Verandazonwering Terrasoverkapping V908 Ledro 1 Bewerkt

Verandazonwering kopen? Dit zijn de mogelijkheden!

07-04-2020

Verandazonwering is er in vele soorten en maten en heeft als belangrijkste doel het weren van het invallende licht van de zon op jouw terras. Zo voorkom je dat de temperatuur op je terras in de zomer hoog oploopt en heb je bijgevolg ook geen last van vervelende lichtschakeringen.

Een veranda zonwering plaatsen we vaak in combinatie met een terrasoverkapping, echter zijn er ook typen die we uitvoeren met eigen staanders. Het is dus niet noodzakelijk dat je al over een terrasoverkapping beschikt. In deze blog rond verandazonwering zetten we de mogelijke keuzes voor je graag op een rijtje.

Verandazonwering mét overkapping

Wanneer je een verandazonwering aanschaft voor jouw overkapping is het belangrijk dat je je goed laat informeren. Zo wil je natuurlijk graag dat de zonwering naadloos aansluit bij jouw overkapping.

Gratis brochure aanvragen arrow-right

Veranda zonwering boven

Met een verandazonwering aan de bovenzijde van je overkapping kunt u de inval van het licht en warmte weren voordat deze je terrasoverkapping bereiken. Dit zorgt voor een effectieve bestrijding van de warmte en betekent ook dat de temperatuur onder je overkapping op pijl blijft. De aandrijving van een verandazonwering aan de bovenzijde vindt plaats door middel van een elektrische motor.

Verandazonwering Veranda zonwering Tekengebied 1

Veranda zonwering onder

Een belangrijk voordeel van een verandazonwering onder je overkapping is dat het doek optimaal wordt beschermd tegen invloeden van het weer. Vocht en vuil krijgen op deze manier eveneens minder kans om het doek van deze zonwering aan te tasten. Met de juiste kleuren en of patronen zorg je direct voor extra sfeer op je terras. Een verandazonwering aan de onderzijde van je terrasoverkapping bedien je met een schakelaar, afstandsbediening of je smartphone.

Verandazonwering Tekengebied 1 kopie

Veranda zonwering balein

Bij een verandazonwering met balein hangt het doek als sfeervol gedrapeerde baleinen onder je overkapping. Op deze manier weer je het zonlicht en geef je tegelijkertijd een gezellige twist aan je terras. Baleinzonweringen worden uitgevoerd met een doek uit de collectie van screendoeken en dien je handmatig te bedienen door middel van een soepel lopende bediening via een koord.

Verandazonwering Tekengebied 1 kopie 5

Verandazonwering zónder overkapping

Ook wanneer je nog geen terrasoverkapping in je tuin hebt kan een verandazonwering uitkomst bieden. Uitgevoerd met staanders kan dit product namelijk fungeren als een combinatie van een terrasoverkapping en veranda zonwering.

Veranda zonwering op palen

Bij een veranda zonwering op palen profiteer van je van de voordelen van een zonnescherm met de overspannings-mogelijkheden van een terrasoverkapping. Door de degelijke constructie van deze 'pergola' kun je eveneens enorme oppervlakten overspannen. Het zonwerende doek van deze verandazonwering open en sluit je gemakkelijk aan de hand van de elektrische aandrijving.

Verandazonwering Tekengebied 1 kopie 3

Verandazonwering op palen regenbestendig

Indien je opzoek bent naar een verandazonwering op palen die je tijdens zon en regen beschermt kun je kiezen voor een uitvoering met een doek dat het water afstoot. De geïntegreerde afvoer van het water zorgt er dan in samenwerking met het doek voor dat het water via de staanders van de pergola wordt afgevoerd. Het gamma van Verano bevat de V642 - Tumba verandazonwering die onlangs nog de prestigieuze Red dot design award heeft bemachtigd!

Verandazonwering Tekengebied 1 kopie 4

Meer informatie over onze zonwering

Wil je meer informatie ontvangen over veranda zonwering van Verano? Vraag onze gratis verandazonwering brochure aan of bezoek een van onze Verano® partners bij jouw in de regio. Hier kun je terecht voor een offerte of een adviesgesprek.

Gratis brochure aanvragen arrow-right