close
Pergolazonwering Tumba met screen grijs 1

Onze pergola is van een hoogwaardig soort aluminium

11-10-2021

De tijd van de houten pergola als zonwering is meer iets uit het verleden. Hout is nu eenmaal veel gevoeliger voor onderhoud en gaat veel minder lang mee dan bijvoorbeeld een metalen pergola. Pergola zonwering werkt als een overkapping. Mocht het gaan regenen zit je vanwege de uitstekende afvoer van het water altijd droog en hoef je niet haastig al je meubels en spullen in je tuin naar binnen te brengen.

Onze metalen pergola is van een hoogwaardig soort aluminium, zowel de staanders als de geleiders aan de zijkant. Aluminium is een sterk metaal met een lange levensduur. Uv-straling en vocht tasten het frame niet aan, het frame zal ook nooit roesten of rotten en trekt in tegenstelling tot hout ook nooit krom.

Vraag hier jouw gratis brochure met verdeler aan! arrow-right

Metalen pergola beschikt over AluEco Certificaat

We zijn best trots dat onze metalen pergola zonwering over het AluEco certificaat beschikt. Als deelnemende partij in de stichting AluEco tonen wij onze verantwoordelijkheid met betrekking tot het in stand houden van de aluminium recyclage keten in de bouw. We doen er dan ook alles aan om al het aluminium dat in de bouw gebruikt wordt te hergebruiken en terug in de markt te brengen. Op deze manier bestaat een zo groot mogelijk gedeelte dat aan aluminium om te bouwen op de markt aangeboden wordt uit gerecycled hoogwaardig aluminium.

Stichting AluEco bestaat uit verschillende organisaties en zet zich voornamelijk in voor dit hoogwaardig en duurzaam gebruik van aluminium. Door deze samenwerking kunnen we bijgevolg de belasting op de grondstoffen verder terugdringen. Door het beheren van een recyclage keten van aluminium in de bouw conform de markt, kunnen we een duurzaam en ook een hoogwaardig gebruik garanderen. Dit is bijvoorbeeld het gevol voor onze metalen pergola.

Ook stimuleert deze stichting het gebruik van moderne technologie voor gevels van duurzame gebouwen, met als resultaat dat we meer dan 90 procent van al het vrijgekomen aluminium uit sloop of renovatie kunnen hergebruiken voor het maken van nieuwe hoogwaardige producten.

Weinig onderhoud met een metalen pergola

De aluminium profielen van een metalen pergola vergen weinig onderhoud. Je hoeft ze slechts twee keer per jaar schoon te maken met lauw water en een middel om schoon te maken, dat een PH-waarde heeft lager dan 7.5. Gebruik ook nooit schuursponsjes of hogedrukreinigers, want hiermee tast je namelijk de lak aan.

Voor de aluminium scharnierende delen kun je het beste olie of een andere lichte vetstof gebruiken. Eventuele resten van deze stoffen dien je ook zorgvuldig te verwijderen, zodat er geen vlekken in het doek van deze zonwering kunnen komen.

De rubbers, kunststof geleidingsblokken en de aluminium geleidingsprofielen van onze metalen pergola zijn qua onderhoud het beste af met een droogsmeermiddel, zoals bijvoorbeeld een siliconespray. Ook hierbij geldt dat je de resten zorgvuldig moet verwijderen om vlekken in het zonwerende doek te vermijden.

Metalen pergolazonwering Tumba

In het kader van de metalen pergola verdient de Tumba pergolazonwering onze speciale aandacht. Deze wel zeer efficiënte pergola beschermt je niet alleen optimaal tegen zon en regen, maar is ook met zijn intrekbare constructie perfect afgewerkt tot een compleet geheel.

Op https://verano.nl/catalogus/pe... is een demo te zien.

Bestel de brochure over onze pergola zonwering of bezoek ons bij een filiaal bij jou in de buurt als je meer te weten wilt komen.

Vraag hier jouw gratis brochure met verdeler aan! arrow-right