close
zonwering Zonnescherm zonneluifel zonnetent knikarmscherm

Zoektocht naar een zonnescherm

29-03-2019

Met een gemiddelde temperatuur van 19,8°C was de zomer van 2018 volgens het KMI de warmste sinds 1833. Op warme dagen is het belangrijk dat je regelmatig ook even de schaduw opzoekt. Dit betekent echter niet dat je direct naar binnen hoeft te gaan, met een zonnescherm, zonneluifel of zonnetent maak je van jouw terras de ideale plek om van de schaduw te genieten.

Zonneschermen als zonnewering zijn er in vele soorten en maten, maar hoe zorg je nu dat je kiest voor het zonnescherm dat het beste bij jouw woning of terras past? Graag laten wij je zien waar je op moet letten als je een zonnescherm aanschaft.

Afmeting van de zonneschermen

Vanzelfsprekend is de gewenste afmeting van het zonnescherm van invloed op de keuze die je maakt. Heb je een groot terras, dan wil je hier natuurlijk ook optimaal gebruik van kunnen maken. De maximale breedte van zonneluifels varieert van maximaal 600 cm breed tot wel 1200 cm breed. Ook de uitval van de zonnetenten varieert per type, zo is het mogelijk een zonnescherm met een uitval tot wel 400 cm te kiezen.

Omkasting zonneluifel

De meeste zonneschermen zijn een cassettescherm, wat betekent dat het doek beschermd is tegen de invloed van het weer van buitenaf, zoals bijvoorbeeld vuil, stof en regen. Dit komt de levensduur en uitstraling van het doek van het zonnescherm enorm ten goede. Aangezien de cassette van het zonnescherm aan de gevel van je woning hangt, wil je graag dat deze in stijl mooi aansluit. Er zijn zonneschermen zowel met een ronde, afgeronde als met een rechthoekige cassette.

Vraag hier je brochure met verdeler aan! arrow-right
Knikarmscherm Zonnescherm zonnetent zonneluifel Lezen Heeswijk Spiegelen

Bediening van je zonnescherm

De mogelijkheden om zonneschermen te bedienen zijn enorm uitgebreid. Zo bepaal je zelf het gemak in gebruik Onderstaand vind je een opsomming van de belangrijkste bindingsmogelijkheden van zonneschermen. Laat je voor de keuze in bediening informeren door een specialist in zonwering.

Verlichting zonnetent

Naast de functionele eigenschappen heeft een zonnescherm ook een sfeer verhogende rol op je terras. Zo maak je bijgevolg een gezellige plek en geeft het scherm ook een gevoel van beschutting en privacy. Extra leuk als jouw zonnescherm op een lange avond in de zomer ook voor sfeerverlichting kan zorgen op je terras. Sommige typen zonnescherm kun je laten uitvoeren met verlichting.

Geïntegreerd zonnescherm

Geïntegreerde zonneschermen zijn verwerkt in de gevel van een woning. In dat geval heb je geen zichtbaar cassette gemonteerd aan de gevel. Dit zorgt bijgevolg voor een strakke en moderne uitstraling van je woning. Ben je bezig met het ontwerp van een nieuwe woning? Vraag een specialist in zonwering naar de mogelijkheden. Nu heb je de kans!

Elektrische Zonwering Zonneluifel Zonnetent knikarmscherm Zonnescherm V280 Ipanema buitenzonwering

Kleuren voor zonneluifels

Bij de keuze van het zonneschermen kun je zowel de kleur van de profielen als de kleur van het doek bepalen. Zo heb je de vrijheid om het zonnescherm geheel aan te passen aan de stijl van jouw woning. Beschik je eveneens over de kleurcode van je ramen? Een zonneluifel met profielen in een bijpassende kleur geeft eveneens een enorm mooi effect.

Ook de kleur en patroon van het doek van het knikarmscherm is vanzelfsprekend een belangrijke keuze. Echter is deze keuze niet alleen belangrijk om de uitstraling van je luifel te bepalen. Het type doek van deze zonwering bepaalt ook de mate waarin jouw zonnescherm de zonnestralen weert. Laat je daarom ook hiervoor uitgebreid informeren door een specialist in zonnewering.

Meer weten over onze zonwering?

Graag een zonwering kopen, maar je bent er toch nog niet helemaal uit? Geen probleem! Neem alvast contact met ons op om een brochure aan te vragen of voor een vrijblijvende offerte voor buitenzonwering via één van onze verdelers. Zij denken graag met je mee en geven je ook graag advies en service op maat! Je vindt jouw dichtste partner hier.

Vraag hier je brochure aan arrow-right