Overkapping Terrasoverkapping V908 Ledro Kerkhof

Zoveel redenen om voor overkappingen te kiezen

09-10-2020

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom steeds meer eigenaren van een huis voor overkappingen kiezen. Voor veel mensen is een overkapping bedoeld om extra schaduw in hun tuin te creëren. Daarnaast kan men met een terrasoverkapping ook langer van het ‘buiten leven’ genieten. Vanaf de eerste zon tot laat in de herfst is het in deze extra gecreëerde ruimte vaak aangenaam vertoeven.

Vraag hier jouw gratis brochure! arrow-right

Een overkapping maakt jouw huis meer waard

Een overkapping of terrasoverkapping is een goede investering, waarbij jouw huis vaak ook meer waard wordt. De oppervlakte van jouw woning wordt dankzij een terrasoverkapping immers vergroot. Het overdekte terras kun je, mits verwarmd, het hele jaar door gebruiken. Ideaal ook voor woningen die wat extra ruimte kunnen gebruiken. Een overkapping of terrasoverkapping beschermt je tegen zowel de zon, de regen als de wind, waardoor je veel minder afhankelijk wordt van het weer.

Terrasoverkapping kinderen 1920x800

Verschillende types overkappingen

In principe wordt er een onderscheid gemaakt tussen overkappingen als aanbouw en vrijstaande terrasoverkappingen. Zaak is dat een overkapping geheel op maat gemaakt dient te worden en dat het aansluit op de stijl van jouw huis, zeker gezien het feit dat je een terras kunt beschouwen als het verlengstuk van jouw woning.

Verder is het bij de aanschaf van een overkapping belangrijk om bij een aantal zaken stil te staan, zoals bijvoorbeeld de keuze van het materiaal voor de constructie zoals aluminium, hout, kunststof als ook glas. Het soort schuifdeur of zonnescherm. Daarnaast kun je kiezen voor zowel een plat als ook een schuin dak bij een terrasoverkapping.

Het voordeel van een aluminium overkapping

Het voordeel van aluminium is dat het veruit het meest ideale materiaal is voor een terrasoverkapping. Aluminium overkappingen zijn niet alleen duurzaam, maar ook sterk, licht in gewicht en arm in onderhoud. Een aluminium terrasoverkapping kunnen we eveneens in allerlei breedtes en lengtes leveren. Gezien de veiligheid dien je er wel altijd van verzekerd te zijn dat jouw overkapping voorzien is van een CE-markering.

Extra opties bij terrasoverkappingen

Nog meer sfeer toevoegen aan jouw terrasoverkapping? Zorg dan voor een overkapping met ingebouwde LED-verlichting. Met een dimmer of bediening van op afstand kun je het zo gezellig maken als je maar wilt. Het ganse elektrische circuit kan volledig geïntegreerd worden in de terrasoverkapping van jouw keuze. Dus ook als het wat donkerder wordt, kun je nog genieten van onze overkappingen.

Voor de verwarming van jouw terrasoverkapping kun je kiezen voor een heater, maar ook verwarming van het terras behoort tot de mogelijkheden.

Wat zonwering betreft krijg je met kantelbare lamellen overkappingen de volledige controle over de hoeveelheid zonlicht op jouw terrasoverkapping en bepaal je zelf de mate van ventilatie.

Ook met het plaatsen van glaswanden en schuifwanden word je minder afhankelijk van het weer.

Overkapping Terrasoverkapping buitenverblijf

Kies voor Verano overkappingen als zonwering

Verano overkappingen zijn allemaal veilig en van een hoge kwaliteit. De ruime keus aan overkappingen in elke prijsklasse zorgt ook ervoor dat je zeker en vast zult slagen.

Je kan kiezen uit diverse terrasoverkappingen:

Terrasoverkapping overkapping V905-Iseo
Terrasoverkapping overkapping V908-Ledro
Terrasoverkapping overkapping V909 Somerset
Terrasoverkapping overkapping V910-Garda_rond
Terrasoverkapping V916-Como overkapping
Terrasoverkapping overkapping V918 Purbeck
Terrasoverkapping V920 Riva overkapping
Terrasoverkapping V950 Lugano 8

Meer informatie over onze terrasoverkappingen?

Door het ruime aanbod van overkappingen wil je natuurlijk precies weten wat de mogelijkheden zijn? Neem daarom geheel vrijblijvend contact op of vraag voor meer uitgebreidere informatie onze gratis overkapping brochure aan. Zo kun je exact bepalen welke overkapping het beste bij jouw wensen aansluit.

Vraag hier jouw gratis brochure! arrow-right