close
Raamdecoratie schoonmaken

Raamdecoratie schoonmaken is een eenvoudig klusje!

17-05-2019

Het schoonmaken van je raamdecoratie is niet de leukste klus, maar we kunnen je verzekeren, het geeft wel veel voldoening. Omdat raamdecoratie deel uit maakt van je interieur is het prettig voor het aangezicht als je deze producten regelmatig reinigt. Door de inval van zonlicht is stof op je lamellen bijvoorbeeld vaak erg goed zichtbaar. In de keuken heeft je raamdecoratie vaak ook extra te verduren, de vette lucht die tijdens het bakken en braden in je keuken vrijkomt zorgt ervoor dat je raamdecoratie naar verloop van tijd toe is aan een reinigingsbeurt. Wij adviseren je om je raamdecoratie zeker regelmatig schoon te maken, op deze manier voorkom je dat de producten ernstig vervuild raken, en blijft het dus altijd een eenvoudig klusje.

Raamdecoratie van Verano maken we met diverse materialen. Afhankelijk van het product en het materiaal kies je de manier van schoonmaken. Onderstaand vertellen we je hoe jij het beste aan de slag kan met de schoonmaak van bijvoorbeeld jouw jaloezieën, plissés en rolgordijnen.

Schoonmaken jaloezieën

Het reinigen van jaloezieën is erg eenvoudig. Wanneer je de jaloezieën kantelt naar de gesloten stand kun je gemakkelijk met een plumeau, Swiffer of doek het stof van de lamellen verwijderen. Vanzelfsprekend kun je de achterzijde reinigen door de lamellen andersom te kantelen. Wees bij deze methode voorzichtig met de ladderbanden of -koorden. Deze zijn namelijk kwetsbaar.

Een andere manier om je lamellen schoon te maken is met behulp van een vleestang of stijltang. Voorzie de bekken van de tang van microvezeldoekjes, op deze manier kun je gemakkelijk de lamellen aan twee zijden tegelijk schoonmaken.

Schoonmaken raamdecoratie jaloezieën hout
Schoonmaken raamdecoratie jaloezieën alu

Schoonmaken plissés

Ook plissés maak je gemakkelijk schoon met een plumeau en is daarmee eveneens raamdecoratie die onderhoudsvriendelijk is. Wanneer ze erg stoffig zijn geworden kun je ze zelfs schoonmaken met een stofzuiger, gebruik de zachtste stand en wees voorzichtig. Indien er vlekken zijn ontstaan op het doek van je plissé kun je het best gebruik maken van een zachte spons of doek in combinatie met lauwwarm water.

Het klinkt logisch, maar let op dat de spons of doek zuiver is! Sommige plisséstoffen zijn uitgevoerd met een extra beschermlaag, deze doeken mogen niet nat worden gemaakt! Twijfel je met welk type doek jouw plissé is uitgevoerd? De Verano partner waar jij de zonwering hebt aangeschaft kan je aan de hand van het kleurnummer uitsluitsel geven!

Schoonmaken rolgordijnen

De stof van rolgordijnen dien je voorzichtig te reinigen. Dit betekent dat je uit moet kijken met bijvoorbeeld boenen of wrijven. Indien er vlekken zitten op het rolgordijn kun je deze reinigen met een spons of doek in combinatie met lauw water. Sommige stoffen zijn uitgevoerd met een extra beschermlaag, deze doeken mogen niet nat worden gemaakt! Twijfel je met welk type doek jouw rolgordijn is uitgevoerd? Ook hier kun je dit het beste even checken bij jouw Verano partner.

Raamdecoratie schoonmaken rolgordijn
Raamdecoratie schoonmaken rolgordijn 1

Schoonmaken vouwgordijnen

Het stofvrij houden van een vouwgordijn kun je gemakkelijk doen met een plumeau of een (niet-statisch) doek. Wil je de vouwgordijnen een echte wasbeurt geven? Dat kan! Haal het stof van het vouwgordijn los bij de klittenband strips en verwijder de baleinen en de koorden van het gordijn. Je kunt het gordijn nu wassen op 30 graden. Wees zuinig met het toevoegen van wasmiddel. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de stof verkleurt. Is wassen niet jouw hobby? Je kunt het vouwgordijn altijd nog brengen naar de stomerij op de hoek!

Vraag hier om de gratis brochure met verdeler! arrow-right