close

Minder afhankelijk van het weer met een overkapping

Waarom een terrasoverkapping? Breng jij jouw vrije tijd ook zo graag buiten door samen met vrienden en familie? Hou jij van het ultieme buitengevoel? Het zou ideaal zijn als je dan minder afhankelijk bent van het weer. Zodat jouw activiteiten niet worden belemmerd door regen of wind! Een gezellige winter barbecue met vrienden of op zondag buiten ontbijten met het hele gezin, heerlijk toch? Een tuinoverkapping kan jouw dromen laten uitkomen!

Terrasoverkapping overkapping V908 Ledro
Terrasoverkapping V908 Ledro overkapping Kerkhof

Het hele jaar door buiten met een terrasoverkapping

De lucht buiten is gezond, het geeft jou extra energie en verbetert eveneens je concentratie. Met een terras overkapping kun je dikwijls buiten vertoeven en ook helemaal gaan genieten van de lucht buiten! Jouw tuinoverkapping zorgt namelijk voor een betere bescherming tegen diverse invloed van het weer zoals bijvoorbeeld de zon, de regen en de wind.

Zo geniet je dankzij een goede terrasoverkapping van de warmte van de zon in het voorjaar. Eveneens heb je extra beschutting in het najaar. De extra ruimte dankzij een terrasoverkapping zorgt bovendien voor een hogere waarde van jouw huis of kantoor.

Ce Markering

Veiligheid voorop

Veiligheid is zowel in- als rondom het huis belangrijk, terrasoverkappingen zijn daarom altijd voorzien van CE-markering.

Lees meer arrow-right
Duurzaam Aluminium

Duurzaam aluminium

Aluminium heeft het grote voordeel dat het sterk en solide is, maar daarnaast is het ook licht in gewicht.

Lees meer arrow-right
Gegarandeerde Kwaliteit

5 jaar garantie op een terras overkapping

Wij staan volledig achter de kwaliteit van onze terras overkapping en zijn overtuigd van een lange levensduur. Daarom ontvang je maar liefst vijf jaar garantie op een tuinoverkapping.

Registreer jouw product arrow-right

Ontdek een Verano terrasoverkapping
Vraag de brochure met verdeler!

V920 Riva Verandazonwering met overkapping terrasoverkapping

Ontdek realisaties bij onze tevreden klanten!

Overkappingen bieden een veelzijdige oplossing en kun je op verschillende manieren toepassen. Neem een kijkje bij onze referenties en krijg meer inzicht in de beschikbare kleuren, uitvoeringen en mogelijke uitbreidingen voor een tuin overkapping.

V905 - Iseo terrasoverkapping

1 van de 6 verschillende terras overkappingen in onze gamma en hebben dus voor iedereen een passende overkapping. De Iseo overkapping is enorm geschikt wanneer je met een lager budget op zoek bent naar een kwalitatieve terrasoverkapping in aluminium. De polycarbonaat dakplaten van onze terrasoverkappingen zijn robuust en bestand tegen schokken en stoten. Daardoor zal jij jaren kunnen profiteren van jouw zonwering. Het feit dat de Iseo overkapping kan worden uitgerust met geïntegreerde
LED-verlichting
draagt sterk bij aan de populariteit van dit type
tuinoverkapping!

Terrasoverkapping overkapping V905 Iseo

Specificaties

Max. breedte overkapping 14 m
Max. uitval overkapping 4 m
Dakvulling Polycarbonaat 16 mm
Extra terrasoverkappingen Led verlichting mogelijk

Populairste kleuren

Wit
Wit
Antraciet
Antraciet structuur
VS905 Zwart structuur
VS905 Zwart Structuur

V908 - Ledro terrasoverkapping

De Ledro terrasoverkappingen behoren tot de meest geliefde modellen in de Verano serie, en dat is niet zonder reden. De perfecte verhouding van de profielomvang geeft deze aluminium tuinoverkapping een esthetische balans die in veel tuinen uitstekend tot zijn recht komt.

Bovendien biedt de keuze tussen een dak van polycarbonaat of glas een schijnbaar oneindig scala aan mogelijkheden. De optie om Ledro terrasoverkappingen te voorzien van geïntegreerde LED-verlichting draagt sterk bij aan de populariteit van dit type overkapping!

Terrasoverkapping overkapping V908 Ledro Rond

Specificaties

Max. breedte overkapping 14 m
Max. uitval overkapping 5 m
Dakvulling Polycarbonaat 16 mm of glas 44.2
Extra terrasoverkappingen Led verlichting mogelijk

Populairste kleuren

Wit
Wit
Antraciet
Antraciet structuur
VS905 Zwart structuur
VS905 Zwart Structuur

V909 - Somerset overkapping

De V909 Somerset is één van de vele terrasoverkappingen uit het Verano gamma. Met een maximale hellingshoek van 45º kunnen we de Somerset overkapping bijgevolg onder een enorm steile hoek monteren. De Victoriaanse stijl geven de terrasoverkappingen ook een kenmerkende uitstraling. De mogelijkheid om de Somerset terrasoverkappingen te voorzien van ingebouwde led verlichting, maakt dit type tuinoverkapping dus ook zeer populair!


Terrasoverkapping overkapping V909 Somerset

Specificaties

Max. breedte overkapping 14 m
Max. uitval overkapping 3 m
Dakvulling Polycarbonaat 16 mm
Extra terrasoverkappingen Led verlichting mogelijk

Populairste kleuren

Wit
Wit
Ivoor
Ivoor
Antraciet
Antraciet structuur

V918 - Purbeck overkapping

De Purbeck tuinoverkapping kenmerkt zich door een Victoriaanse stijl. Naast de klassieke goot bevatten ook de palen van de terrasoverkapping sierlijke uitsparingen. Hou er wel rekening mee dat je de terrasoverkapping Purbeck niet kan uitbreiden met extra's zoals bijvoorbeeld glaswanden of zip screens. De mogelijkheid om de Purbeck te voorzien van ingebouwde led verlichting, maken deze terrasoverkappingen wel enorm geliefd!

Terrasoverkapping overkapping V918 Purbeck

Specificaties

Max. breedte terrasoverkappingen 14 m
Max. uitval overkapping 3 m
Dakvulling overkapping Polycarbonaat 16 mm of glas 44.2
Extra terrasoverkappingen Led verlichting mogelijk

Populairste kleuren

Wit
Wit
Ivoor
Ivoor
Antraciet
Antraciet structuur

V920 - Riva terrasoverkapping

De V920 Riva overkapping in aluminium is één van de vele overkappingen uit het Verano gamma. De robuuste uitstraling van de tuinoverkapping Riva komt het beste tot zijn recht op de grotere terrassen. Het is dan ook niet toevallig dat de aluminium constructie van de Riva overkapping enorme oppervlaktes kan overspannen. Het glazen dak zorgt tot slot voor een luxe afwerking van deze top terrasoverkappingen uit deze serie.

Overkapping Terrasoverkapping V920 Riva

Specificaties

Max. breedte overkapping 14 m
Max. uitval overkapping 5,5 m
Dakvulling overkapping Polycarbonaat 16 mm of glas 44.2
Extra bij terrasoverkappingen Led verlichting mogelijk

Populairste kleuren

Wit
Wit
Ivoor
Ivoor
Antraciet
Antraciet structuur

V875 - Belluno overkapping

Het V875 Belluno lameldak of lamellen overkapping is één van 3 modellen uit het Verano gamma. Onze Belluno is een elegante, vrijstaande overkapping met een glazen dak.

De geïntegreerde zonwering zorgt er bijgevolg voor dat deze terrasoverkapping compleet zal voorzien in uw wensen voor het buitenleven. Het uitzonderlijke design en enkele innovatie functionaliteiten hebben er in 2022 dan ook voor gezorgd dat deze overkapping bekroond is met een prestigieuze Red Dot Award voor haar design. Bekijk de video!

Rechte overkapping V875 Belluno

Specificaties

Max. breedte terrasoverkapping 4,25 m
Max. uitval terrasoverkapping 6 m
Bediening terrasoverkapping Elektrisch
Extra bij lamellendaken Mogelijk met LED verlichting
Constructie overkapping Vrijstaand, aan de gevel of inbouw

Populairste kleuren

Wit
Wit
Antraciet
Antraciet structuur
VS905 Zwart structuur
VS905 Zwart Structuur
Ivoor
Ivoor
20 V920 Riva aluminium overkapping V610 Oslo verandazonwering

Terrasoverkapping op maat

Overkappingen van Verano zijn altijd werk op maat gezaagd met de afmeting die jij wenst. Dit betekent dus dat we de overkappingen heel erg nauwkeurig en ook precies op maat kunnen maken. Met werk op maat maak je namelijk optimaal gebruik van de functionele eigenschappen van overkappingen. Eveneens kom je tot oplossingen die naast functioneel ook nog eens een lust voor het oog zijn!

Terrasoverkapping kleuren

Ruime keuze aan kleuren en vullingsopties

Een terrasoverkapping is samengesteld uit hoogwaardige aluminium profielen en een dak met vulling van polycarbonaat of glas. Zowel de kleur van de aluminium profielen als de keuze van de dakvulling kun je volledig naar eigen smaak samenstellen. Er zijn dus verschillende opties mogelijk bij een tuin overkapping.

Zo creëer je de ideale terrasoverkapping die als constructie perfect integreert met jouw woning. Overweeg je de uitbreiding met led verlichting, glaswanden, schuifwanden, glazen schuifdeuren of screens? Door te kiezen voor dezelfde profielkleuren behoud je eenheid en creëer je een prachtige totaaloplossing.

FAQ terrasoverkapping

 • Welke zijn zoal de grootste voordelen van aluminium terrasoverkapping?

  chevron-down

  Een eerste van veel veelgestelde vragen! Een moderne terrasoverkapping van aluminium zorgt voor een beschutte plek op je terras. Aluminium is daarnaast duurzaam en nagenoeg vrij van onderhoud. Aluminium is trouwens ook een sterk materiaal en vormt een prachtige toevoeging voor uw tuin of terras. Tot slot kun je door de extra leefruimte jouw bewoonbare oppervlakte aanzienlijk vergroten.

 • Wat zijn de grootste maten van een terrasoverkapping?

  chevron-down

  De grootste maten van een Verano terrasoverkapping uit één deel bedragen 7 meter breed en 4 meter uitval. Met gekoppelde zonnewering kun je zelfs nog een groter oppervlak overspannen. We kunnen voor iedereen dus de ideale overkapping op maat maken.

 • Wat is het verschil tussen een overkapping met polycarbonaat of glas?

  chevron-down

  Polycarbonaat is een stevig en prijsgunstig materiaal en daarom uitermate geschikt als dakvulling voor jouw moderne terrasoverkapping. Overkappingen met een glazen dak hebben echter een meer luxueuze uitstraling.

 • Kan ik een terrasoverkapping gemakkelijk uitbreiden?

  chevron-down

  Hier heb je verschillende mogelijkheden. Een terrasoverkapping van Verano kan je gemakkelijk gaan uitbreiden met aanvullende zonwering zoals bijvoorbeeld:

  Met al deze extra's kom je werkelijk tot een luxe overkapping die naadloos aansluit op jouw gevel en die een uitstekende extra leefruimte vormt! En een tuinoverkapping die perfect aansluit op jouw wensen.

 • Waarom kiezen voor een tuinoverkapping in aluminium en niet in hout?

  chevron-down

  Een aluminium terrasoverkapping al dan niet met glazen schuifwanden voor in jouw tuin of op jouw terras heeft heel wat voordelen als je de vergelijking maakt met een overkapping in hout:

  • Een aluminium overkapping is ten eerste sterker, roest niet en houtworm of andere insecten kunnen deze niet aantasten.
  • Aluminium hoef je daarnaast nauwelijks te onderhouden. 2 à 3 keer jaar de tuin overkapping grondig afwassen met wat water is ruim voldoende.
  • Duurzaamheid typeert aluminium en bovendien is aluminium ook 100% recycleerbaar.
  • Aluminium oogt moderner en zorgt voor een terras of tuin overkapping met een meer luxe uitstraling.
  • Wat betreft de prijs ten slotte is aluminium ook veel interessanter, zowel op de korte als ook de lange termijn.

  Nog meer ontdekken over de voordelen van een polycarbonaat of glazen terrasoverkapping in aluminium. Lees dan zeker even deze blog.

 • Hebben jullie ook aluminium overkappingen met een doek?

  chevron-down

  Verano heeft naast een uitgebreid gamma aan aluminium overkappingen ook een moderne terrasoverkapping met zonwerend en waterafstotend doek. Dit type zonnewering noemen we een pergola. Het doek van dit type terrasoverkapping kan je in- en uit schuiven. Zo kan je genieten van je pergola wanneer en hoe jij het wil. Let wel dit type pergola kan je niet voorzien van glazen schuifdeuren.

 • Mag ik dit type zonnewering plaatsen zonder vergunning?

  chevron-down

  Een metalen overkapping met of zonder glazen schuifwanden mag je in de meeste gevallen zonder vergunning plaatsen in jouw tuin of op jouw terras. Toch zijn er gemeentes die aparte regels opmaken en waar je enkel met vergunning kunt bouwen. En dan kun je het beste even informeren als een vergunning of bouwaanvraag in jouw situatie al dan niet nodig is.

  Dit hangt vooral af van de oppervlakte en de hoogte van jouw polycarbonaat of glazen terrasoverkapping. Soms mag je een bepaalde hoogte niet overschrijden, indien je dit wel wilt doen dan heb je een vergunning nodig. Het kan ook zijn dat je maar % aantal procent van je tuin of terras mag voorzien van een zonnewering. Check dus zeker even de website van je gemeente of ga even langs in het stadhuis en vraag even of je voor jouw project een vergunning nodig hebt.

 • Waar kan ik een terrasoverkapping kopen van jullie?

  chevron-down

  Verano werkt nauw samen met geselecteerde partners voor de verkoop van aluminium overkappingen. Ons uitgebreide distributienetwerk strekt zich uit over zowel Vlaanderen als Wallonië. De meeste van onze partners beschikken tevens over een toonzaal, waar ze ter plaatse gedetailleerde uitleg, deskundig advies en een op maat gemaakte, vrijblijvende offerte voor een zonwering kunnen verstrekken, afgestemd op jouw behoeften.

  Bovendien zijn zij verantwoordelijk voor de volledige opmeting en montage van jouw gekozen overkapping. Onze partners staan klaar om jou te begeleiden en ondersteunen bij de realisatie van jouw project. Ze ontlasten jouw ook heel graag met de montage. Nieuwsgierig naar de dichtstbijzijnde distributeur voor dit type zonnewering? Voer simpelweg jouw postcode in op onze showroomlocator en ontdek het meteen!

 • Waarom een Verano terrasoverkapping kopen?

  chevron-down
  • Een uitgestrekt netwerk aan partners, een overzicht van onze verdelers voor overkappingen vind je hier : showroom locator. Ga gerust eens langs bij hen.
  • Compleet gamma aan zonwering voor tuin & terras, maar ook voor binnen.
  • Wij bieden overkappingen en glazen schuifwanden aan de beste prijs kwaliteit.
  • Aluminium terras overkappingen met een AluEco certificaat. Wij gebruiken dus enkel hoogwaardig aluminium.
  • Ruime keuze uit glazen overkappingen of overkappingen met een dak in polycarbonaat
  • Op iedere buitenzonwering is er trouwens ook 5 jaar garantie. Dus ook op onze terrasoverkappingen.
  • Wij wonnen reeds 2 keer een Red Dot award voor het beste en meest innoverende zonwering.
  • Zonnewering die ook volledig op maat komt.
  • De plaatsing & montage van uw zonnewering kun je toevertrouwen aan onze partner.
  • Belgisch Nederlandse fabrikant, dus een zonwering met een gegarandeerde kwaliteit.
  • Meer dan 30 jaar ervaring en kennis opgebouwd in de branche.
 • Kunnen terras overkappingen het energieverbruik verminderen?

  chevron-down

  Ja, onze overkappingen zijn goed ontworpen en kunnen bijgevolg het energieverbruik verminderen door zonlicht te blokkeren in de zomer, waardoor de behoefte aan airco zal afnemen, en warmte beter vasthouden in de winter, waardoor de behoefte aan verwarming eveneens zal afnemen.

 • Zijn er verschillende stijlen en ontwerpen beschikbaar voor overkappingen?

  chevron-down

  Ja, er zijn talloze stijlen en ontwerpen beschikbaar om aan verschillende smaken en behoeften te voldoen. Van modern en strak tot meer traditioneel en rustiek, er is dus voor elk wat wils als je op zoek bent naar een aluminium overkapping.

 • Hoe kan ik mijn terrasoverkapping het beste onderhouden?

  chevron-down

  Regelmatig onderhoud is essentieel voor de levensduur van uw aluminium terrasoverkapping. Reinig het frame met wat lauw water volgens de aanbevelingen beschreven in de Moments guide of vraag raad aan uw installateur. Controleer de aluminium overkapping regelmatig op losse schroeven of beschadigingen en laat deze indien nodig repareren.

 • Wat is een terrasoverkapping en waarom zou ik er een willen?

  chevron-down

  Een terrasoverkapping is een constructie die boven een buitenruimte wordt geplaatst om bescherming te bieden tegen weersinvloeden zoals zon, regen en wind. Een overkapping vergroot de bruikbare buitenruimte en biedt ook een comfortabele plek om het hele jaar door van uw terras & het buitenleven te genieten.

 • Kan ik een overkapping aanpassen aan de stijl van mijn huis?

  chevron-down

  Ja, overkappingen zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en materialen. U kunt de kleur, het ontwerp en de materialen aanpassen om naadloos aan te sluiten bij de stijl van uw huis.

 • Zijn overkappingen echt geschikt voor alle seizoenen?

  chevron-down

  Ja, een goed ontworpen terrasoverkapping biedt bescherming tegen zowel zon als regen, waardoor het het hele jaar door bruikbaar is. Met extra verwarmingselementen kan een overkapping ook in koelere seizoenen comfortabel zijn.

 • Hoe kan ik de juiste afmetingen voor mijn terrasoverkapping bepalen?

  chevron-down

  Het bepalen van de juiste afmetingen voor een overkapping hangt af van uw beschikbare ruimte, beoogd gebruik en persoonlijke voorkeuren. Meet de beschikbare ruimte zorgvuldig op en overweeg de indeling van meubels en eventuele extra functies.

  Jouw installateur komt gratis opmetingen doen en kan dan bepalen wat in jouw geval de beste afmetingen zullen zijn vooraleer jouw terrasoverkapping te plaatsen.

 • Hoe lang duurt het doorgaans om een terrasoverkapping te installeren?

  chevron-down

  De installatietijd van een overkapping varieert afhankelijk van het type en de grootte van de overkapping als ook de complexiteit van het ontwerp. Eenvoudigere overkappingen kunnen in 1 dag worden geïnstalleerd, terwijl een complexere overkapping meer tijd kunnen vergen.

 • Kun je een terrasoverkapping gebruiken als carport?

  chevron-down

  Ja, een terrasoverkapping kan je in veel gevallen gebruiken als een afdak voor jouw wagen. Een terrasoverkapping biedt beschutting tegen de elementen en kan dienen als een effectieve manier om uw auto te beschermen tegen regen, sneeuw, zon en bladeren.

  Echter, het is belangrijk om te overwegen of de terrasoverkapping voldoende ruimte en hoogte biedt voor uw voertuig. Een standaard terrasoverkapping kan geschikt zijn voor een personenauto, maar als u een groter voertuig zoals een camper of een terreinwagen heeft, moet u ervoor zorgen dat de afmetingen van de overkapping hieraan voldoen.

  Als u van plan bent om uw terrasoverkapping als carport te gebruiken, is het raadzaam om dit te bespreken met onze Verano installateur om ervoor te zorgen dat deze overkapping is voor dit doel. Eventueel kunnen zij speciale aanpassingen aanbieden om de overkapping geschikt te maken als afdak voor de auto.

Ontdek onze producten

Terrasoverkapping V910 Garda Sfeer
Garda terrasoverkapping | Antraciet
Terrasoverkapping Ledro
Terrasoverkapping Ledro | Wit
Terrasoverkapping V920 Riva V610 Oslo
Riva terrasoverkapping | Antraciet