Lamellendak met screens ritsscreens V860 V599 glaswand

Strakgespannen screens zorgen voor een prettig binnenklimaat

14-12-2020

Screens en ritsscreens zijn de oplossing wanneer de temperatuur in huis hoog oploopt. Vooral in de zomer is dit steeds vaker het geval. Vooral wanneer er door de ramen veel zonlicht naar binnenvalt, laat het wooncomfort te wensen over. Maar ook in de winter kan een laagstaande zon hinderlijk naar binnen schijnen. Strakgespannen zonnecreens aan de buitenzijde van de ramen filteren het zonlicht en zorgen voor een prettig binnenklimaat. Tegen een relatief geringe investering behoren ritsscreens trouwens tot de meest duurzame producten op het gebied van zonwering.

Vraag hier jouw brochure! arrow-right

Ritsscreens voor een perfecte licht- en warmteregulering

Licht en warmte worden optimaal gereguleerd, omdat het zonwerende doek van ritscreens over de hele lengte aan de zijkanten vastgeklemd wordt. Bij ritsscreens ontstaan er dus nooit kieren tussen de geleiders en het doek.

Ongewenst licht krijgt zo geen schijn van kans om binnen te dringen. Je hebt dus ook geen last van inkijk naar binnen, maar een duidelijk zicht naar buiten blijft met zonnecreens immers wel behouden. Terwijl het raam openstaat en de screen gesloten wordt, zorg je tevens voor een optimale ventilatie, waarbij insecten niet naar binnen kunnen kruipen of vliegen. Ritsscreens werken dus ook zeer functioneel onder een terrasoverkapping of lamellendak, waarbij je ook weer de mate van licht en warmte kunt reguleren.

zonnescreens Ritsscreens screens V805 V599

Met zip screens meer privacy

Windvaste screens filteren niet alleen op aangename wijze het licht van de zon, maar ook je privacy wordt met screens gewaarborgd, omdat mensen van buitenaf niet bij je naar binnen kunnen kijken. Of je nu een tijdje op je hometrainer doorbrengt of wanneer je bijvoorbeeld aan het schilderen bent of met iets anders bezig bent waarmee je liever niet gezien wil worden, dan kun je dankzij screens ongestoord genieten van de woonruimte waar je je op dat moment in begeeft.

Toch ben je met ritsscreens niet afgesloten van de buitenwereld en kun je zelf alles waarnemen wat er zich buiten afspeelt. Daglicht is wel degelijk goed voor onze gezondheid, maar overvloedig zonlicht wordt door de zonwerende screens perfect gefilterd.

Screens met lamellendak V860 V599 Ceelen 2

Zonnescreens vallen nauwelijks op en geven je huis een chique uitstraling

Een bijkomend voordeel van windvaste screens is dat ze door hun eenvoud nauwelijks opvallen. Omdat het doek van de ritsscreens tussen de geleiders op elke gewenste stand gezet kan worden en screens ook in alle maten en vele kleuren leverbaar zijn, ontstaat er bijgevolg een strak afgewerkt geheel. Dit geeft je huis een chique uitstraling. Windvaste screens werken niet alleen efficiënt, maar onze zip screens zijn ook een lust voor het oog om naar te kijken.

Met onze zip screens bestand tegen alle weersomstandigheden

Welk type ritsscreen je bij ons zal bestellen, hangt natuurlijk ook af van jouw persoonlijke situatie. Onze windvaste screens bieden in ieder geval meer zekerheid, omdat ze ongetwijfeld bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.

Het type ritsscreen V599 draagt volgens TüV Nederland een windklasse 4 certificering, waardoor zelfs bij een strorm jouw ritsscreens geen schade op zullen lopen. Het type ritsscreen V550 doorstaat volgens de EN-1932-2013-normering zelfs windklasse 6. Met welk weertype je ook te maken krijgt, onze screens zijn veilig en betrouwbaar. Uit onderzoek van TNO blijkt tevens dat dit type zonwering een bijdrage levert aan besparing van energie.

Meer weten over onze ritsscreens?

Wat zonwering betreft zijn ritsscreens dus een waardevolle investering en leveren bovendien een belangrijke bijdrage aan je woonplezier. Vraag onze ritsscreens folder aan of kom langs voor meer informatie bij een van de vestigingen van Verano bij jou in de buurt!

Vraag hier jouw brochure! arrow-right