close
Pergola_lamellen_dak_Arezzo

Een lamellendak of lamellen overkapping kun je op 3 manieren plaatsen

09-04-2020

Een overkapping met lamellen, pergola lamellendak of lamellendak is enorm populair door de luxe uitstraling en ook door haar veelzijdigheid. De kantelbare lamellen van dit type overkapping zorgen ervoor dat je heel gemakkelijk de mate van het invallend licht kunt bepalen.

Als het lamellendak in gesloten toestand is, dan creëer je zelfs een volledig schaduwrijke plek. Ook in de manier van plaatsing toont de lamellen overkapping zich een veelzijdig product, zo kan je deze zonnewering zowel tegen de gevel, vrijstaand als ook op een bestaande constructie plaatsen.

Klik hier voor een gratis brochure met verdeler! arrow-right

Lamellendak als zonwering plaatsen aan de gevel

Bij een lamellen overkapping of lamellendak met montage aan de gevel kun je de overkapping aan één zijde aan de gevel laten bevestigen. Aan de overstaande zijde kun je dan de overkapping laten uitvoeren met 2 staanders. Deze uitvoering van het lamellendak is uitermate geschikt voor terrassen die direct aan het huis grenzen.

Lamellen overkapping Lamellendak V800 Wandmontage

Vrijstaand lamellendak als zonwering

Bij een lamellen overkapping of lamellendak in vrije uitvoering ben je niet gebonden aan een gevel of muur. De lamellen overkapping kun je uitvoeren met 4 of 6 staanders en kan je daarom op iedere plek in je tuin of op je terras plaatsen. Zo creëer je met een lamellendak dus een extra beschutte plek in je tuin.

Lamellen overkapping Lamellendak V800 Vrijstaand

Opbouw lamellen overkapping

Heb je een bestaande overkapping, tuinoverkapping of pergola met lamellen als zonwering op je terras? Mogelijk kun je het lamellendak met de kantelbare lamellen hierop plaatsen. Het is belangrijk dat je jouw situatie in dit geval ook gaat laten beoordelen door een Verano partner.

Lamellen overkapping Lamellendak V800 Inbouw

Een lamellendak geeft extra beschutting

Met een ritsscreen of glazen schuifwand kun je jouw lamellen overkapping voorzien van extra beschutting. Wanneer je een vrijstaand lamellendak plaatst, dan profiteer je namelijk niet van de beschutting die een muur of gevel biedt. Dit kan er dan weer voor gaan zorgen dat de wind vrij spel heeft onder jouw overkapping.

De zijgeleiding van ritsscreens kunnen we plaatsen aan de binnenzijde van de staanders van de overkapping. Op deze manier ontstaat bijgevolg een strak geheel waarbij je een hele zijde van het lamellendak kan afsluiten. Aan deze zijde van de lamellen overkapping heb je dan niet langer last van het invallend licht en wordt de wind ook vermindert tot een licht briesje. Met glazen schuifwanden maak je de zijde van je overkapping geheel winddicht, je zorgt door de plaatsing van screens er bovendien voor dat het zicht naar buiten blijft behouden.

Kleur naar keuze voor een pergola met lamellen

Omdat we je bij een luxeproduct als onze lamellendaken niet willen beperken in de keuze van de kleur, overkappingen met lamellen kunnen we standaard uitvoeren in een kleur naar keuze. Op deze manier kies je voor jouw lamellendak de kleur kiezen die ook het beste overeenkomt met jouw huis of terras.

Meer informatie over onze lamellendaken

Wil je toch graag nog wat meer informatie over onze lamellendaken of terrasoverkappingen? In onze brochure lamellendaken vind je alles over de verschillende montagetypen, techniek, afmetingen en besturing. Vraag de brochure hier geheel gratis voor lamellendaken of terrasoverkappingen aan en we geven je daarna meteen ook de Verano partner bij jou in de buurt.

Klik hier voor een gratis brochure met verdeler! arrow-right