close
zonnescherm zonnetent zonneluifel V280 Ipanema Referentie Van Loon

Zo maak je in 6 stappen jouw zonnescherm schoon

22-12-2019

Heb jij je tijdens de eerste zonnige dagen ook geërgerd aan de vuile plekken op je zonnescherm? Tijdens de winter krijgt jouw zonnescherm behoorlijk wat voor zijn kiezen. Zo zorgen regen- en sneeuw voor behoorlijk wat vuil op je zonnescherm. Daarnaast kunnen ook de bewegende delen van je zonwering wel wat aandacht gebruiken.

Het schoonmaken van je luifel zorgt niet alleen voor een beter aangezicht, twee reinigingsbeurten per jaar komt de levensduur van je zonnescherm eveneens enorm ten goede!

Een goede voorbereiding is eigenlijk al het halve werk, zorg daarom dat jij onderstaande hulpmiddelen alvast klaar hebt staan. Dan hoef je nu alleen nog even naar buiten te kijken. Staat er een felle zon? Stel de schoonmaak van jouw zonnewering dan nog even uit om te voorkomen dat er vlekken van heet zeepwater ontstaand op het doek.

Benodigdheden schoonmaak zonneluifel

  • Borstel of stofzuiger
  • Emmer met lauw water
  • Droogsmeermiddel, zoals bijvoorbeeld siliconenspray
  • Schoonmaakproduct met een PH-waarde kleiner dan 7,5
  • Olie of een lichte vetstof.

Stappenplan om jouw zonnescherm schoon te maken

Operatie proper zonnescherm stap 1

Verwijder los vuil van het doek van het knikarmscherm met bijvoorbeeld een borstel of stofzuiger.

De volgende stap

Vlekken in het doek verwijder je gemakkelijk met lauw water en een schoonmaakmiddel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit zou immers de finish-laag aan kunnen tasten!

Operatie proper zonnescherm stap 3

Spoel het doek na met lauw water zodat er geen zeepresten achterblijven.

Nog een stapje verder

Maak de aluminium profielen schoon met lauw water en een schoonmaakmiddel. Gebruik ook hier geen agressieve schoonmaakmiddelen. Vermijd daarnaast ook schuursponsjes en hogedruktoestellen, deze kunnen de lak namelijk beschadigen.

Operatie proper zonnescherm stap 5

Voorzie kunststof geleidingsblokjes, rubbers en de aluminium geleidingsprofielen van een droogsmeermiddel, zoals siliconenspray.

De laatste stap, we zijn er bijna

Tot slot kun je een beetje olie of lichte vetstof aanbrengen op de scharnierende delen van het zonnescherm. Let op dat de olie of vetstof niet in aanraking komt met het doek van de zonneluifel.

Meer weten over onze zonneluifels of andere zonwering?

Graag een zonwering kopen, maar je bent er toch nog niet helemaal uit? Geen probleem! Neem dan alvast contact met ons op om een brochure aan te vragen of voor een vrijblijvende offerte via één van onze verdelers. Zij denken graag met je mee en geven je ook graag advies en service op maat! Je vindt jouw dichtste partner hier.

Vraag hier je brochure met verdeler aan! arrow-right