Verandazonwering V630 Malmo Sfeer

Verandazonwering versus terrasoverkapping met lamellen

21-03-2022

Heb je voor je terrasoverkapping nodig? Dan zijn er verschillende oplossingen denkbaar. Bij bestaande overkappingen is het raadzaam om voor verandazonwering te kiezen, maar in het geval van een nieuwe terrasoverkapping kunnen lamellen uitkomst bieden.

Onze lamellendaken zijn overkappingen met een geïntegreerde zonwering, waarvan je de lamellen in iedere gewenste stand kunt kantelen of zelfs kunt openschuiven. Al naar gelang je behoefte kun je zelf bepalen hoeveel licht van de zon je op je terras wilt toelaten.

Vraag hier jouw gratis brochure met verdeler! arrow-right

Bij terrasoverkapping met lamellen kun je de schaduw doseren

Wat betreft een terrasoverkapping met lamellen kun je stellen dat dit de beste vorm van buitenzonwering is waarmee je de schaduw kunt doseren. Door de lamellen te kantelen of open te schuiven kun je exact bepalen hoeveel schaduw en licht van de zon je op je overdekte terras wilt hebben.

Is jouw terras op het zuiden gericht? Dan dien je de lamellen van je overkapping parallel aan de gevel van je woning te plaatsen. Want op deze manier kun je het binnenvallende licht van de zon het beste controleren. Bij een terras op het noorden gericht kun je de lamellen het beste loodrecht op de muur plaatsen, want de inval van het licht vanuit het westen of oosten kan je dan zo het beste reguleren.

Terrasoverkapping waarvan lamellen kantelen en of openschuiven

In principe onderscheiden we twee soorten lamellendaken. Of je kiest voor een terrasoverkapping waarvan de lamellen alleen kantelen of je wilt liever een lamellendak waarbij je de lamellen tevens volledig kunt openschuiven.

De Arezzo, die verkrijgbaar is met een maximale breedte van 4,5 meter en een maximale uitval van 6 meter, is uitgerust met kantelende lamellen die tot maximaal 145 graden kantelbaar zijn. Dit lamellendak is elektrisch aangedreven door een stille motor. Door de blinde assemblage zijn schroeven onzichtbaar en ook de bediening is netjes in de ligger weggewerkt, zodat er boven het lamellendak geen ontsierende bedieningsstrip zal uitsteken. Bovendien kun je rekenen op een sterk management van het water vanwege de vergrote goten en de ruime diameter voor de afvoer van het water.

Kies je voor een terrasoverkapping met lamellen die je ook kunt openschuiven, dan kom je uit bij de Rapallo. Dit lamellendak komt met een maximale breedte van 3 meter of indien gekoppeld 6 meter en een maximale uitval van 5,1 meter. De Rapallo is uitgerust met een hoogwaardig aluminium scharniersysteem.

Een esthetisch zeer fraai ogend lamellendak dat tevens ook uiterst functioneel werkt. Bovendien kunnen we het systeem van dit type lamellendak op de toepassing van geïntegreerde ritsscreens voorbereiden, zodat je verzekerd bent van nog meer beschutting en privacy.

Terrasoverkapping met lamellen spatwaterdicht

In gesloten positie zorgen de lamellen voor spatwaterdichte overkappingen. Naast het feit dat een lamellendak als elektrische zonwering perfect naar jouw behoefte kunt afstellen, zal je het op je terras bij slecht weer ook altijd droog houden. Ook de zijkappen van de lamellen zorgen ervoor dat er geen water naar binnen kan dringen. Over de veiligheid van de constructie hoef je nooit in te zitten, want de gecertificeerde kwaliteit zorgt ervoor dat deze lamellendaken bestand zijn tegen een sneeuwbelasting van 135 kilo per vierkante meter.

Heb je nog geen overkapping? Dan is een terrasoverkapping met lamellen zeker de moeite van het overwegen waard. Bestel onze brochure over lamellendaken en of kom langs bij de dichtste toonzaal bij jou in de buurt voor nog meer informatie.

Vraag hier jouw gratis brochure met verdeler! arrow-right