close
Rolluik Volet RV42 Kwartsgrijs

Raamoplossingen voor de baby en kinderkamer

05-05-2022

Het is lente! Het zonnetje begint regelmatig weer te schijnen. De lente is vrolijk en ook kleurrijk, net zoals de kinderkamer. Heb jij misschien een baby op komst of is je kindje al geboren en wil jij de kinderkamer graag gaan inrichten? Het is belangrijk dat je kind zowel overdag als ook 's nachts goed kan slapen. Uiteraard als je kind goed slaapt, slapen wij als ouders ook veel beter. Verduisterende raamdecoratie kan hierbij zeker helpen. Je kind zal hierdoor langer doorslapen als ook makkelijker inslapen.

Het is belangrijk dat je kind zich thuis voelt op zijn of haar slaapkamer en ook tot rust kan komen. Dit betekent overdag genoeg daglicht en ’s avonds de kamer verduisteren. Waar moet je allemaal rekening mee houden voor een baby en of kinderkamer? Wij zetten het graag even voor jou op een rijtje.

Vraag hier jouw gratis brochure met verdeler! arrow-right

Een donkere slaapomgeving voor je kind

Wanneer je baby zal slapen in een donkere babykamer dan maakt je baby bijgevolg melatonine aan. Dit is een hormoon dat aangeeft dat het tijd is om te gaan slapen. Je kindje zal bijgevolg het verschil leren herkennen tussen dag en nacht. Het is daarom dus belangrijk om de kamer goed te gaan verduisteren. Vooral in de nacht is het belangrijk dat de kamer goed donker is. Zorg er dus zeker voor dat er geen kieren ontstaan tussen je gordijnen, waar nog licht door kan schijnen van bijvoorbeeld een felle lantaarnpaal van de straat.

De temperatuur van de babykamer

De temperatuur van de babykamer is eveneens erg belangrijk. De ideale slaapkamer temperatuur voor de babykamer, ligt tussen de 16 en 20 graden. Je wilt natuurlijk niet dat je baby het te koud of te warm heeft. Oververhitting verhoogt namelijk aanzienlijk de kans op wiegendood.

Zorg er in ieder geval voor dat je baby het niet te warm heeft. Een slaapzak is ook ideaal voor je kind. Deze kan je ook aanpassen aan het seizoen. Het is verder ook belangrijk om de slaapkamer regelmatig even te luchten. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de ramen even open te zetten.

Binnenzonwering voor de baby en kinderkamer

Raambekleding is eigenlijk de ideale manier om de inval van het licht zelf te sturen. De eerste vorm van zonwering waar je aan zou denken, zijn waarschijnlijk gordijnen. Heb je ook wel eens gedacht aan bijvoorbeeld rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen of vouwgordijnen?

Hieronder hebben wij alvast een handig overzicht gemaakt voor u met de voordelen. Uiteraard is de kleur van de zonnewering ook belangrijk. Hoe donkerder, hoe meer het verduisterd namelijk.Verduisterend

Warmtewerend

Geluiddempend

Rolgordijnen

++

+

-

Vouwgordijnen

++

+

-

Plisségordijnen

++

+ -

-

Jaloezieën

+-

-

-

Rolluiken

++

++

++


Rolluiken voor de baby en kinderkamer

Rolluiken zorgen voor een optimale verduistering en deze monteer je dan ook aan de buitenkant van je raam. Het grote voordeel van een rolluik is de demping van het geluid en de optimale verduistering. In de zomer kan een rolluik de warmte goed buiten houden en in de winter helpt het de kou ook goed tegen te houden. Tot slot, houdt een rolluik ook de inbrekers tegen. Zo hebben jij en je kindje weer een veilig gevoel. Genoeg redenen dus om voor een rolluik te kiezen.

Voor een uitgebreid overzicht omtrent alle oplossingen voor zonwering voor ramen voor de babykamer verwijzen wij je graag naar onze website. Vraag nu onze brochure aan en kom snel in actie. Jij en je familie zullen genieten van de beste nachtrust. Wat wil je nog meer?

Vraag hier jouw gratis brochure met verdeler! arrow-right