close
Windscherm windschermen V745 Luderitz

Windschermen veraangenamen jouw terrasgevoel en houden wind tegen

30-10-2020

Windschermen maken komaf met de frisse wind. Als de zon in het voor- en najaar schijnt, dan kun je bijgevolg ook heerlijk buiten vertoeven. Windschermen veraangenamen jouw terrasgevoel en houden de wind tegen. Met een windscherm kun je langer buiten genieten, iets wat jouw gasten ook zeker weten te waarderen. Een windscherm dient stevig en ook duurzaam te zijn. Bij een windscherm maken we een onderscheid tussen vaste en mobiele windschermen.

Gratis brochure met verdeler hier aanvragen! arrow-right

Met een windscherm zit je in de zon en uit de wind

Heerlijk toch om optimaal te genieten van het prille voorjaarszonnetje? Met windschermen creëer je al heel snel een windvrije plek op jouw terras, waardoor je langer kunt profiteren van het mooie weer en daardoor minder binnen hoeft te zitten. Ook in de herfst, wanneer het al eens flink waait, biedt een vast of een mobiel windscherm de beste bescherming tegen wind en kun je tot diep in het jaar nog lang nagenieten van de zon.

Een windscherm geeft extra sfeer

Met name voor terrassen bewijzen windschermen hun toegevoegde waarde. Zo zorgt een vast windscherm met een elegant design voor een stijlvolle uitstraling als ook het nodige comfort. Windschermen geven extra sfeer aan jouw terras waarbij jij en jouw gasten uit de wind kunnen blijven en bijgevolg heerlijk kunnen loungen. Daarnaast versterken windschermen jouw gevoel van privacy en kom je over het algemeen beter tot rust.

Mobiele of vaste windschermen?

Verder dien je te bepalen of je beter gebaat bent bij een mobiel of een vast windscherm. Mobiele windschermen beschikken over wieltjes, waardoor je het windscherm kunt verplaatsen. Handig voor als de wind uit een onverwachte hoek komt.

Vaste windschermen daarentegen worden verankerd en bestaan meestal uit een glazen scherm omlijst door een stevige constructie in aluminium. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld aan het water woont waarbij je regelmatig met wind te maken hebt. Stabiele vaste windschermen kunnen tegen een stootje. Ze hebben doorgaans een lange levensduur, waardoor je jarenlang plezier zult beleven aan jouw windscherm.

Windschermen met verticale profielen en gehard glas

Vaste windschermen kunnen naast functioneel ook zeker voor een chique uitstraling zorgen. Met verticale aluminium profielen kies je met een windscherm voor een duurzame oplossing. Het strak uitgevoerde design van onze windschermen in combinatie met het gehard veiligheidsglas zorgen voor een windscherm dat tegelijkertijd modern en ook elegant is. Bij deze mooie windschermen is de transparantie maximaal, waardoor je van jouw omgeving kunt blijven genieten.

Windscherm-V745-Luderitz-sfeer
Windscherm-V730-Biarritz
Windscherm Luderitz Sfeer

Keuze uit verschillende glazen windschermen

Glazen windschermen zijn er in vele soorten en maten. Voor het gemak bespreken we hier drie populaire windschermen, als voorbeelden van wat er mogelijk is.

  • Een verticaal windscherm die je volledig kunt samenstellen, waarbij je de afmetingen, kleur van de profielen, het type glas zelf kunt bepalen, de wijze van monteren en ook het aantal vlakken kunt kiezen.
  • Een andere mogelijkheid bij een windscherm is dat je ook meerdere verticale windschermen aan elkaar kunt zetten. Met de elektrische verschuifbare delen bepaal je bijgevolg zelf de hoogte van jouw glazen windscherm en kun je zelf regelen hoeveel wind je via het windscherm op jouw terras wilt toelaten.
  • Of kies voor een slank uitgevoerde windscherm. Doordat de profielen van dit soort windschermen minder sterk aanwezig zijn, wordt jouw zicht minimaal belemmerd.
Gratis brochure met verdeler hier aanvragen! arrow-right