close
Rollläden Lamellen Farben rolluiken

Lamelkleur rolluik kiezen? 4 populaire kleurencombi's

20-08-2020

Wanneer je van plan bent je woning te voorzien van rolluiken kijk je waarschijnlijk uit naar de vele voordelen waar je dankzij een rolluik van gaat profiteren. Zo houd je het koel en donker in huis, voorzie je je huis van extra beveiliging en bespaar je dankzij goede rolluiken ook nog eens op je rekening voor energie. Nu hoef je er alleen nog voor te zorgen dat de rolluiken naadloos aansluiten bij jouw woning. Om je te helpen met het maken van de juiste kleurkeuze voor een rolluik laten we je in deze blog alvast de populairste kleuren voor rolluiken zien.

Meest gekozen lamelkleuren voor rolluiken

De lamellen van een rolluik vormen samen het pantser. Het pantser van een rolluik beslaat een groot oppervlak en bepaalt daarom voor een groot deel het gevelbeeld. De populairste lamelkleuren voor voorzetrolluiken, inbouwrolluiken en opbouwrolluiken zijn wit, verkeerswit, ivoor en antraciet.

Gratis brochure met verdeler aanvragen arrow-right
Rolluik V01
Rolluik V20
Rolluik V07
Rolluik Volet V19

V01 Wit voor rolluik

V20 Verkeerswit voor rolluik

V07 Ivoor voor rolluik

V19 Antraciet voor rolluik

Populaire nieuwe kleuren voor een rolluik

Bovengenoemde klassieke kleuren behoren al jaren tot de meest gekozen lamelkleuren van rolluiken. Met de introductie van een aantal nieuwe kleurtinten voor rolluiken zien we echter de populariteit van bijvoorbeeld de kleuren grijs en zwartgrijs bij rolluiken toenemen.

Rolluik V66
Rolluik V72

Bekijk hier alle kleuren voor een rolluik en vraag direct gratis kleurstalen aan!

V66 Kwartsgrijs voor rolluik

V72 Zwartgrijs voor rolluik

Kleuren omkasting rolluik

De omkasting van dit type zonnewering bestaat uit 3 elementen, namelijk de bovenbak, de zijgeleiding en de onderlat. Deze profielen van het rolluik monteren de plaatsers op de gevel of op het kozijn. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een kleur te nemen waarmee je jouw rolluiken eveneens laat aansluiten op de kleur van je kozijnen.

Rolluik rolluiken kleuren1
Rolluiken rolluik kleuren2

Rolluiken in ral-kleuren

De meeste zonwering producten van Verano kunnen we in een kleur naar keuze uitvoeren. Omdat het pantser van een rolluik echter regelmatig in beweging is en daardoor onderhevig is aan de nodige wrijving, kan je deze niet uitvoeren in een RAL-kleur. De omkasting van het rolluik kan je daarentegen wel uitvoeren in een ral-kleur naar keuze.

Gratis stalen rolluikenkleuren

Wil je toch graag nog wat meer informatie ontvangen over de rolluiken van Verano? Bezoek dan de toonzaal van een Verano partner bij jou in de buurt, vraag een brochure aan of laat gratis 5 kleurstalen van de lamellen van onze rolluiken bij jou thuis bezorgen.

Gratis brochure met verdeler arrow-right