close
019A Plisses Van Stratum

Keuzewijzer raamdecoratie: 3 tips!

28-02-2019

Ben jij op zoek naar raamdecoratie? Dan zijn er veel keuzes die je moet gaan maken. Zo zijn er veel verschillende vormen van raambekleding. Daarnaast moet je ook nog keuzes maken tussen de materialen en kleuren. Het is belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt en ook honderd procent achter deze keuze staat. Het is natuurlijk wel zo prettig dat je weet waar je allemaal aan moet denken als je op zoek gaat naar passende raamdecoratie voor jouw woning!

Waarom wil jij raamdecoratie?

Het is belangrijk dat je eerst goed nadenkt over de functie die raamdecoratie heeft in jouw woning. Wat is de reden dat jij je ramen wilt laten bekleden? Zo kun je met raamdecoratie een ruimte verduisteren. Daarnaast zorgt raamdecoratie ervoor dat jij de lichtinval in jouw woning beter kunt reguleren. Of ben jij op zoek naar meer privacy in jouw woning? Na het vaststellen van het doel kun jij op basis van de kenmerken de juiste keuze maken.

Zo kun je met een verduisterend rolgordijn een ruimte ook helemaal verduisteren. Met jaloezieën kun je juist weer op een bijzondere manier spelen met het licht in een ruimte. Met plisségordijnen kun je jouw woning voorzien van de juiste mate van privacy door de top down, bottom-up up constructie.

Maak een weloverwogen keuze

Een weloverwogen keuze maken voor raamdecoratie is belangrijk. Het is soms lastig om te bepalen welk type raamdecoratie het meest geschikt is voor jouw woning. Waar moet je zoal aan denken als je op zoek gaat naar passende raamdecoratie?

Jaloezieën als raamdecoratie

Jaloezieën kunnen zorgen voor een bijzondere speling van het licht in een kamer. Horizontale jaloezieën zijn tevens een zeer praktische oplossing: wanneer de jaloezieën gesloten zijn worden het zonlicht en de warmte naar buiten weerkaatst waardoor het binnen koel en donker blijft. Indien geopend, zorgt de lichtweerkaatsing juist voor warmte en meer natuurlijk licht in huis.

Rolgordijnen als raamdecoratie

Een verduisterend rolgordijn behoort tot de mogelijkheden wanneer je een kamer wilt verduisteren maar let op, rolgordijnen zijn nooit 100% verduisterend. Rolgordijnen zorgen voor privacy en beschermen tegen een laaghangende zon. Linee Shades zijn rolgordijnen met twee soorten stof: transparant en niet-transparant. De stof wordt dubbel gebruikt, waarbij de achterste laag gefixeerd is en we zo de voorste kunnen verschuiven.

Plisségordijnen als raamdecoratie

Plisségordijnen zijn uitermate geschikt voor toepassing bij draai-kiep ramen. Een plisségordijn biedt de vrijheid om de lichtinval in jouw woning zelf te bepalen. De stof van plisségordijnen is in smalle plooien gevouwen die als een harmonica op- of uit elkaar te schuiven zijn. Zo kun je zelf bepalen welk deel van het raam je af wilt schermen en waar inkijk mogelijk is. Het is tevens mogelijk om de bovenkant te laten zakken.

Zonwering voor ramen met jouw persoonlijke stijl

Wat de één mooi vindt, vindt de andere misschien helemaal niks. Iedereen heeft een persoonlijke stijl en daarom is raamdecoratie altijd naar jouw wensen te personaliseren. Per seizoen, stijl en kleur verzamelen wij ideeën en sfeerbeelden waarmee wij jou willen inspireren. Neem gerust ook een kijkje op Pinterest voor de actuele trends rond zonwering! Wil je meer weten over onze binnenzonwering of buitenzonwering? Vraag dan gratis brochure aan!

Download hier je brochure met verdeler! arrow-right