V646 terrasvouwdak met screens bij zwembad 2

Wat zonwering betreft bieden screens de nodige voordelen

16-03-2021

Heb je zonwering nodig? Dan bieden screens zeker de nodige voordelen. Tegen een relatief kleine investering wordt het licht van de zon direct geweerd. Handig wanneer je in jouw woning of appartement last hebt van veel lichtinval door de zon. Zonder deugdelijke zonwering kan de temperatuur binnen in huis flink oplopen en ook het felle licht van de zon kan, wanneer je televisie wilt kijken of zit te eten, als zeer hinderlijk ervaren worden. Screens worden aan de buitenzijde van je kozijnen gemonteerd en houden jouw woning lekker koel.

Vraag hier jouw gratis brochure! arrow-right

Screens filteren het licht, maar jouw uitzicht blijft behouden

Nog een bijzonder kenmerk van screens is dat het licht van de zon aan de ene kant gefilterd wordt, maar dat de woonruimte niet verduisterd wordt, zoals bij rolluiken. In de woning kun je op een aangename manier van het licht genieten. Voorbijgangers kunnen niet bij jouw woning naar binnen kijken, maar jouw uitzicht naar buiten blijft wel behouden. Je kunt zo rustig je gang met alles waarmee je bezig bent, zonder dat men buiten kan zien wat je aan het doen bent. Naast deze optimale privacy kun je screens natuurlijk ook als volwaardige zonwering beschouwen, daar ze 90 procent van het licht van de zon reflecteren en ook geen warmte doorlaten.

Ritsscreens zijn veredelde screens

Onze modern uitgevoerde ritsscreens werken vele malen beter dan gewone screens. Zeker wanneer het waait, kan de oude versie gaan klapperen, omdat deze screens niet vastzitten in geleiders. Ritsscreens daarentegen zitten wel vast in de geleiders. Hierdoor zitten ze strakgespannen en zullen er nooit kieren ontstaan. Ook het doek van deze veredelde screens zal door de uitstekende kwaliteit niet zo snel gaan scheuren. Daarnaast verbeteren ritsscreens de aanblik van jouw woning en zorgen ze voor een strak geheel.

2401 V860 windvaste screens zip screens ritsscreens zonnescreens

Regelbare screens in elke gewenste stand

Staat de zon hoog, dan hoef je de ritsscreens maar een beetje te laten zakken. Bij een laagstaande zon in de ochtend of avond kun je de screens helemaal sluiten. Of je nu voor een handmatige of een elektrisch aangedreven bediening kiest, onze regelbare screens kun je hoe dan ook in elke gewenste stand zetten, waarbij jij je het meest aangenaam voelt. Gezien het wisselende weer en de mate waarin jij je privacy wilt behouden kun je met onze ritsscreens dus alle kanten op.

De vier belangrijkste doekeigenschappen van zonnescreens

De doeken van onze zonnecreens hebben in de eerste plaats een vlam vertragende werking, maar de vier andere eigenschappen worden aangeduid als:

  • TV: transmissie van het licht bij screens
  • TS: transmissie van energie bij screens
  • RS: reflectie van energie bij screens
  • AS: absorptie van energie bij screens

Alle eigenschappen van de doeken van onze ritsscreens vormen samen een waarde van 100%.

Screens met lamellendak V860 V599 Ceelen 2

Ritsscreens als duurzame investering

Zonwerende ritsscreens kun je zeker beschouwen als een duurzame investering. Onze screens zijn windvast tot windkracht 8, de kwaliteit is zeer solide en je bespaart energie omdat ze je woning koel houden en geen warmte doorlaten, waardoor de airconditioning minder gebruikt hoeft te worden. Het schoonhouden is vrij gemakkelijk en zorgt ervoor dat je nóg langer van je screens kunt genieten.

Meer weten over onze screens, vraag onze brochure aan over ritsscreens of steek je licht op in één van onze showrooms!

Vraag hier jouw gratis brochure! arrow-right