Zonwering met zonnepanelen

Zonwering met zonnepanelen. Zo werkt dat!

15-08-2022

Zonnepanelen zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Nu steeds meer mensen kiezen voor alternatieve manieren om energie op te wekken raken we steeds meer vertrouwd met het gebruik van zonnepanelen. Deze ontwikkelingen hebben inmiddels ook de zonweringbranche bereikt en dat zorgt er bijgevolg voor dat zonwering met zonnepanelen razendsnel aan populariteit wint. Hoe dat werkt? En wat de belangrijkste voordelen zijn van zonwering met zonnepanelen leggen we je daarom graag even uit.

De motor van zonwering met zonnepanelen

De zogehete solar motor is de drijvende kracht achter zonwering met zonnepanelen. Deze solar motor bestaat uit een motor met accu en bijbehorend zonnepaneel. Wanneer het zonnepaneel op de juiste plek van de omkasting van zonwering wordt geplaatst is deze in staat om de straling van de zon of het daglicht te absorberen. De zonnestraling wordt in de motor omgezet in zonne-energie en vervolgens opgeslagen op de batterij.

De solar motor met zonnepaneel kan de zonwering met een volle batterij gemakkelijk tientallen keren openen en sluiten. In de praktijk komt dit al snel overeen met het gebruik van meerdere weken. Omdat het zonnepaneel voortdurend wordt blootgesteld aan zon en daglicht wordt de batterij steeds weer opnieuw opgeladen. Bovendien heeft u 3 jaar garantie op een solar motor met zonnepaneel.

Specificaties solar motor met zonnepaneel

10Nm

20Nm

Voltage motor

DC 12V

DC 12V

Oplaad voltage

DC 12.6V

DC 12.6V

Max. oplaad Ampèrage

2 A

2 A

Vermogen

26 W

50 W

Draaisnelheid

10 Nm

20 Nm

Ampèrage

2.20 A

4.10 A

Typen zonwering met zonnepanelen

Op dit moment zijn ritsscreens en rolluiken de typen zonwering die we uit kunnen voeren met een motor met zonnepaneel. Rolluiken en ritsscreens hebben beide een rechte of afgeschuinde bovenkap en bieden zo voldoende ruimte om het zonnepaneel te plaatsen.

Voordelen van zonwering met zonnepanelen

Zonwering met zonnepanelen zijn niet voor niets razend populair. Vanzelfsprekend is alle energie die je gebruikt voor het openen en sluiten volledig gratis opgewekt door de zon. Dat is niet alleen enorm duurzaam, een lager elektriciteitsverbruik zorgt namelijk ook voor een lagere rekening voor energie. Tot slot zorgt de draadloze montage voor een enorm voordeel van de solar motor. De motor hoeft namelijk niet in verbinding te staan met een stroompunt en zorgt er dus voor dat je niet moet hakken of breken in muren.

✓ Duurzaam opwekken van energie.
✓ Lagere rekening voor energie.
✓ Razendsnelle montage.
✓ Geen hak- of breekwerk in muren.

Zonnepaneel zonwering omkasting

De kleur van het zonnepaneel

Het zonnepaneel van een solar motor is donker van kleur. Wil je graag dat het zonnepaneel zo min mogelijk in het oog springt? Combineer de solar motor dan met een ritsscreen of rolluiken in de kleuren zwart of antraciet. Een donkere kleur dus.

Meer informatie over zonwering met zonnepanelen

Op dit moment kunnen we zowel ritsscreens als ook rolluiken uitvoeren met een solar motor met zonnepanelen. In onze digitale brochures vind je meer informatie over dit type zonnewering en ontdek je bovendien de Verano partner bij jou in de buurt