screens ritsscreens zonnescherm V480 V599 V610

Met screens bepaal je zelf de hoeveelheid zonlicht

20-11-2020

Windvaste screens of ritsscreens hebben een duidelijk voordeel ten opzichte van andere soorten zonwering. Je kunt namelijk zelf de hoeveelheid licht van de zon bepalen. Met name in de ochtend en avond kan de zon soms hinderlijk naar binnen schijnen. Wil je de krant lezen of televisie kijken, dan wordt de naar binnen schijnende zon meestal als een storende factor ervaren. Screens verlossen je van dit probleem. Door de windvaste screens op de juiste hoogte te laten zakken, schijnt de zon nooit meer hinderlijk naar binnen.

Ritsscreens in plaats van gewone screens

Mocht je de aanschaf van screens overwegen, kies dan voor de moderne ritsscreens in plaats van gewone screens. Een gewoon screen kan, zeker wanneer het waait, gaan klapperen, omdat ze niet in de geleiders vastzitten. Bij een ritsscreen hoef je niets te vrezen van de wind, omdat bij ritsscreens nooit kieren zullen ontstaan tussen het doek en de geleiders. Ook de kans dat er scheuren in jouw doek zullen ontstaan, wordt tot een minimum beperkt. Bovendien zorgen ritsscreens voor een strak geheel dat uitstekend aansluit bij een modern ingericht interieur.

Vraag hier onze brochure! arrow-right
2401 V860 windvaste screens zip screens ritsscreens zonnescreens

Het praktische gemak van zonnescreens

Screens worden in de regel aan de buitenkant van jouw kozijnen bevestigd en kunnen net als een rolgordijn naar beneden en naar boven getrokken worden. Ritsscreens worden bevestigd tussen twee geleiders, ook aan de buitenzijde. Deze zijn een stuk minder gevoelig voor de wind en zullen nooit gaan klapperen. Daardoor loop je ook minder risico dat er scheuren in het doek van het ritsscreen zullen ontstaan.

Screens kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden. Het voordeel van een elektrisch systeem bij ritsscreens is dat je met slechts een druk op de knop van jouw afstandsbediening of via een applicatie op jouw smartphone de hoogte van jouw screens kunt instellen. Dit is ideaal voor wanneer zon en wolken elkaar afwisselen. Ervaar ook het praktische gemak van zip screens.

Kies bij windvaste screens voor kwaliteit

Een ander aspect waar je bij het aanschaffen van windvaste screens stil dient te staan is de kwaliteit van zowel het doek als de geleiders. Het doek dient bestand te zijn tegen invloed van het weer en moet ervoor zorgen dat het zonlicht voldoende gefilterd wordt.

Voor de geleiders is duurzaamheid ook van belang. Praktisch gezien verdienen aluminium geleiders onze voorkeur, waardoor jouw zip screens ook langer mee zullen gaan. Daarnaast is het belangrijk dat je bij de installatie van jouw screens garantie krijgt. Hoe langer de garantie, hoe beter vaak de kwaliteit van de ritsscreens.

V860 screens zip screens ritsscreens zonnescreens lr 11

Met zonnescreens geen licht, maar wel zicht

Veel mensen waarderen windvaste screens ook omdat ze aan de ene kant geen licht van de zon doorlaten en geen inkijk heeft, terwijl je anderzijds wel naar buiten kunt kijken. Je kan alles volgen wat zich buiten afspeelt, maar daarbij behoud je wel jouw volledige privacy. Bovendien vallen ritsscreens niet zo op en weren ze op subtiele wijze het hinderlijke licht van de zon. Screens zijn in vele maten, soorten en kleuren verkrijgbaar.

Screens laten veel minder warmte door

Omdat de betere windvaste screens voor 90 procent zonlicht reflecteren en omdat ritsscreens aan de buitenkant van jouw ramen worden gemonteerd, geven ze nauwelijks warmte door. Zo blijft jouw woonruimte aangenaam koel. Screens laten dus veel minder warmte door dan binnenzonwering.

Vraag hier onze brochure! arrow-right