Solar rolluiken blog

Daarom wil je rolluiken op zonne-energie

23-02-2022

Met de toenemende belangstelling voor duurzame producten winnen ook rolluiken op zonne-energie als zonwering enorm aan populariteit. Steeds duidelijker beseffen we dat we ons nog veel meer in moeten zetten om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat voornamelijk overheden en bedrijven hier grote stappen in kunnen zetten is duidelijk, maar toch kunnen ook wij ons steentje bijdragen. Naast een duurzame oplossing zijn rolluiken met een solar motor ook enorm gemakkelijk te monteren en bezorgen ze jou eveneens vele andere voordelen.

De solar motor van een rolluik op zonne-energie

Een solar motor voor een rolluik bestaat uit een batterij en een zonnepaneel. Het zonnepaneel plaatsen we aan de voorzijde van de omkasting, zodat deze voldoende wordt blootgesteld aan de zon. De batterij van de solar motor zorgt ervoor dat er voldoende energie wordt opgeslagen om het rolluik aan te kunnen sturen.

Geen hak- of breekwerk in muren of kozijnen

Door de batterij en het zonnepaneel van een solar motor is het bijgevolg niet nodig om deze aan te sluiten op het stroomnetwerk. Dit zorgt ervoor dat rolluiken op zonne-energie enorm gemakkelijk te monteren zijn. Zo zorgt de draadloze montage ervoor dat er bijvoorbeeld ook geen hak- of breekwerk nodig is in bijvoorbeeld muren of kozijnen.

Het klimaat binnen beheersen met rolluiken

Door je rolluiken aan te sturen met een solar motor geniet je niet alleen van de montagevoordelen maar zet je ook een mooie stap in de bewustwording dat een alternatieve energiebron zoals zonne-energie kan zorgen voor de aansturing van onze apparatuur.

De grootste winst die je echter behaald met deze rolluiken is de betere beheersing van het klimaat binnen in je woning. Je ramen zijn namelijk bij uitstek de plek waar ’s winters veel warmte verloren gaat. Door het op de juiste manier inzetten van je rolluiken kun je de warmte tijdens de winter beter in huis houden en bespaar je op de kosten voor stoken. Tijdens de zomer werken de rolluiken ook isolerend maar helpen ze juist met het buiten houden van de warmte.

Een donkere slaapkamer

Naast de isolerende werking zorgen rolluiken er natuurlijk ook voor dat je ruimtes gemakkelijk kunt verduisteren. Zo zorg je met dit type zonnewering in een handomdraai voor een donkere slaapkamer. Extra prettig wanneer het in de zomer langer licht is en je toch aan voldoende uren slaap toe wil komen.

Een veiligere woning dankzij dit type zonwering

Je hebt inmiddels wel door dat rolluiken verschillende functies hebben. Naast het beheersen van het klimaat binnen en het verduisteren van je woning dragen ze ook bij aan de veiligheid van je woning. Zo zijn rolluiken het extra stukje hang- en sluitwerk voor je ramen en deuren en houd je ongewenst bezoek gemakkelijk buiten de deur.

Belangrijkste voordelen rolluiken

  • Duurzame aansturing.
  • Geen hak- of breekwerk in muren of kozijnen.
  • Betere beheersing van het klimaat binnen.
  • Verduisteren van ruimtes.
  • Een veiligere woning.

Gratis brochure

Graag een zonwering kopen, maar je bent er toch nog niet helemaal uit, geen probleem! Vraag de gratis brochure aan en ontdek alles over onze rolluiken.

Gratis brochure rolluiken met verdeler arrow-right