Ritsscreens zip screens ritsscreens zonnescreens van Hell

Screens filteren zonlicht en houden jouw huis koel

19-10-2020

De populariteit van windvaste screens is de afgelopen jaren flink toegenomen. Een windvast zonnescreen filtert niet alleen het licht van de zon in jouw woning, maar houdt jouw huis ook koel. Ideaal dus om te gebruiken bij warme dagen tijdens de zomer, zonder dat je in het donker hoeft te zitten. Overweeg je om (nieuwe) zonwering aan te schaffen? Bedenk dan dat ritsscreens absoluut het nodige voordeel met zich meebrengen.

Gratis brochure aanvragen arrow-right

Keuze uit twee typen screens

Mocht je zonnecreens willen aanschaffen, dan heb je de keuze uit twee verschillende typen. Doeken van standaard screens kunnen gaan klapperen door de wind, omdat ze niet vastzitten in de geleiders. Kies je daarentegen voor een zeer populair ritsscreen, dan is deze windvast. Het doek van dit windvast screen zit in de geleider waardoor de screen ook perfect te gebruiken is als hor. Het is een dus multifunctionele zonwering, die ook de temperatuur reguleert. Je kan deze zowel gebruiken als hor en windvast screen.

Hoe werken ritsscreens in de praktijk?

In principe zijn ritsscreens bedoeld om de zon uit jouw woning te weren. Net zoals bij rolluiken worden aan beide zijden van het raam geleiders gemonteerd. Het doek van de ritsscreen of zip screen glijdt als het ware tussen beide geleiders verticaal omlaag. Licht en warmte worden bijgevolg gefilterd en in huis zorgt dit voor een diffuus en zacht licht. Bij ritsscreens worden de stralen van de zon tot maar liefst 90 procent gereflecteerd. Daardoor wordt het glas niet warm en blijft de warmte ook buiten.

Zonwerende screens zorgen voor meer privacy

Stel dat je overdag geen zin hebt in zicht van buitenaf, dan zorgen windvaste screens eveneens voor de nodige privacy. Van buiten kan je namelijk zeer moeilijk naar binnen kijken, maar jouw zicht naar buiten blijft wel grotendeels behouden. Je kan bijgevolg overdag doen waar je zin in hebt zonder inkijk van buiten.

Windvaste screens Verticale Screens zonwering ritsscreens zonnescreens V540

Voordelen screens op een rij

  • Met ritsscreens wordt licht van de zon gedempt en wordt warmte niet doorgegeven.
  • Ritsscreens zijn windvast.
  • Het hele jaar te gebruiken, in de zomer tegen de warmte en het felle licht, in de winter tegen de hinderlijke lage zon.
  • Terwijl screens wel licht doorlaten, geven ze geen zicht door.
  • Screens zijn zeer goed integreerbaar met jouw woning.
  • Zowel de structuur als de doeken zijn in zeer veel kleuren te verkrijgen.
  • Ritsscreens zijn haast altijd elektrisch wat dan ook zorgt voor een optimaal comfort.

Verano® ritsscreens voor alle typen ramen

Bij Verano® zijn er veel mogelijkheden. Heb je een klein raam in je kantoor of zoek je zonwering voor het grote schuifraam in je woonkamer? Heb je een huis met een mooie glaspartij aan de zonkant? Er is altijd een gepaste oplossing, tot wel 5 meter hoog! Kies je voor windvaste screens, dan kies je voor een veelzijdig product met uitermate gemak in gebruik! Tevredenheid verzekerd!

zonnescreen Binnenscreen Ritsscreen Zip Screens Sfeer V540
Zip screens ritsscreens screens grijs teak terras
zip screens ritsscreens binnenscreens zonnescreens raamdecoratie

Zonnescreens met vijf jaar garantie

Op de duurzame ritsscreens van Verano® zit trouwens standaard ook nog eens vijf jaar garantie. Wil je meer informatie over de Verano® windvaste screens? Vraag dan onze screen brochure aan of neem vrijblijvend contact met ons op.

Gratis brochure aanvragen arrow-right