Raamdecoratie Rolgordijnen lichtdoorlatend

Daarom kies je voor rolgordijnen op maat

03-06-2020

Daglicht heeft een positieve invloed op ons humeur en laten we daarom graag onze woning binnen. Maar daglicht en schitteringen van de zon kunnen natuurlijk ook storend werken bij het werken op je laptop of het kijken naar de televisie. Met rolgordijnen op maat pak je de controle en reguleer je eveneens gemakkelijk het licht in je woning.

Afmetingen rolgordijnen op maat

Omdat het belangrijk is dat het rolgordijn perfect past voor je raam worden de rolgordijnen volledig op maat gemaakt. In onderstaande tabel kun je zien dat rolgordijnen enorme oppervlakten kunnen overspannen.

Min. breedte rolgordijn

Max. breedte rolgordijn

Min. hoogte rolgordijn

Max. hoogte rolgordijn

Rolgordijn

60 cm

280 cm

60 cm

300 cm

Rolgordijn XL

60 cm

400 cm

60 cm

400 cm


Type rolgordijn op maat

Het type rolgordijn wordt bepaald door het bovenprofiel van het rolgordijn. Zo onderscheiden we bij rolgordijnen op maat het standaard rolgordijn, het rolgordijn met montageprofiel, het rolgordijn met cassette rond en het rolgordijn met cassette vierkant. In onderstaande afbeeldingen zie je een weergave van de verschillende typen rolgordijnen.

Rolgordijnen rolgordijn op maat standaard
Rolgordijnen rolgordijn op maat montageprofiel
Rolgordijnen rolgordijn  op maat cassette rond
Rolgordijnen rolgordijn op maat cassette vierkant

Standaard rolgordijn

Rolgordijn met montageprofiel

Een rolgordijn met ronde cassette

Een rolgordijn met vierkante cassette

Stoffen rolgordijnen op maat

De stof die je gaat kiezen maakt jouw rolgordijn helemaal op maat. Omdat je natuurlijk wilt dat de stof die je kiest voor je rolgordijnen voldoet aan jouw functionele en esthetische wensen is het belangrijk dat je genoeg informatie hebt.

Functionele eigenschappen stoffen voor rolgordijnen

In onze kleurstalenmodule vind je onder de (i) van informatie alle functionele eigenschappen die jou kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze voor een rolgordijn.

Transmissiewaarde rolgordijn

De transmissiewaarde van een rolgordijnstof geeft het percentage van de zonnestralen weer dat doorgelaten wordt. Hoe hoger de transmissiewaarde, des te meer licht en warmte uw woning bereiken. Stoffen met een lage transmissiewaarde zijn daarom het meest effectief in het weren van de zon.

Reflectiewaarde rolgordijn

De reflectiewaarde van een rolgordijnstof geeft het percentage van de zonnestralen weer dat gereflecteerd wordt. Stoffen met een lichte kleur hebben doorgaans een hoge reflectiewaarde.

Absorptiewaarde rolgordijn

De absorptiewaarde van een rolgordijnstof geeft het percentage van de zonnestralen weer dat geabsorbeerd wordt door het doek. Een deel van de geabsorbeerde warmte wordt ook weer uitgestraald door het doek. Doeken met donkere kleuren hebben vaak een hoge absorptiewaarde.

Mate van verduistering van het rolgordijn

Om de verduisterende werking van rolgordijnstoffen aan te duiden onderscheiden we de volgende vier categorieën: transparante rolgordijnen, semi-transparante rolgordijnen, licht doorlatende rolgordijnen en verduisterend plus.

Rolgordijnen op maat slaapkamer
Rolgordijnen op maat slaapkamer2

Stofkleuren rolgordijn

De collectie van stoffen van Verano® bevat honderden verschillende kleuren en dessins. Om je te helpen een keuze te maken kun je op onze kleurstalenmodule geheel gratis 5 stofstalen naar keuze aanvragen. De stofstalen ontvang je binnen enkele werkdagen per post en kun je op deze manier 'matchen' met andere elementen uit je interieur.

Rolgordijn op maat stoffen top5

Bekijk hier alle stoffen uit de Verano® collectie voor rolgordijnen.

Bediening rolgordijnen op maat

Rolgordijnen kunnen we uitvoeren met zowel een handmatige als een elektrische bediening. Zo bepaal je dus zelf het gemak in bediening. Handmatige bediening is bij raamdecoratie nog steeds erg populair. Heb je een rolgordijn op een lastig bereikbare plek? Dan kan bediening door middel van een schakelaar of afstandsbediening uitkomst bieden.

Meer informatie over een rolgordijn op maat

We hopen dat je inmiddels alles weet over rolgordijnen op maat. Indien je meer inspiratie op wilt doen of je nog eens wil oriënteren op andere soorten raamdecoratie kun je gratis onze brochure aanvragen!

Gratis brochure aanvragen! arrow-right