Voor en nadelen overkappingen

Welk type overkapping voldoet aan jouw wensen?

09-09-2020

Overkappingen als zonwering zijn niet voor niets de afgelopen jaren enorm populair. Dit komt omdat je met een terrasoverkapping langer en vaker geniet van het leven op je terras of in je tuin. De lucht buiten geeft ons nieuwe energie. Studies hebben eveneens aangetoond dat buitenlucht zorgt voor een betere concentratie als ook minder stress. Kortom: buiten zijn is dus gezond!

Met een overkapping geniet ook jij van extra ruimte in de lucht buiten. Een terrasoverkapping biedt jou eveneens het hele jaar door bescherming tegen de invloeden van zon, regen en wind. In deze blog bekijken we samen met jou welke van onderstaande type overkappingen het beste aansluit bij jouw wensen.

Overkapping terrasoverkapping

Terrasoverkapping

De terrasoverkapping is één van de bekendste type overkappingen. Deze terrasoverkapping kunnen we zowel uitvoeren met een dak vulling van polycarbonaat als ook met glas. Dit type overkapping biedt eveneens enorm veel bescherming tegen regen en wind. Wanneer je kiest voor een aluminium terrasoverkapping met een dak van glas moet je er wel rekening mee houden dat de temperaturen in de zomer behoorlijk kunnen oplopen onder de overkapping.

Terrasoverkappingen kunnen gemakkelijk uitgebreid worden met bijvoorbeeld schuifwanden of ritsscreens. Op deze manier verander je jouw terrasoverkapping naar een ware tuinkamer waar je van het vroege voorjaar tot laat in het najaar kan genieten van de tuin.

Overkapping lamellendak

Lamellen overkapping

De lamellen overkapping of lamellendak is een tuinoverkapping die enorm goed aansluit bij de moderne tuin. Speciaal aan deze terrasoverkapping is het dak dat eveneens bestaat uit kantelbare lamellen. Deze lamellen kun je aan de hand van een afstandsbediening bedienen om bijgevolg de ideale hoek te bepalen. Zo kun je er met dit lamellendak gemakkelijk zelf voor kiezen of je de zon wilt weren of juist wilt toelaten op je terras.

De lamellen overkapping kan je aan de gevel, vrije of op een bestaande constructie plaatsen. Het innovatieve lamellendak zorgt er in combinatie met het spectaculaire design ook voor dat je voor dit type terrasoverkapping een groter budget vrij dient te maken dan voor een klassieke terrasoverkapping.

Overkapping pergolazonwering

Overkapping met doek

Indien je op zoek bent naar een overkapping die je tijdens zon en regen beschermt kun je ook kiezen voor een overkapping met een doek dat het water afstoot. Deze overkapping bevat net als de terrasoverkapping en de lamellen overkapping een geïntegreerde afvoer van water die er in samenwerking met het doek voor zorgt dat de regen via de staanders van de pergola wordt afgevoerd.

Het gamma van Verano bevat de overkapping V642 - Tumba die onlangs nog de prestigieuze Reddot 🔴design award heeft bemachtigd!

Afmetingen overkapping

Mogelijk spelen de afmetingen van jouw terras een rol bij de keuze voor de juiste overkapping. In onderstaande tabel vind je zowel de minimale als ook de maximale afmetingen van de verschillende type overkappingen. Wil je graag ook grotere breedtes kunnen overspannen? Door middel van een koppeling kunnen we ook meerdere overkappingen naast elkaar plaatsen.

Type overkappingMin. breedte overkappingMax. breedte overkappingMin. uitval overkappingMax. uitval overkapping
Terrasoverkapping3,0 m7,0 m2,0 m4,5 m
Lamellendak2,5 m4,5 m2,0 m6,0 m
Terrasoverkapping met doek
2,0 m
5,0 m
1,5 m
5,0 m


Overkapping pergola aluminium

Aluminium overkappingen

De profielen van onze overkappingen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. Aluminium beschikt over de eigenschappen dat het nagenoeg vrij van onderhoud is en ook een lange levensduur garandeert. Wij zijn bovendien trotse eigenaar van het AluEco certificaat. De stichting AluEco bevordert duurzaamheid en ziet er ook op toe dat recycling van aluminium tot hoogwaardige producten plaatsvindt.

Nieuwsgierig hoe je een aluminium overkapping gemakkelijk weer schoonmaakt? Lees dan zeker ook eens onze blog 'Grote schoonmaak!'

Meer informatie terrasoverkappingen

Wil je toch graag nog wat meer informatie over overkappingen? Via onderstaande knop vraag geheel gratis de brochures van onder andere terrasoverkappingen, lamellendaken en verandazonwering of pergola aan. Bezoek je liever een toonzaal? Vindt dan gemakkelijk de Verano partner bij jou in de buurt via onze showroomlocator.