Lamellendach Arezzo

Een lamellendak kun je op 3 manieren plaatsen

09-04-2020

Een overkapping met lamellen of lamellendak is enorm populair door de luxe uitstraling en veelzijdigheid. De kantelbare lamellen van dit type overkapping zorgen ervoor dat je heel gemakkelijk de mate van het invallende zonlicht kunt bepalen. Als het lamellendak in gesloten toestand is, dan creëer je zelfs een volledig schaduwrijke plek. Ook in de manier van plaatsing toont de lamellen overkapping zich een veelzijdig product, zo kan dit lamellendak zowel tegen de gevel, vrijstaand of op een bestaande constructie geplaatst worden.

Klik hier voor een gratis lamellendak of terrasoverkapping brochure!

Lamellendak plaatsen aan de gevel

Bij een lamellen overkapping of lamellendak met gevelmontage wordt de overkapping aan één zijde aan de gevel bevestigd. Aan de overstaande zijde wordt de overkapping uitgevoerd met 2 staanders. Deze uitvoering van het lamellendak is uitermate geschikt voor terrassen die direct aan het huis grenzen.

Lamellen overkapping Lamellendak V800 Wandmontage

Vrijstaand lamellendak

Bij een lamellen overkapping of lamellendak in vrijstaande uitvoering ben je niet gebonden aan een gevel of muur. De lamellen overkapping wordt uitgevoerd met 4 of 6 staanders en kan daarom op iedere plek in je tuin of op je terras worden geplaatst. Zo creëer je met een lamellendak een extra beschutte zitplek in je tuin.

Lamellen overkapping Lamellendak V800 Vrijstaand

Opbouw lamellen overkapping

Heb je een bestaande overkapping of pergola op je terras? Mogelijk kun je het lamellendak met de kantelbare lamellen hierop plaatsen. Het is belangrijk dat je jouw situatie in dit geval laat beoordelen door een Verano partner®.

Lamellen overkapping Lamellendak V800 Inbouw

Een lamellendak geeft extra beschutting

Met een ritsscreen of glazen schuifwand kun je jouw lamellen overkapping voorzien van extra beschutting. Wanneer je een vrijstaand lamellendak plaatst profiteer je namelijk niet van de beschutting die een muur of gevel biedt, dit kan er voor zorgen dat de wind vrij spel heeft onder jouw overkapping.

De zijgeleiding van ritsscreens kan worden geplaatst aan de binnenzijde van de staanders van de overkapping. Op deze manier ontstaat een strak geheel waarbij een hele zijde van het lamellendak kan worden afgesloten. Aan deze zijde van de lamellen overkapping heb je niet langer last van het invallende zonlicht en wordt de wind gereduceerd tot een briesje. Met glazen schuifwanden maak je de zijde(n) van je overkapping geheel winddicht, je zorgt er bovendien voor dat het zicht blijft behouden.

Kleur naar keuze voor een lamellendak

Omdat we je bij een luxeproduct als onze lamellendaken niet willen beperken in de kleurkeuze worden overkappingen met lamellen standaard uitgevoerd in een ralkleur naar keuze. Op deze manier kies je voor jouw lamellendak de kleur kiezen die het beste matcht met jouw huis of terras.

Meer informatie over onze lamellendaken

Wil je graag meer informatie over onze lamellendaken of terrasoverkappingen? In onze brochure lamellendaken vind je alles over de verschillende montagetypen, techniek, afmetingen en besturing. Vraag de brochure hier geheel gratis voor lamellendaken of terrasoverkappingen aan en we tonen je direct de Verano partner® bij jou in de buurt.

Klik hier voor een gratis lamellendak of terrasoverkapping brochure!
  • Share on LinkedIn