close
Zonwering Terrasoverkapping overkapping Terrassenuberdachung mit sonnenschutz

Een terrasoverkapping met zonwering

14-10-2020

Een terrasoverkapping of overkapping met zonwering zorgt ervoor dat je zowel beschermd bent tegen een bui als tegen hinderend invallend licht van de zon en net daarom is een terrasoverkapping erg populair. In de meeste gevallen bestaat een terrasoverkapping met zonwering uit twee losse producten, namelijk een terrasoverkapping en een verandazonwering. In deze blog bespreken we hoe je de juiste terrasoverkapping combineert met een bijpassende zonwering.

Aluminium overkappingen met polycarbonaat

Terrasoverkappingen met een vulling van het dak in polycarbonaat laten doorgaans minder licht van de zon door dan overkappingen met een dak van glas. Dit is de meest budget vriendelijke oplossing.

Een nadeel van een terrasoverkapping met polycarbonaat is dat dit materiaal minder licht doorlaat dan glas. Hierdoor wordt het ook binnen donkerder. Bovendien heeft glas een luxe uitstraling aan een overkapping en behoud je de zicht naar buiten.

Aluminium overkappingen met glas

Wanneer je kiest voor een overkapping met glas zal je sneller de behoefte hebben om jouw terrasoverkapping van zonnewering te voorzien. Zeker op warme dagen kan de temperatuur onder een overkapping enorm oplopen wanneer je geen bescherming hebt van een zonwering. Een goede verandazonwering verhoogt dan ook het comfort bij het buiten zitten.

Gratis brochure met verdeler aanvragen arrow-right

Terrasoverkapping met zonwering in één

Het nut van een verandazonwering bij een terrasoverkapping is niet te betwisten. De verandazonwering V642-Tumba vormt echter een uitzondering. Deze geheel nieuwe zonwering kan je zowel boven op jouw bestaande terrasoverkapping laten monteren, maar is ook zeer aan te raden op palen. Dit scherm met luxueus design is tevens voorzien van afwatering en een doek dat het water afstoot waardoor je ook tijdens een bui heerlijk droog blijft.

Door het speciale gepatenteerde sluitsysteem blijft het doek ook altijd strak gespannen. De balk met geïntegreerde led-verlichting maakt het geheel tot een uitermate mooie buitenzonwering. Zéér stijlvol én uiteraard ook voorzien van het 🔴 Reddot-label 2020!

Overkapping terrasoverkapping

Terrasoverkapping met zonwering uitbreiden

Wanneer je jouw tuinoverkapping of lamellendak met zonwering gaat uitbreiden kom je voor diverse keuzes te staan.

Overkapping met zonwering aan de bovenzijde

Met een zonwering aan de bovenzijde van je overkapping worden inval van het licht en warmte geweerd voordat deze je terrasoverkapping bereiken. Dit zorgt voor de meest effectieve bestrijding van de warmte en betekent dat de temperatuur onder je overkapping op pijl blijft. De aandrijving van een zonwering aan de bovenzijde vindt plaats door middel van een elektrische motor.

Overkapping met zonwering aan de onderzijde

Bij een zonwering onder je overkapping kun je het doek bijgevolg optimaal gaan beschermen tegen invloeden van het weer. Vocht en vuil krijgen op deze manier minder kans om het doek aan te tasten. Hoewel het wat minder de warmte tegen houdt, zorgt het door de juiste kleuren en of patronen direct voor sfeer op je terras.

Overkapping Terrasoverkapping met zonwering pergola

Gratis brochure

Wil je graag een gratis brochure ontvangen met informatie hoe jij jouw terrasoverkapping kunt uitbreiden met zonwering? Via onderstaande knop vraag je gemakkelijk de brochures van de terrasoverkappingen en verandazonwering aan.