close
Ritsscreens screens zipscreens zonnescreens schoonmaken.jpg

Schoonmaken van je ritsscreens met deze 6 tips!

11-09-2019

Ritsscreens hangen aan de buitenzijde van jouw woning en hebben daardoor flink wat te verduren. Door bijvoorbeeld regen-, sneeuw- en hagel kunnen de windvaste screens behoorlijk vies worden. Schone ritsscreens zien er natuurlijk niet alleen mooi en netjes uit, als je ze twee keer per jaar schoonmaakt zorg je tevens voor een langere levensduur van jouw zonwerende screens.

Benodigdheden poetsen binnenscreen

Een goede voorbereiding is bij het poetsen van zonwering dan ook het halve werk, zorg daarom dat jij onderstaande hulpmiddelen alvast klaar hebt staan als je jouw binnenscreens een flinke beurt wil geven. Kijk ook even goed naar buiten voordat je gaat beginnen. Staat er een felle zon? Stel de schoonmaak van jouw verticale screens dan nog even uit om te voorkomen dat resten van het zeepwater strepen achterlaten op het doek van het binnenscreen.

  • Borstel of stofzuiger.
  • Emmer met lauw water.
  • Droogsmeermiddel zoals bijvoorbeeld siliconenspray.
  • Schoonmaakproduct met een PH-waarde kleiner dan 7,5.

Start eerst met het schoonmaken van het doek van het zonnescreen. Gebruik daarvoor bij voorkeur een borstel en ook een emmer lauw water.

Propere zonnescreens in 6 stappen

In 6 stappen een proper binnenscreen, dat is zeker mogelijk! Ontdek hier de 6 stappen naar succes!

Stap 1: Zorg er als eerst voor dat het doek is verwijderd van los vuil. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een borstel of stofzuiger.

Stap 2: Eventuele vlekken kun je verwijderen met lauw water en speciaal verkrijgbaar schoonmaakmiddel. Gebruik geen agressieve producten, dit zou de finish laag namelijk aan kunnen tasten.

Stap 3: Spoel daarna het doek van het zonnescreen schoon met het lauwe water.

Nu het doek van je binnenscreen schoon is kun je ook starten aan de schoonmaak van het aluminium.

Stap 4: Verwijder vervolgens takjes, stof en blaadjes met een borstel.

Stap 5: Profielen kun je reinigen met lauw water en een product om schoon te maken met een PH-waarde lager dan 7.5. Vermijd schuursponsjes en hogedrukreinigers.

Stap 6: Kunststof geleidingsblokken, rubbers en aluminium geleidingsprofielen kun je voorzien van droogsmeermiddel, zoals bijvoorbeeld siliconenspray. Verwijder tot slot resten van het droogsmeermiddel zorgvuldig om te voorkomen dat er vlekken in het doek kunnen ontstaan.

Jouw zonwerend ritsscreen is schoon en weer klaar voor gebruik!

Meer weten over onze screens en andere zonwering?

Graag een zonwering kopen, maar je bent er toch nog niet helemaal uit? Geen probleem! Neem alvast contact met ons op om een brochure aan te vragen of voor een vrijblijvende offerte via één van onze verdelers. Zij denken graag met je mee en geven je ook graag advies en service op maat! Je vindt jouw dichtste partner hier.

Hier jouw brochure met verdeler aanvragen! arrow-right