close
Privacy met zonwering

Met zonwering zorg je voor meer privacy in je woning

23-11-2021

Bij zonwering focussen we ons vaak terecht op de zonwerende eigenschappen. Zonwering zorgt namelijk voor bescherming tegen oververhitting van je woning en heeft daarnaast in veel gevallen ook een isolerende werking. Buitenzonwering heeft in veel gevallen echter ook een privacy verhogende eigenschap. We laten je graag zien hoe je met verschillende producten de privacy in en ook rondom je woning kunt verbeteren.

Privacy in je woning

Jouw woning is jouw domein. De plek waar je je veilig wilt voelen en waar je je ook lekker terug kunt trekken na een lange werkdag. Of misschien is jouw woning momenteel ook wel jouw plek om te werken. Op deze plek is het dan ook belangrijk dat je over voldoende privacy beschikt. Er zijn diverse zonwerende producten die naast thermische en isolerende eigenschappen ook zorgen voor extra privacy.

Verduisteren met rolluiken

Rolluiken zijn als geen ander product in staat om een ruimte volledig te kunnen verduisteren. Dit zorgt er op jouw slaapkamer niet alleen voor dat het extra lang donker is je profiteert namelijk ook van maximale privacy in deze ruimte waar dat zo gewenst is.

Daglicht en privacy met raamdecoratie

Raamdecoratie zoals jaloezieën, plissés en rolgordijnen presteren minder op het gebied van isolatie en hittewering dan buitenzonwering maar zorgen wel op een hele effectieve manier voor meer privacy in jouw woning. Het voordeel van raamdecoratie is daarnaast dat je ruimtes niet volledig verduistert. Met de lamellen van jaloezieën kun je bijvoorbeeld heel precies zorgen voor meer privacy en toch voldoende licht de woning binnenlaten.

Ritsscreens

Ritsscreens hebben uitstekende thermische eigenschappen en zijn daarnaast ook effectief om te zorgen voor extra privacy. Wat veel mensen niet weten is dat je door het doek van screens heen kunt kijken, dat betekent dat niet al het zicht verloren gaat. Wanneer het binnen donkerder is dan buiten kun je gemakkelijk door het screendoek naar buiten kijken, dit is meestal het geval bij licht tijdens de dag. Houd er rekening mee dat ritsscreens ’s avonds en 's nachts met betrekking tot de doorkijk een omgekeerd effect hebben.

Dagdeel

Licht/donker

Doorzicht doek

Privacy

Dag

Binnen donkerder dan buiten

Binnen naar buiten

Veel

Avond/nacht

Buiten donkerder dan binnen

Buiten naar binnen

Weinig

Zonwering is multifunctioneel

Door de verschillende genoemde positieve eigenschappen van zonnewering kunnen we bijgevolg spreken van een multifunctionele toepassing. De investering voor zonwering in je woning zorgt dus niet alleen voor extra comfort, meer bescherming tegen hitte en verbeterde isolatie. Zonwering zorgt namelijk ook voor meer privacy in jouw woning!

Meer weten over onze producten?

Graag een zonwering kopen, maar je bent er toch nog niet helemaal uit? Geen probleem! Neem alvast contact met ons op om een brochure aan te vragen of voor een vrijblijvende offerte via één van onze verdelers. Zij denken graag met je mee en geven je ook graag advies op maat! Je vindt jouw dichtste partner hier.

Vraag hier jouw gratis brochure met verdeler aan! arrow-right