close
Ritsscreens Screens Zipscreens

Hoe houd ik mijn huis én mijn hoofd koel?

20-08-2020

Het is niet eenvoudig om de warmte buiten te houden bij temperaturen boven de 30 graden. Een effectieve én esthetisch mooie oplossing is een ritsscreen of zonnescreen genoemd.

Wat is een screen of ritsscreen?

Een windvast screen is een verticale zonwering die de zon en de warmte buiten houdt op momenten dat jij het wil. Hierdoor kan je zelf de temperatuur en lichtinval in huis regelen.

De voordelen van ritsscreens of screens

Het grote voordeel van screens is dat het zicht naar buiten grotendeels behouden blijft. Dit in tegenstelling tot rolluiken waarbij je het hele huis afsluit en niet meer kan genieten van het zicht naar buiten. Je verliest hierdoor het licht tijdens de dag in huis en je kan de kinderen niet meer in de tuin of op straat zien spelen.

Windvaste Screens zorgen ervoor dat het glas niet opwarmt door de zon waardoor het binnen een stuk koeler blijft. Je krijgt een aangename temperatuur binnen zonder opgesloten te zitten of lawaai te hebben van een airco die staat te draaien en lokaal koude lucht blaast.

Screens werken ook insecten werend. Je kan gerust je ritsscreens naar beneden doen, en je raam of schuifdeur open zetten. Je krijgt heerlijk frisse lucht binnen maar de insecten blijven buiten. Een aparte hor is bijgevolg niet meer nodig!

Wat met het felle, warme licht van de zon?

Een screen gebruik je in de zomer om de warmte buiten te houden of het felle licht van de zon binnen wat te verminderen. Maar ook in de winter zal je aangenaam verrast zijn. De laag staande zon in de winter kan vervelend of hinderend zijn. Denk maar aan de schitteringen op je computerscherm of TV. Ook dan zijn ritsscreens een ideale manier om het licht van de zon te weren. Je hoeft de lamelgordijnen, plisségordijnen, vouwgordijnen of rolgordijnen niet meer dicht te doen. Laat je screens een beetje zakken zodat het felle licht niet meer binnen schijnt en geniet van de winterzon in huis die het lekker warm een aangenaam maakt.

Bij licht tijdens de dag kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Bij donkere doeken heb je een beter zicht dan bij lichte. Doe je 's avonds het licht aan? Dan kijk je van buiten beter naar binnen.

Ritsscreens Screens Zip screens V540 wit
Lamellendak lamellen overkapping V860 Levanto Sfeer

Met een ritsscreen blijft het zicht naar buiten behouden.

Screens geïntegreerd in lamellendak.

Doek voor zip screen

Een zip screen moet tegen alle types weer kunnen. De doeken zijn daar speciaal voor ontworpen en zijn dus ook bestand tegen regen en warme temperaturen. Afhankelijk van het doek dat je kiest verschilt de lichtdoorlaatbaarheid en dus ook de transmissie van daglicht, warmte en energie. Door de verschillende doeken te bekijken kies je de zichtbaarheid en regulering die je zelf wenst.

Kleuren van ritsscreens

De onderdelen van je zip screen zoals de kast, onderlat en geleiders dienen we meestal af te stemmen op de kleur van je ramen. Ook het doek bestaat in verschillende kleuren. De keuze is vooral een kwestie van je smaak. Er zijn ook verduisteringsdoeken verkrijgbaar voor de ritsscreens. De kleur en soort doek bepalen hoeveel licht en warmte er nog bij je binnenkomt.

Bediening zipscreens

Je kan jouw zip screens elektrisch of automatisch bedienen vanop afstand met een applicatie op je smartphone of tablet. Daarnaast bestaan er ook extra's. Denk maar aan een zon- en windautomaat of ritsscreens die werken met een motor op zonlicht.

Een zip screen is maatwerk

Windvaste screens maken we op maat, waardoor deze ritsscreens perfect aansluiten bij je huis. Of het nu gaat om je keukenraam, je breed schuifraam naar het terras, een ander groot glasoppervlak waar de zon op schijnt of zelfs het afsluiten van je terrasoverkapping, tuinoverkapping of pool house, zip screens bieden de oplossing. Een minimale installatie voor een maximaal comfort. Zip screens bieden een win win!
Wil je de ritsscreens aan je bestaande woning toevoegen of ga je binnenkort bouwen of renoveren? Verano heeft verschillende types die hiervoor speciaal ontwikkeld zijn zodat er voor elke situatie een gepaste oplossing is.

Vraag hier je brochure met verdeler aan! arrow-right

Meer weten over onze screens of andere zonwering?

Graag een zonwering kopen, maar je bent er toch nog niet helemaal uit? Geen probleem! Neem alvast contact met ons op om een brochure aan te vragen of voor een vrijblijvende offerte via één van onze verdelers. Zij denken graag met je mee en geven je ook graag advies op maat! Je vindt jouw dichtste partner hier.