Terrasoverkapping overkapping zonwering V908-Ledro_Kerkhof

Waarom je terrasoverkapping om te toveren tot tuinkamer

10-03-2022

Stel je eens voor. Het is eindelijk zonnig buiten. Je besluit dan ook heerlijk te genieten van het zonnetje op het terras. Je neemt een heerlijk kopje thee mee naar buiten. Het blijkt toch iets frisser dan verwacht. Dan komt er plots een grote vlaag wind. Je thee is weer afgekoeld helaas, maar jij ook. Toch maar weer terug naar binnen? Had jij nu maar een heerlijk terras met glazen schuifwanden…

Wees niet teleurgesteld, want in een korte tijd kunnen wij je terrasoverkapping omtoveren tot een tuinkamer met glazen wanden.

Vraag hier jouw gratis brochure met verdeler! arrow-right

Waarom kiezen voor glas en schuifwanden?

Glazenwanden zorgen voor meer tuinplezier. Zowel in de lente, zomer, maar ook in de herfst en in de winter is het heerlijk om in de tuinkamer te zitten, zodat je langer kan genieten van het buitenseizoen. Met een glazen pui of glaswand haal je ook veel daglicht naar binnen. Dat geeft je de woning en tuinkamer een open en luxe uitstraling.

Een leuke bijkomstigheid door de aanbouw van glas aan schuifwanden aan je terras zal de waarde van je huis toenemen. Natuurlijk neemt dan ook het woonoppervlak toe. De serre of tuinkamer heeft een isolerende werking, waardoor de warmte beter blijft hangen. Hierdoor bespaar je ook weer op je stookkosten, omdat je de verwarming wat lager kan zetten.

Door in een terrasoverkapping glazen wanden te plaatsen zorg je ervoor dat de voor zijkanten afsluit. Hierdoor ontstaat er een tuinkamer of serre met meer beschutting. Hierdoor zit je heerlijk uit de wind en kan je optimaal genieten van de zon. De glas en schuifwanden kunnen eenvoudig geopend en gesloten. Het voordeel hiervan is dat je even kan luchten of juist om de koude wind buiten te houden.

Kan ik in mijn huidige terrasoverkapping glaswanden laten plaatsen?

Ja, zeker. Deze kunnen we plaatsen in allerlei soorten overkappingen.

De verschillende mogelijkheden voor glas-en schuifwanden zijn als volgt:

Glazen schuifwand

Dit zijn glazen panelen rondom de terrasoverkapping die je allemaal per paneel of tegelijk kunt verschuiven. Het grote voordeel hiervan is dat je de tuinkamer zo ver open of dicht kunt zetten als je zelf wenst.

Schuifframe lamellen

Verschuifbare lamellenframes zijn eigenlijk wel prachtig om te zien. Door de schuine stand van de lamellen kunt u een groot deel van het invallend licht van de zon gaan tegenhouden. Daarnaast zorgen de schuifpanelen voor een beschutte plek. Ieder paneel is afzonderlijk verschuifbaar. Hierdoor kan je bijgevolg spelen met de verschuifbare frames.

Vouwwanden

Vouwwanden lijken op schuifwanden. zorgen ze namelijk voor extra beschutting onder je terrasoverkapping. Het openen en sluiten gaat door middel van een harmonicaeffect. Hierdoor sluit het systeem beter aan en is er weinig doorloop. Het voordeel van vouwwanden met harmonicaeffect is dat het een meer isolerend effect heeft, dan klassieke schuifwanden.

Kozijnen glaswanden

Als je de terrasoverkapping permanent af wilt sluiten kun je gebruik maken van een kozijn of glaswand. Deze glaswanden met aluminium omlijsting hebben een meer robuuste uitstraling en zijn gevuld met veiligheidsglas.

Ben jij benieuwd naar meer informatie hoe wij jouw terras kunnen omtoveren tot tuinkamer? Surf dan naar onze website en vraag onze brochure aan.

Vraag hier jouw gratis brochure met verdeler! arrow-right