Glaswand V908 Ledro Kerkhof

Van terrasoverkapping naar tuinkamer

01-08-2019

Heb jij een terrasoverkapping of overkapping? Deze kun je omtoveren tot een prachtige tuinkamer! Het staat niet alleen prachtig, daarnaast heeft het nog het voordeel dat je het hele jaar door van je tuin kunt genieten omdat je minder afhankelijk van het weer bent. Een tuinkamer bevordert de sfeer. Daarnaast is een tuinkamer een verlengde van je woning!

Heb jij nog geen terrasoverkapping. Lees dan eerst eens onze blog ‘waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een terrasoverkapping’. Na het lezen van deze blog weet jij waar je op moet letten bij de aanschaf van een terrasoverkapping.

Glasafdichting

Naast schuifwanden of vouwwanden kun je er ook voor kiezen om jouw terrasoverkapping te voorzien van een afdichting in glas. Vaste glaswanden zijn voornamelijk geschikt om de zijkanten van jouw terrasoverkapping af te sluiten. Omdat het dak van een overkapping schuin afloopt kan een glaswanden aan de bovenzijde schuint worden uitgevoerd.

Terrasoverkapping

Schuifwanden en vouwwanden

Door schuifwanden of vouwwanden toe te voegen aan je terrasoverkapping kun jij de overkapping openen en sluiten wanneer jij dat wilt. In de winter houd je de wanden dicht, zodat je beschut bent tegen de invloed van het weer. Maar in de zomer zet je de wanden open, zodat je heerlijk kunt genieten van het lekkere weer.

Glaswanden bestaan uit losse glaspanelen die afzonderlijk of tegelijk door middel van een meeneem systeem verschoven kunnen worden. Het grote voordeel is dat je terrasoverkapping is gesloten mij jij de doorkijk en de doorloop naar buiten blijft behouden.

Vraag hier jouw brochure! arrow-right
01 V860 Lamellendak Screens V755 Nova Smolders

Ritsscreens als zonwering

Ritsscreens staan voornamelijk bekend van het weren van de zon op ramen, maar het product is ook zeer geschikt voor in de zijkant of voorkant van jouw terrasoverkapping. Zonwerende ritsscreens hebben ook het voordeel dat in gesloten toestand de volledige doorloop van de terrasoverkapping blijft behouden. Daarnaast blijft het zicht naar buiten ook behouden.

Vraag hier jouw brochure! arrow-right
Lamellendak lamellen overkapping V860 Levanto Sfeer

Verandazonwering

Je hebt vast wel al eens onder je terrasoverkapping gezeten in harte zomer. Dan heb je ook ervaren dat het erg warm kan worden onder een terrasoverkapping. Dit probleem kun je verhelpen met verandazonwering. Hierdoor voorkom je oplopende temperaturen onder je terrasoverkapping en het weert eveneens irritant invallend zonlicht.

Verandazonwering heeft natuurlijk ook een sfeer verhogende factor en dan met name de Tallinn verandazonwering. Deze vorm van zonwering wordt aan de binnenzijde van jouw terrasoverkapping gedrapeerd. Dit betekent bijgevolg effectiviteit en sfeervol in één!