close
zonnescreen Binnenscreen screens met rits Zip Screens Sfeer V540

Screens voor raam als buitenzonwering en tegen inkijk

04-04-2022

Heb je behoefte aan een praktische zonnewering waarmee je het directe en felle zonlicht op efficiënte wijze buiten je woning houdt? Dan zijn screens als buitenzonwering wellicht de beste optie om voor te kiezen. Met screens voor raam en een terrasoverkapping kun je naast de zonwerende werking nog wel profiteren van het daglicht en heb je ook geen last van inkijk, hetgeen de meeste van onze klanten als zeer prettig ervaren.

De ritsscreens uit ons gamma onderscheiden zich door hun hoogwaardige kwaliteit en kun je daarom beschouwen als een duurzame investering, ongeacht de afmetingen van je ramen.

Vraag hier jouw gratis brochure met verdeler! arrow-right

Zonnestralen kun je 100% weren door screens voor raam

Onze screens weren de zon optimaal. Omdat we ze aan de buitenzijde strak tegen de gevel dienen te monteren dringt er met deze buitenzonwering geen enkele zonnestraal door naar binnen. Aan beide zijden spannen we de ritsscreens tussen twee geleiders strak en vast. Wanneer het waait zullen ze daarom ook niet gaan klapperen. Op deze manier kan er ook aan de zijkant geen zonlicht meer naar binnen dringen. De zonnestralen kun je zo voor 100% weren met deze screens voor het raam.

Screens voor raam vergeleken met andere zonwering

Wanneer je screens voor je raam vergelijkt met andere soorten zonwering, dan ontdek je opmerkelijke verschillen. Zonneschermen werken uiteraard ook uitstekend als buitenzonwering, maar ze we monteren ze veelal aan de zonzijde van een woonruimte op de begane grond aan de gevel. Ritsscreens kun je voor ieder raam van je huis laten plaatsen. Met een zonnescherm of knikarmscherm kunnen voorbijgangers bij je naar binnen kijken, terwijl een zonnescreen dit verhindert, terwijl je zelf nog wel mooi het zicht op buiten houdt.

Neem je rolluiken? Dan kun je alle ruimtes in huis verduisteren maar niet meer van je uitzicht genieten. Ook het daglicht dat door onze ritsscreen op perfecte wijze gefilterd wordt is bij rolluiken een stuk minder het geval.

Welke screens voor raam zijn het meest geschikt als zonnewering?

Bij ons zijn twee typen ritsscreens verkrijgbaar, ieder met hun specifieke producteigenschappen welke we hier graag met je willen doornemen.

De V550 – ritsscreen beschikt over een compacte en stabiele onderlijst, waardoor er aan de onderzijde meer ruimte is; handig met naar buiten draaiende ramen en deuren met beperkte ruimte. De strakke vorm van de onderlijst van het screen beschermt de doekbuis beter tegen regen en vuil in gesloten toestand. Een afstandssteun en de bevestiging van de zijgeleiders zijn optioneel. Het veerkrachtige en vlak hangende screendoek zorgt voor een hoge windvastheid en ook de oprolling van het doek is goed geregeld, waardoor er aanzienlijk minder kans is op rimpelvorming. De onzichtbare contramontage resulteert in een perfect afgewerkt geheel.

De V599 – ritsscreen beschikt over een smalle geleider en maakt hem ideaal voor de wat minder brede kozijnen. Ook hier is de constructie netjes afgewerkt. De stabiele onderlijsten zijn verkrijgbaar in de varianten S en XL. Doorbuiging van de onderlijsten kun je op die manier voorkomen met ook nu weer als eindresultaat een stevig en vlak hangend screendoek.

Meer weten over onze zonwering?

Graag een zonwering kopen, maar je bent er toch nog niet helemaal uit? Geen probleem! Neem alvast contact met ons op om een brochure aan te vragen of voor een vrijblijvende offerte via één van onze verdelers. Zij denken graag met je mee en geven je ook graag advies op maat! Je vindt jouw dichtste partner hier.

Vraag hier jouw gratis brochure met verdeler! arrow-right