017 V280 Ipanema Referentie Van Loon

Zo maak je in 6 stappen jouw zonnescherm schoon.

11-04-2019

Heb jij je tijdens de eerste zonnige dagen geërgerd aan de vuile plekken op je zonnescherm? Tijdens de winterdagen krijgt jouw zonnescherm behoorlijk wat voor zijn kiezen. Zo zorgen regen- en sneeuwbuien voor behoorlijk wat vuil op je zonnescherm. Daarnaast kunnen ook de bewegende delen wel wat aandacht gebruiken.

Het schoonmaken van je zonnescherm zorgt niet alleen voor een beter aangezicht, twee reinigingsbeurten per jaar komt de levensduur van je zonnescherm enorm ten goede!

Een goede voorbereiding is het halve werk, zorg daarom dat jij onderstaande hulpmiddelen alvast klaar hebt staan. Nu hoef je alleen nog even naar buiten te kijken. Staat er een felle zon? Stel de schoonmaak dan nog even uit om te voorkomen dat er vlekken van heet zeepwater ontstaand op het doek.

Benodigdheden

  • Borstel of stofzuiger
  • Emmer met lauw water
  • Droogsmeermiddel (bijv. siliconenspray)
  • Schoonmaakproduct met een PH-waarde kleiner dan 7.5
  • Olie of lichte vetstof.

Stappenplan

Stap 1. Verwijder los vuil van het doek met een borstel of stofzuiger.

Stap 2. Vlekken in het doek verwijder je gemakkelijk met lauw water en een schoonmaakmiddel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit zou de finish-laag aan kunnen tasten!

Stap 3. Spoel het doek na met lauw water zodat er geen zeepresten achterblijven.

Stap 4. Maak de aluminium profielen schoon met lauw water en een schoonmaakmiddel. Gebruik ook hier geen agressieve schoonmaakmiddelen. Vermijd daarnaast schuursponsjes en hogedruktoestellen, deze kunnen de lak beschadigen.

Stap 5. Voorzie kunststof geleidingsblokjes, rubbers en de aluminium geleidingsprofielen van een droogsmeermiddel, zoals siliconenspray.

Stap 6. Tot slot kun je een beetje olie of lichte vetstof aanbrengen op de scharnierende delen van het zonnescherm. Let op dat de olie of vetstof niet in aanraking komt met het doek.

  • Share on LinkedIn