close

Terrasoverkappingen zijn aan te schaffen in onwijs veel verschillende afmetingen. Ze kunnen voor jou precies op maat gemaakt worden. Deze afmetingen kunnen flink uiteen lopen. Zo komt het voor dat mensen een terrasoverkapping willen met een enorme breedte en overspanning, maar met zo min mogelijk palen. Vaak kunnen wij voldoen aan de wens van de consument. Zo zijn er daken voorzien van zeer sterke profielen. Maar omdat deze daken niet altijd worden toegepast op de grote afmetingen is de CE-markering in het leven geroepen op alle onderdelen van een dragende constructie in staal. Want veiligheid staat altijd voorop!

Waarom de CE-markering?

Vanaf 1 juli 2014 is het verplicht dat alle onderdelen van een dragende stalen constructie zijn voorzien van een CE-markering volgens NEN-EN 1090. Een bouwproduct mag niet meer in de handel worden gebracht zonder dat deze de CE-markering draagt. De CE-markering is een Europees productinformatielabel dat aangeeft dat het betreffende product volgens Europees gestandaardiseerde methoden op eigenschappen is getest. De CE-markering kun je dus zien als een zeer belangrijke maatstaf.

Voordat een CE-verklaring door de fabrikant kan worden opgesteld is toetsing van de FPC vereist. Deze certificatie van het fabricageproces mag alleen door een aangewezen instelling zoals TÜV Nederland worden uitgevoerd. FPC is een systematiek in de vorm van een handboek voor een handboek voor fabrikanten voor het productieproces. Men doet dit met behulp van gedocumenteerde procedures, systematiek voor borging van de veiligheid van het product, eisen en bepalingen conform eisen in de norm. Het doel is een effectieve controle van de productie en een eindproduct dat aan de vereiste en gevraagde kenmerken voldoet. Diepgaandere informatie over de CE-markering vind je hier.

Vraag naar de CE-markering

Het is cruciaal dat je in jouw zoektocht naar een terrasoverkapping altijd vraagt of het product is voorzien van een CE-markering. Het komt namelijk nog te vaak voor dat aanbieders willen stunten met enorme breedtes en overspanningen tegen een erg lage prijs. Dit klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, maar een grotere overspanning kan alleen maar gerealiseerd worden in combinatie met een sterker dak. Een dak met sterke profielen en goedkoop is eigenlijk een onmogelijke combinatie.

Mensen verwachten vaak dat een CE-markering op een terrasoverkapping een vanzelfsprekende zaak is. Helaas is dit helemaal niet het geval. Daarom adviseren we je altijd bij de leverancier na te gaan of de terrasoverkapping voorzien is van een CE-markering. Je kan het natuurlijk ook altijd even jouw Verano partner vragen!

Veiligheid is zowel in- als rondom het huis belangrijk, terrasoverkappingen zijn daarom altijd voorzien van CE-markering. De CE-markering toont aan dat de terrasoverkappingen en serres voldoen aan strenge Europese veiligheidsrichtlijnen. Terrasoverkappingen, verandas of serres zonder CE-markering brengen veiligheidsrisico's met zich mee.