close
rolluik rolluiken winter

De voordelen van rolluiken in de winter

02-12-2022

Beter isoleren met rolluiken

Rolluiken zijn van grote waarde tijdens koude winters. Ze hebben namelijk een isolerende werking. Wanneer je de rolluiken sluit, creëert deze zonwering namelijk een luchtlaag tussen het raam en het product. En deze luchtlaag houdt vervolgens de koude lucht buiten, terwijl de warme lucht van binnen moeilijker ontsnappen kan. Zo houd je jouw woning tijdens de winter makkelijker op temperatuur en hoeft de kachel ook minder snel en lang aan.

Bescherming tegen de winterzon

In de winter staat de zon lager, en dat kan voor verblindende lichtschitteringen of vervelende reflecties op je televisiescherm zorgen. Met rolluiken voorkom je tijdens de winter deze vervelende schitteringen en reflecties. Daarnaast bepaal je gemakkelijk de hoeveelheid licht in je woonkamer.

Rolluiken tegen inbraakpogingen

Tijdens de donkere maanden stijgt het aantal pogingen tot inbraak. Met rolluiken voor je ramen zorg je voor extra veiligheid. Niet alleen belemmeren rolluiken het zicht van buiten naar binnen, maar ook is het stevige pantser lastig open te breken.

Meer privacy met rolluiken

Tenslotte zorg je met rolluiken voor extra privacy in je eigen huis. Zo kunnen buren niet van buitenaf meegluren als je jouw meest favoriete kerstfilm aan het kijken bent.

Solarrolluiken in de winter

De rolluiken van Verano kunnen we ook uitvoeren met zonnepanelen, wat betekent dat je rolluik volledig op zonne-energie kunt besturen. Ook tijdens de winter werken deze solar rolluiken effectief: daglicht is voldoende om de batterij van dit type buitenzonwering op te laden.

Doordat we de rolluiken met een zonnepaneel kunnen uitrusten, hoef je deze niet aan het stroomnet aan te sluiten. Hiermee bespaar je dus ook montagekosten en grotere structurele verbouwingen aan jouw woning. Daarnaast bespaar je ook extra energie in de winter, omdat de stroom die je gebruikt voor het besturen van de rolluiken volledig door de zonnepanelen gewekt wordt.

Een alternatief voor rolluiken

Nadeel is wel dat het met volledig gesloten rolluiken extra donker wordt in je eigen woning. Daarnaast gaat het zicht van binnen naar buiten verloren. Wil je dat er toch nog wat licht naar binnen valt en wil je jouw tuin in kijken, dan zijn ritsscreens overdag een beter alternatief. Deze producten zorgen ook voor een extra isolatielaag voor je ramen.

Najaarsactie

Verano biedt tijdelijk hele mooie kortingen op rolluiken en screens. Maar ook op de lamellendaken, zonneschermen en pergola's. Ga naar jouw dichtstbijzijnde partner en ontdek ook de andere promoties.

Meer weten over rolluiken?

Wil je meer weten over waarom onze voorzetrolluiken, inbouwrolluiken en opbouwrolluiken geschikt zijn voor in de zomer en winter? Vraag dan een gratis brochure aan of kom langs in de showrooms van een van onze partners.

Download jouw gratis brochure en vind jouw dichtstbijzijnde verdeler arrow-right