overkapping V910 Garda terrasoverkapping

Met een terrasoverkapping breng je buiten meer tijd door

18-12-2020

Met een overkapping of terrasoverkapping breng je in het jaar meer tijd buiten door. Zowel in het voorjaar, in de zomer, in de herfst en zelfs tijdens de winter. De meeste overkappingen installeren onze klanten aan de achterzijde tegen de gevel van het huis. Daardoor kun je zo vanuit je huis naar buiten lopen en heerlijk genieten van je overdekte terras. Een terrasoverkapping zorgt dus voor meer luxe en comfort. Met een overkapping als zonwering zal je ook steeds vaker het aangename buitengevoel ervaren.

Vraag hier de brochure! arrow-right

Prettiger leven door een overkapping

Door een overkapping wordt je leven doorgaans een stuk prettiger. Je creëert voor jezelf niet alleen een overdekt terras maar ook meer leefruimte, maar omdat je vaker buiten zit, bevordert dit ook weer je gezondheid. Studies wijzen namelijk uit dat je in het voorjaar van buitenlucht en zon meer energie krijgt.

Bovendien biedt een terrasoverkapping vier seizoenen lang bescherming tegen zon, regen en wind. Het ganse jaar door dus. Het verschil tussen binnen en buiten zitten wordt minder groot. Zit je meer op je terras, dan voel je je mentaal sterker en ervaar je ook minder stress. Gezellig samenkomen voor een winterse barbecue of in het weekend met je gezin buiten gezellig ontbijten zijn maar een paar voorbeelden die de meerwaarde van een overkapping benadrukken.

Terrasoverkapping overkapping V905-Iseo
Terrasoverkapping overkapping V908 Ledro Rond
Terrasoverkapping V909 Somerset overkapping
Terrasoverkapping overkapping V910-Garda_rond

Iseo overkapping

Ledro overkapping rond

Somerset overkapping

Garda rond overkapping

Terrasoverkapping V916-Como overkapping
Terrasoverkapping-V918-Purbeck overkapping
Terrasoverkapping V920 Riva overkapping
Terrasoverkapping V950 Lugano 8

Como overkapping

Purbeck overkapping

Riva overkapping

Lugano overkapping

Kies voor een stijlvolle overkapping

Gelukkig valt er het nodige te kiezen en heb je overkappingen in verschillende soorten stijlen. Welke mooie overkapping je ook kiest, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur. Ook dient de terrasoverkapping qua stijl overeen te stemmen met de stijl van je woning. Bij de overkapping types van Verano kun je kiezen uit bijvoorbeeld:

  • V905 - terrasoverkapping Iseo rechte of klassieke uitvoering
  • V908 – terrasoverkapping Ledro ronde of rechte uitvoering
  • V909 – terrasoverkapping Somerset
  • V910 - terrasoverkapping Garda ronde of klassieke uitvoering
  • V916 – terrasoverkapping Como standaard, klassieke of uitvoering met overstek
  • V918 – terrasoverkapping Purbeck
  • V920 – terrasoverkapping Riva

Wil je weten hoe deze terrasoverkapping types eruitzien? Vraag dan onze zonwering folders aan. Uiteraard kan je ook terecht bij een van onze dealers voor het bekijken en aanvoelen van een terrasoverkapping. Naast een aantal standaard kleuren kunnen we de profielen ook in de gewenste kleur lakken.

Terrasoverkapping overkapping polycarbonaat
Overkapping terrasoverkapping glas

Terrasoverkapping in polycarbonaat

Terrasoverkapping in glas

Daktypen voor een terrasoverkapping

Bij een overkapping zijn er twee soorten daktypen, een terrasoverkapping met een dak van glas of met een polycarbonaat dak.

Overkapping met een dak van polycarbonaat:

Polycarbonaat is brandveilig en zeer sterk. Dit soort daken zijn vrijwel onbreekbaar en beschermen je tegen schadelijke Uv-straling. Onze dakplaten hebben een dikte van zestien millimeter. Zowel de boven- als de onderzijde van de kunststof platen worden afgeplakt met tape, zodat holle ruimten beschermd worden tegen vuil en vocht. Naast helder polycarbonaat kan dit daktype voor je overkapping ook in opaal uitgevoerd worden, waardoor maar 40% licht doorkomt. Ook zonwerend polycarbonaat is nog een optie. Dit laatste daktype is warmte werend, waarbij de dakplaten dubbelzijdig beschermen tegen Uv-straling.

Terrasoverkapping met een dak van glas:

Een glazen dak is doorzichtig. Zon- en daglicht worden op een prettige manier doorgelaten en je kunt alles zien wat zich buiten afspeelt. Voor dit soort overkappingen bestaan twee glastypen, één met gelaagd veiligheidsglas van 4 mm dikte, met twee folielagen om de glasbladen bij elkaar te houden en een dikkere variant van 55 millimeter. Beide glazen daken zijn verkrijgbaar in helder of melkwit.

Vraag hier de brochure! arrow-right